Bodø – Gildeskål – Bodø med sykkel, 3 dager.

For deg som ønsker en 3-dagers sykkeltur anbefaler vi denne som begynner med en flott båttur fra Bodø til øyriket i Gildeskål. Underveis får du oppleve storslått natur med høye fjell og lange sandstrender.  Ei interessant middelalderkirke, sjeldne orkideer og nærkontakt med laks er andre opplevelser du kan se fram til. For ikke å glemme verdens sterkeste malstrøm Saltstraumen.

Turbeskrivelse

Dag 1. Bodø – Inndyr (9,7 km)

Du tar Nordlandsekspressen fra Bodø sentrumsterminal kl.1445 til Våg på Sandhornøy (ank.1636). Her ligger Spar Sandhornøy (siste butikk før Inndyr). Deretter en kort sykkeltur på 4,3 km til Horsdal hvor det går ferje til Sund. Det går ferje fra Horsdal kl.1605, 1649 eller 1800 (avhengig av ukedag – sjekk ruten Horsdal – Sund på www.torghatten-nord.no).

Turen avsluttes med en kort etappe fra Sund til Inndyr (5,4 km).

Overnatting i rom med frokost på Heimsjyen (Tel. 981 04 183) i Inndyr sentrum. Her er det også middagsservering.

Lyst på en vandretur etter middagen? Da anbefaler vi Øya Langholmen landskapsvernområde hvor du kan se blant annet orkideer.

Dag 2. Inndyr – Kjellingstraumen (37,6 km)

Ferjen Sund – Horsdal styrer litt når dagens sykkeltur skal gjennomføres. Vi anbefaler deg å bruke dagen i Inndyr området og starte sykkelturen på ettermiddagen.

Begynn dagen med et besøk til Gildeskål gamle kirke. En guidet omvisning her er en opplevelse og mange blir overrasket over de friske inskripsjonene på noen av gravstenene på kirkegården. Tilbake på Inndyr kan du få lære mer om havbruk og gå ned i et akvarium omgitt av laks på Salmon Center Gildeskål. Lunsj spiser du på Heimsjyen og det du trenger av mat og drikke til sykkelturen kjøper du inn på Inndyr.

Sykkelturen i dag er lengre og begynner med en sykkeltur tilbake til Sund for å ta ferje til Horsdal.

Fra Horsdal til Kjellingstraumen er det 32,2 km. Største delen av turen går over Sandhornøy med høye fjell og lange sandstrender. Den to kilometer lange sandstranda Sandvikstranden, kjent for kunstprosjektet Salt, er en liten avstikker på 3 km fra fv472.

Like etter Sandhornøy brua ligger en trivelig liten kafe (Fjordbua) hvor du kan spise middag før du sykler de siste 4 km til Kjellingstraumen.

Overnatting på Kjellingstraumen Fjordcamp (Tel. 75 75 71 11). Campingen ligger på sørsiden av brua. En koselig liten campingplass på et gammelt sørsamisk bosted. 4 km lengere sør, ved Sandhornøy brua, ligger Vertshuset Fjordbua (Tel. 75 75 70 65).

Dag 3. Kjellingstraumen – Saltstraumen – Bodø (64 km eller 34 km)

Strekningen Kjellingstraumen til Saltstraumen (34 km) består av noen krevende bakker, samt en del tuneller. Husk refleksvest og lys på sykkelen. Matpakke, vann og klesskift anbefales. Dette er en krevende sykkeletappe, men tar du deg tid og bruker dagen går det fint.

Underveis på turen får du flott utsikt mot Børvasstindan og du sykler langs Valnesvatnet. En flott naturopplevelse.

I Saltstraumen kan du innta en velfortjent måltid enten på Saltstraumen hotell eller på Kafe Kjelen (begge på nordsiden av brua). Vi anbefaler å sjekke Saltstraumtabellen for en optimal opplevelse av verdens sterkeste malstrøm www.visitbodo.com

De siste 30 km inn til Bodø går stort sett langs sykkelveg. Om du synes dette blir en for lang etappe kan du ta buss fra Saltstraumen til Bodø sentrum www.reisnordland.no