Øyhopping med sykkel på Helgeland: Den klassiske

5 dagers sykkelferie på Helgelandskysten

Med utgangspunkt i Brønnøysund eller Sandnessjøen, ligger en øyverden med over 12 000 øyer tilgjengelig. Hopp fra øy til øy langs en av norges vakreste sykkelruter. 5 - dagers turforslag med utgangspunkt i Brønnøysund. Det er mange varianter av denne sykkelturen, og den kan sykles begge veier. Vi skreddersyr etter behov. Med Widerøe kommer du enkelt til Sandnessjøen eller Brønnøysund. Her kan du også lese om Lena Peterssons opplevelser som sykkelturist på Helgelandskysten sommeren 2021.

Se også vår sykkelpakke: 6-dagers sykkeltur på Helgelandskysten med bagasjetransport.  

Turbeskrivelse

RIKET ER DITT - ØYRIKET

SETT KURSEN NORDOVER. Til Helgelandskysten - et øyrike, av mange kalt verdens vakreste, omgitt av grunt farvann og eventyrlige kystfjell. En kortferie på sykkel med impulser, gode opplevelser og mulighet til å skape fine minner sammen.

Dag 1: Brønnøysund - Vega

Ankomst Brønnøysund. Hent sykler og gjør nødvendige innkjøp. Turen går nå til Vega. Ta turen innom turistkontoret på Gladstad for gode tips til aktiviteter og attraksjoner. I verdensarvutstillingen i den gamle fiskerihavna på Nes får dere lære mer om den enestående ærfugltradisjonen som er grunnlaget for Vegaøyans verdensarvstatus. Avslutt gjerne dagen med en 5-retter på Vega havhotell - en av Kystriksveiens beste restauranter.

Dag 2: Vega - Herøy

Denne dagen går turen fra Vega til Herøy. Rutemulighetene er mange, og går enten med hurtigbåt direkte til Herøy, eller via båt til fastlandet. Dette avhenger litt av rutetider og dato.

Dag 3: Herøy - Dønna
Ruta mellom Herøy og Dønna er kanskje regnet som en av de fineste langs Kystriksveien, med panoramautsikt mot De Syv Søstre der dere hopper fra øy til øy forbundet av bruer. Flere gode fiskeplasser på veien. På veien passerer dere Dønnmannen - en av de mest karakteristiske fjelltoppene på Helgelandskysten.

Dag 4: Dønna - Sandnessjøen

Denne dagen benytter dere på Nord - Dønna før dere setter kursen tilbake til Sandnessjøen. Få med dere guiding i Dønnes kirke. Avslutt dagen med en bedre middag på Scandic og et besøk i Sandnessjøens nye storststue i samme bygg - Sandnessjøen Kulturbad. (Alternativ: Bli en ekstra dag på Nord - Dønna, og ta buss ned til Sandnessjøen neste morgen. )

Dag 5: Hjemreisedag - eller kanskje eventyret fortsetter ?

Hjemreisedag. Etter å ha levert syklene går turen med fly hjem, eller med buss til Mosjøen og tog videre med Nordlandsbanen. Forhåpentligvis med fantastiske minner fra verdens vakreste kyst !

Detaljer

2015-04-10_1102

Type tur: Egenguidet tur.
Sesong: Mai - oktober.
Antall dager: 4 - 6 dager.
Fra sted: Brønnøysund eller Sandnessjøen.