Tur 1: Spesielle overnattingssteder fra Steinkjer til Lovund

Lovund Hotell
Øya Lovund ligger ute i havgapet på Helgelandskysten. Her bor du godt på Lovund Hotell. Foto: Hans Petter Sørensen

Opplev noe av det beste langs Kystriksveien med vår unike bilpakke som tar deg fra Steinkjer til Lovund. Her får du muligheten til å utforske de spennende øyene langs veien og bo på mer særegne steder enn ordinære hoteller.

Programmet er lagt opp slik at du kan tilpasse reisen etter dine egne ønsker og behov, med valgmuligheter og en viss fleksibilitet.

På denne reisen vil du kunne utforske øyene Vega, Dønna og Lovund - med muligheter for å besøke andre øyer som Leka og Herøy underveis. Og når du har nådd Lovund, kan du velge å fortsette nordover langs Kystriksveien for å se enda mer av denne vakre kystlinjen.

Pakken inkluderer:

  • 6 overnattinger med frokost.
  • Fem-retters middag på Hildurs Urterarium.
  • Fullstendig turbeskrivelse fra oss i Kystriksveien Reiseliv.

Du kan gjerne oppgi alternative reisedatoer for å øke sjansen for at pakken er tilgjengelig, i stedet for bare å ha én bestemt dato for reisen. Vi vil bekrefte tilgjengeligheten innen en virkedag etter å ha sjekket med de relevante overnattingsstedene. Eventuelle spesielle forespørsler utover det som er inkludert i pakken, kan legges inn i kommentarfeltet i skjemaet.

Slik ser pakken vår ut:

Dag 1. Etappen går fra Steinkjer (eventuelt Trondheim/ Værnes) til Namdalseid. Overnatting på Lensmannsgården.

Dag 2. Fra Namdalseid til Brønnøysund. Overnatting på Hildurs Urterarium, like nord for Brønnøysund. Her får dere servert fem-retters middag på kvelden.

Dag 3. Fra Brønnøysund til Vega. Overnatting på Basecamp Vega - i "ærfuglhus" for folk.

Dag 4. Fra Vega til Dønna. Overnatting på Dønnes Gård.

Dag 5. Fra Dønna til Lovund. Overnatting på Lovund Hotell. Her blir dere i to netter.

Dag 6. Utforske Lovund og/ eller dagstur til Træna. Overnatter på Lovund Hotell.

Priser:

Per person i dobbeltrom kr 6500

Enkeltromstillegg kr 3150.

Dette får du oppleve underveis:

Første stopp er Lensmannsgården i Namdalseid, kun en halv times kjøring fra Steinkjer. Rommene er personlig innredet og dekorert med kunst av forskjellige kunstnere, og deler bad. Lensmannsgården kaller seg med rette en kreativ oase, og sjonglerer både kunstverksted, kafé, galleri og overnattingssted. Nyt en deilig middag på stedet, men husk å avtale på forhånd.

Neste dag skal du videre til Brønnøysund. Du kan velge å reise "straka vegen" eller ta en litt lengre vei for å besøke kystbyen Rørvik og øya Leka. Vel fremme ved Hildurs Urterarium utenfor Brønnøysund, vil du få servert 5-retters middag, før du tilbringer natten her.

Neste dag kan du besøke Brønnøysund sentrum eller ta turen ut til Torghatten for å se det unike geologiske fenomenet på nært hold. Turen går deretter videre til verdensarvøya Vega, hvor du vil overnatte i E-hus på Base Camp Vega. Her kan du også spise midadg i den nærliggende restauranten og utforske den vakre Vegatrappa.

Veien går videre til Dønna, og underveis kan du velge fra en rekke aktiviteter og attraksjoner på denne etappen. Nyt overnattingen på Dønnes Gård helt nord på øya før du avslutter turen på Lovund. Her skal du tilbringe to netter på Lovund hotell og oppleve øyas vakre natur og dagligliv.

Lovund er et velegnet utgangspunkt for å fortsette reisen nordover. Vi bistår gjerne med hjelp til planlegging av veien videre.

 

Lurer du på noe? Send e-post til post@kystriksveien.no eller ring 74401717