fbpx
Utsikt mot De syv søstre fra Herøy

Innholdsrik busstur langs Kystriksveien 8 - 14 august

Bli med oss på en 7 – dagers tur langs verdens vakreste kyst: Trondheim – Brønnøysund – Vega – Sandnessjøen – Dønna – Herøy – Saltstraumen – Kjerringøy – Mo i Rana – Trondheim. Reiseleder Olav Breen tar oss med på en reise langs en av verdens vakreste kystlinjer. På denne turen får du oppleve storslått natur og høydepunktene ligger på rekke og rad. Underveis stopper vi ved interessante museer, gallerier og gamle handelssteder.

Dag 1. Mandag 8.august: Trondheim – Brønnøysund

Fra Trondheim Sentralbanestasjon kl. 09.00

Fra Trondheim Lufthavn Værnes kl. 10.00

Vi følger E6 til Steinkjer hvor vi begynner reisen på Kystriksveien Fv17.  Vi stopper for lunsj på Lensmannsgården som ligger mellom Steinkjer og Namsos.  Et koselig sted med glassgalleri, kunstverksted og kafe.

Fra Namsos tar vi en avstikker og følger kysten nordover. Vi tar ferje fra Lund til Hofles og stopper ved den sjarmerende landhandelen Jettestuen. Her kan dere finne mange nostalgiske interiørskatter.

Vel framme i Brønnøysund tar vi inn på Thon hotell Brønnøysund, hvor vi skal bo i to netter.  Vi spiser middag på hotellet denne kvelden.

Lensmannsgården i Namdalseid
Jettestuen landhandel

Dag 2. Tirsdag 9. august: Brønnøysund – Vega – Brønnøysund

Etter en god frokost kjører vi den korte veien til Horn og tar ferje til Vega. Først besøker vi Vega Verdensarvsenter som åpnet i 2019.  Her får vi omvisning og blir kjent med historien bak Vegas verdensarvstatus.

Det er muligheter for å kjøpe seg lunsj på kafeen i senteret.

Deretter kjører vi til Sundsvoll hvor den populære Vegatrappa ligger. De som ønsker, kan gå opp de 1400 trinnene og nyte utsikten fra Ravnfloget.

Vi tar ferje tilbake til Horn og til hotellet for å skifte om til middag. Denne kvelden skal vi kose oss med en 5-retters middag på Hildurs Urterarium.

 

Utsikt fra Ravnfloget på Vega
Urtehagen ved Hildurs Urterarium

Dag 3. Onsdag 10. august: Brønnøysund – Sandnessjøen

Denne dagen kan de som vil, ta turen til Torghatten. Torghatten ligger 14 km utenfor Brønnøysund sentrum, og er kjent for hullet som går rett gjennom fjellet. Gåturen opp i hullet gjøres på 15-20 minutter, men turen har en del stigning og stien er steinete. Gode sko anbefales.

De som ikke ønsker å gå turen opp i Torghatten får et par timer på egenhånd i Brønnøysund sentrum.

Litt ut på dagen setter vi kursen nordover mot Sandnessjøen.  Vi tar to ferjer før vi kommer til Tjøtta, hvor vi stopper en stund på den Internasjonale Krigskirkegården.

Midtveis mellom Tjøtta og Sandnessjøen ligger Petter Dass-museet og kirken hvor Petter Dass var sogneprest.  Her får vi omvisning og formidling av dikterprestens liv og virke på Alstahaug.

Vi tar inn på Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen, hvor vi skal bo i to netter. Denne kvelden spiser vi middag ved hotellets restaurant.

 

Torghatten
Alstahaug prestegård

Dag 4. Torsdag 11.august: Sandnessjøen – Dønna – Herøy - Sandnessjøen

Fra Sandnessjøen tar vi ferje ut til øya Dønna. Her besøker vi Dønnes kirke, hvor vi får omvisning. Middelalderkirken er kåret til Nord-Norges vakreste kirke. Vi bli deretter med bussen opp på Dønnesfjellet og nyter den flotte utsikten. Herfra ser vi Lovund, Træna og den imponerende skjærgården.

Bussen kjører videre til Sjokoladebrygga på Dønna, også kalt verdens minste sjokoladefabrikk. Smak på håndlaget økologisk sjokolade inspirert av naturen på Helgelandskysten.

Vi spiser lunsj på gårdskafeen 3 Kalver som ligger ved kommunesenteret Solfjellsjøen på Dønna.

Videre går turen til Herøy.  Vi gjør noen fotostopp underveis, for her viser De Syv Søstre seg fra sin beste side.

Vi besøker den spennende blomsterbutikken Etcetera, som drivers av en tidligere norgesmester i blomsterdekor. Skjønt, å kalle det en butikk yter ikke Etcetera- botaniske utskeielser m.m full rettferdighet! Dette er et sted som ikke kan beskrives, men som må oppleves.

Vi reiser med ferje fra Herøy til Søvik og returnerer til Sandnessjøen.

Dagen avsluttes med middag på hotellet.

Sjokoladebrygga på Dønna
Etcetera- botaniske utskeielser m.m.

Dag 5. Fredag 12.august: Sandnessjøen – Saltstraumen

Denne dagen skal vi ta hele 3 ferjer, krysse Polarsirkelen og ende opp i Saltstraumen, hvor vi får oppleve verdens sterkeste tidevannsstrøm på nært hold.

Dagens etappe begynner med en kort kjøretur til Levang hvor første ferjetur går til Nesna. En times kjøring nord for Nesna stopper vi ved Grønsvik Kystfort.  Kystfortet ble bygget under 2.verdenskrig, og er i dag restaurert og del av et interessant krigsmuseum.

Vi forsetter gjennom vakre Aldersundet og videre til Kilboghamn hvor vi tar ferje til Jektvik. Under denne overfarten passerer vi Polarsirkelen.

Grønsvik kystfort
Aldersundet

 

Vi inntar lunsjen på Råkkhuset, som ligger på ferjeleiet Ågskardet. Råkkhuset er en 50-tallsinspirert American Diner, som også serverer norsk tradisjonsmat. Her finner du i tillegg garnbutikk, musikkforretning, museum, bruktbutikk og gavebutikk. Mye mellom fire vegger, med andre ord.

På turen opp til Saltstraumen legger vi inn flere fotostopp, blant annet ved Svartisen. Vi besøker også Gildeskål Gamle kirke ved Inndyr. Kirken har bevart et av landets fineste kirkeinteriør fra 1700-tallet. På kirkegården kan man dessuten se noen helt spesielle inskripsjoner på flere av gravsteinene.

Ankomst til Saltstraumen planlegges slik at vi kommer til riktig tidspunkt for å få oppleve de enorme vannmassene som presser seg gjennom det trange sundet.

Det blir middag og overnatting ved Saltstraumen Hotel.

Gildeskål
Saltstraumen

Dag 6. Lørdag 13.august: Saltstraumen – Kjerringøy – Mo i Rana

Lengst nord på Kystriksveien ligger idylliske Kjerringøy. Hit skal vi for å besøke det gamle handelsstedet, som er et av Nord-Norges viktigste kulturminner.

Vi spiser lunsj på Kjerringøy Handelssted før vi besøker Karl Erik Harr-museet.

Vi forlater Kjerringøy og setter kursen mot Fauske og videre sørover langs E6, over Saltfjellet, og til Mo i Rana.

Denne natta bor vi på Scandic Meyergården hotell.  Vi spiser middag i restauranten på hotellet.

 

Kjerringøy Handelssted
Kjerringøy gamle handelssted

Dag 7. Søndag 14.august: Mo i Rana – Trondheim

Etter en frokost i koselige omgivelser, begynner turen tilbake til Trondheim. Vi starter fra Mo i Rana kl. 09.00. Underveis på turen stopper vi ved Laksforsen like sør for Mosjøen. Her spiser vi lunsj og ser på det mektige fossefallet.

Vi er framme på Trondheim Lufthavn Værnes kl. 18.00 og Trondheim Sentralbanestasjon ca kl. 18.45.

 

Pris

Pris per person i dobbeltrom kr. 15.890

Enkeltromstillegg kr.2900

Dette er inkludert i prisen:

6 overnattinger, 6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager. Inngang på Vega Verdensarvsenter, Petter Dass-museet, Grønsvik Kystfort og Kjerringøy Handelssted.  All transport fra Trondheim og tilbake til Trondheim. Lokalkjent reiseleder.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial