Guidet busstur langs Kystriksveien

Busstur langs Kystriksveien med lokalkjent reiseleder

En innholdsrik 7-dagers tur som starter i Trondheim (1.august) og går langs Kystriksveien, opp til Sandnessjøen, helt ut til Træna. Underveis får du oppleve mange høydepunkter med flott natur og gode matopplevelser!

Vi besøker den spesielle øya Leka, Torghatten og verdensarven Vegaøyene. For ikke å glemme båtturen ut til magiske Træna og en rundtur på øyene Herøy og Dønna, hvor vi tar turen innom en helt særegen blomsterbutikk og verdens minste sjokoladefabrikk. Her får vi også flott utsikt mot fjellrekken De Syv Søstre.

Underveis bor og spiser vi godt.  En 5-retters middag ved Hildurs Urterarium er noe du vil huske lenge.

Reiseleder på turen er fotograf og forfatter Olav Breen. Han har gitt ut flere reisebøker om blant annet Kystriksveien.  Han har vært reiseleder både i Norge og i det store utland. Han har fotografert Kystriksveien i snart 20 år og reist opp og ned denne strekningen utallige ganger. Denne våren kom Breen ut med boka "Kystriksveien, reis sakte - opplev mer". 

Bussen kommer fra Helgeland Transportservice og sjåføren er lokalkjent på Helgelandskysten.

Denne turen er populær og vi har allerede mange påmeldte. Det betyr at turen garantert vil bli gjennomført.

 

Dag 1. Mandag 1.august. Trondheim – Namsos

Du kan gå på bussen enten på Trondheim sentralstasjon (kl.11.30) eller Trondheim Lufthavn Værnes (kl.12.00) for de som kommer med fly.

Vi setter kursen nordtover langs E6. På Røra svinger vi av hovedveien og kjører Den Gyldne Omvei. Vi stopper på Nils Aas Kunstgalleri på Straumen.

Deretter kjører vi videre mot Steinkjer hvor vi starter på Kystriksveien (Fv17) som tar oss til Namsos.

I Namsos besøker vi det levende museet Norsk Sagbruksmuseum og vi sjekker inn på det unike temahotelle Scandic Rock City. Vi spiser middag i hotellets restaurant.

Her kan du lese mer om Namsos.

 

Sagbruksmuseum i Namsos
Brygger i Namsos

Dag 2.  Tirsdag 2. august.  Namsos – Leka – Brønnøysund

Vi følger Fv17 nordover og kjører langs den kjente lakseelva Namsen. Vi kjører gjennom Overhalla, Høylandet og Nærøysund.  I Bindal tar vi av fra Fv17 og setter kursen mot øya Leka.

Etter en kort (30 min) ferjetur er vi på Leka. Øya er Norges Geologiske Nasjonalmonument, og har et helt unikt landskap i nasjonal sammenheng. Vi stopper for lunsj på Leka Brygge og møter vår lokale guide som skal ta oss med på den 30 km lange rundturen på øya. Snart omgis vi av et helt spesielt landskap med gule og røde fjell. Det ligner nærmest omgivelsene fra en amerikansk westernfilm.

Etter et flott besøk på Leka kjører vi nordover langs Fv17 og tar ferje mellom Holm og Vennesund. Vi har nå kommet til Helgelandskysten. Herfra er det kort vei til Brønnøysund, hvor vi skal bo i to netter på Thon Hotel Brønnøysund.

Utsikt fra Leka
Ferge på vei til Brønnøysund

Onsdag 3. august. Utflukt til Torghatten og til Nevernes Havn

Etter frokost setter vi kursen mot Torghatten. Fjellet er viden kjent for hullet som går tvers gjennom. De som ønsker kan gå opp i selve hullet, en gåtur på om lag 40-50 minutter tur-retur. Et alternativ er å ta den fine stien rundt fjellet og se hullet fra baksiden.

Etter Torghatten blir det tid til å rusle litt rundt i Brønnøysund på egenhånd. Det er fint å gå ned på kaia, eller sette seg på en av de hyggelige kafeene i sentrum. Hotellet ligger sentralt og det er korte avstander.

På ettermiddagen tar vi turen østover til Nevernes Havn – en virkelig kulturskatt. Her får vi se flotte kunstutstillinger, museum med maritime utstillinger og et spesielt interessant krigsmuseum.

Denne kvelden spiser vi en 5-rettes middag på Hildurs Urterarium.

Torghatten i Brønnøysund
Hildurs Urterarium ved Brønnøysund

Torsdag 4. august. Brønnøysund – Vega – Sandnessjøen

Vi tar ferje fra Horn til Igerøy på Vega. Denne dagen skal vi oppleve verdensarven Vegaøyene og det gjør vi best med å besøke det nye Verdensarvsenteret. Her får vi god innføring i hvorfor nettopp Vega har fått verdensarvstatus. Det er muligheter for å kjøpe lunsj før vi setter kursen mot Vegatrappa.

Vegatrappa består av drøyt 1400 trappetrinn som tar deg opp på Ravnfloget. Utsikten fra toppen er formidabel, men du trenger slett ikke å gå helt opp for å få en fin opplevelse. Trappene er brede og fine, og det er mange steder man kan stoppe og ta en pause.

For den som ikke ønsker å gå Vegatrappa blir det en ekstra busstur rundt på Vega.

På ettermiddagen tar vi ferje fra Igerøy til Tjøtta. På vei fra Tjøtta til Sandnessjøen gjør vi et stopp på den Internasjonale Krigskirkegården.

Vi sjekker inn på Scandic Syv Søstre som ligger midt i sentrum av Sandnessjøen. Her skal vi bo i 3 netter. Denne kvelden spiser vi middag på hotellet.

Sandnessjøen
Vegatrappa

Fredag 5. august. Dagstur til Træna

Rett etter frokost tar vi båt ut til Træna. Hurtigbåtkaia ligger like nedenfor hotellet. På Træna går vi en 20 minutters tur til Petter Dass kapellet og vi besøker Træna museum.

Det blir også god tid for å se seg litt omkring på Træna på egenhånd før vi tar båt over til naboøya Sanna. Her går vi deler av Kjærlighetsstien og har du lyst kan du også gå opp til Kirkhelleren.

På kvelden tar vi båt tilbake til Sandnessjøen hvor vi ankommer kl. 21.20.

Denne dagen spiser vi en tidlig felles middag på Træna.

 

Træna
Petter Dass museet på Træna

Lørdag 6. august. Dagstur til Dønna og Herøy

Ferjen som tar oss ut til Dønna går fra ferjeleiet som ligger like utenfor hotellet. På Dønna besøker vi Dønnes kirke, hvor vi får omvisning og blir kjent med både kirkens og Dønnes Gårds historie. Dønnes kirke er kåret til Nord-Norges vakreste, og var i sin tid Dønnes gårds private kirke.

Så besøker vi verdens minste sjokoladefabrikk, Sjokoladebrygga, som også ligger på Dønna. Her får vi en kopp kaffe, prøvesmaker noen herlige sjokoladebiter og møter verten Heidi som har skapt sin egen lille sjokoladedrøm.

Fra Dønna kjører vi sørover til naboøya Herøy. Her besøker vi den magiske blomsterbutikken Etcetera. Tommy Eide eier stedet, og har flere ganger blitt norgesmester i blomsterdekor.

Fra Herøy får vi flott utsikt mot De Syv Søstre. Vi legger inn en fotostopp ved Herøy Bygdetun, som må være et av Norges mest fotogene museum.

Vi tar ferja fra Herøy til Søvik og besøker Petter Dass-museet, hvor vi får omvisning. Her er vi innom kirka hvor Petter Dass var sogneprest, Alstahaugtunet og den moderne museumsbygningen som er tegnet av Snøhetta.

Vi spiser middag på hotellet, etter en innholdsrik dag.

Foto av De Syv Søstre i Alstahaug
Etcetera- botaniske utskeielser m.m på Herøy

Søndag 7. august. Sandnessjøen – Trondheim

Hjemreisen går langs E6 og vi kjører via Mosjøen. Like nord for Sandnessjøen gjør vi et kort stopp ved Helgelandsbrua for å se skulpturen Vindenes Hus.

Vi tar kaffepause på Laksforsen Turistsenter for å se på den mektige Laksforsen.

Vi ankommer Trondheim Lufthavn Værnes kl. 15.00  og Trondheim Sentralstasjon ca kl.15.45.

Vindenes Hus, Skulpturlandskap Nordland
Mosjøen

Priser:

Kr. 15 890 per person i dobbeltrom.

Enkeltromstillegg kr. 2800.

Dette er inkludert: Overnattinger (6 netter), 6 middager, 6 frokoster, 1 lunsj (Leka), lokalkjent bussjåfør og reiseleder, lokalguide på Leka, Nils Aas Kulturverksted, Norsk Sagbruksmuseum, Norsk Havbrukssenter, Nevernes Havn, Vega Verdensarvsenter, Dønna kirke, Sjokoladebrygga med kaffe og sjokolade, Petter Dass museet, Træna museum og alle ferjer og hurtigbåter.

Ikke inkludert er: lunsjer alle dager unntatt dag 2 og drikke til maten.

NB! Sjekk at du har reiseforsikring til turen.

Du kan gjerne ringe oss om du har spørsmål vedrørende turen, tel. 74 40 17 17.

NB! Denne turen blir garantert gjennomført.

Avbestillingsregler:
Avbestilling etter 20. april og fram til 30. juni belastes med kr. 1500 i avbestillingsgebyr.  Avbestilling som skjer fra 1. juli eller senere refunderes ikke og må eventuelt dekkes av din reiseforsikring.

Faktura sendes ut 15. mai.  Etter den tid vil faktura sendes ut fortløpende, kort tid etter bestilling.

For bestilling klikk på knappen nedenfor.