5-dagers busstur til Helgelandskysten

På denne turen reiser vi fra Trondheim til Helgelandskysten. Vi er innom kystbyene Brønnøysund og Sandnessjøen, besøker de flotte øyene Vega, Herøy og Dønna, og får med oss attraksjoner som Torghatten og Nevernes Havn.

Brygge i Brønnøysund
Urtehagen ved Hildurs Urterarium

Dag 1. Søndag 16.juni.  Trondheim – Namsos – Brønnøysund

Vi tar E6 nordover til Steinkjer, der vi starter på Kystriksveien som leder oss til Namsos. I rockebyen Namsos spiser vi lunsj på Scandic Rock City, rett ved siden av Rock City-utstillingen, som vi naturligvis besøker. Her kan vi blant annet se Åge Aleksandersens skrivestue.

Deretter fortsetter reisen til Brønnøysund, der vi nyter en herlig femretters middag på Hildurs Urterarium. Det blir også tid til å spasere rundt i den imponerende urtehagen.

Vi skal bo komfortabelt på Thon Hotell Brønnøysund midt i sentrum. Her blir vi i to netter.

Hullet gjennom fjellet Torghatten

Dag 2. Mandag 17.juni. Torghatten og kulturskatten Nevernes Havn

Etter frokost tar vi turen ut til Torghatten hvor vi det blir muligheter for å gå opp til selve hullet.  Nye flotte trapper gjør dette til en fin tur.  Deretter besøker vi Norsk Havbukssenter hvor vi spiser lunsj og får med oss den interessante utstillingen.

Vi tar turen østover langs Tosenveien, til Nevnernes Havn.  Dette er en liten kulturperle.  Her blir det omvisning i de ulike utstillingene som omhandler kystkulturen og kunstgalleriet med mange flotte kunstverk.

Denne dagen spiser vi middag på Thon Hotell Brønnøysund.

Turgåere på vei opp Vegatrappa
Sandnessjøen

Dag 3. Tirsdag 18 juni.  Brønnøysund – Vega – Sandnessjøen

På turen til Sandnessjøen tar vi ferje ut til verdensarvøya Vega. Her besøker vi Vegatrappa med sine 1300 trinn. Utsikten er flott og du trenger slett ikke å gå hele veien opp for å få en god opplevelse.  Vi spiser lunsj på Base Camp Vega, som ligger vakkert til like ved Vegatrappa.

Etter lunsj besøker vi det flotte Vega Verdensarvsenter hvor vi får blir bedre kjent med hvorfor nettopp Vega er på Unescos Verdensarvliste.

Vi tar ferje fra Vega til Tjøtta og stopper ved den Internasjonale Krigskirkegården på Tjøtta.

Ved ankomst til Sandnessjøen sjekker vi inn på Scandic Syv Søstre og nyter en deilig middag.

Dønnes kirke sett utenfra
Mosjøen

Dag 4. Onsdag 19.juni.  Sandnessjøen – Herøy – Dønna – Mosjøen

Etter frokost tar vi ferje til øya Dønna og kjører til nordspissen. Der besøker vi den vakre Dønnes kirke, en gang en privat kirke for Dønnes Gård, med eget mausoleum, før vi kjører opp til Dønnesfjellet for å nyte den fantastiske utsikten over Helgelandskysten.

Lunsjen inntas på 3 Kalver gårdskafé før vi fortsetter mot naboøya Herøy. Underveis blir det storslagne kjøreopplevelser med utsikt mot De Syv Søstre. På Herøy besøker vi den spennende blomsterbutikken Etcetera.

Tilbake i Alstahaug besøker vi Petter Dass- museet og deretter setter vi kursen mot Mosjøen.  Her overnatter vi på historiske Fru Haugans Hotell.

 

 

 

Dag 5. Torsdag 20.juni.  Mosjøen – Trondheim

Vi fortsetter sørover på E6 mot Trondheim, tar et stopp ved Laksforsen like sør for Mosjøen. Senere på dagen besøker vi det nye museet Samien Site nær Snåsa. Vi skal spise lunsj og få en guidet omvisning på det sørsamiske museet.

Forventet ankomst til Trondheim er rundt klokken 17:30.

Priser

Pris kr. 14 900 per person i dobbeltrom.

Enkeltromstillegg kr. 2600

Inkludert i prisen

4 overnattinger med frokost
5 lunsjer
4 middager
Alle innganger på museer
All transport og lokalkjent reiseleder
Kaffe og snacks på bussen

Ikke inkludert

Drikke til maten. Reiseforsikring må den enkelte ordne med selv.

Se våre bestillings- og reisevilkår.

Påstigning

Trondheim Sentralstasjon kl. 9.00

Trondheim lufthavn Værnes: ca kl. 9.40

Påstigning på Verdal, Levanger og Steinkjer kan avtales.

Avgang:

16. juni 2024

 

Hvem er vi

Vi som produserer denne turen er Kystriksveien Reiseliv AS og Book Central Norway AS (eid av Kystriksveien Reiseliv).  Book Central Norway er medlem av Reisegarantifondet og du vil motta faktura fra dette selskapet.

Om du har spørsmål til turen eller har spesielle behov kan du kontakte oss på telefon 74 40 17 17 eller 916 64 207 (Daglig leder Frode Lindberg).