5-dagers busstur til Namdalskysten og Helgelandskysten

På denne reisen vil du oppleve en rekke spennende kulturskatter, inkludert Nevernes Havn, Verdensarven Vega og det vernede fiskeværet Sør-Gjæslingan. Vi tar deg også med på en utforskning av Torghatten, og hvis du ønsker, kan du utfordre deg selv på Vegatrappa. Underveis skal det også bli god mat; vi kan blant annet friste med en smakfull femretters middag på Hildurs Urterarium. Vi skal besøke øya Leka, som er Norges Geologiske Nasjonalmonument. I Namsos får vi oppleve Rock City-utstillingen, som blant annet inneholder Åge Aleksandersens skrivestue.

Brygge i Brønnøysund

Dag 1. Trondheim - Brønnøysund

Turen begynner ved Trondheim sentralbanestasjon kl. 09, og vi tar E6 nordover før vi følger Tosenveien vestover mot Brønnøysund. Underveis tar vi en pause på Samien Sitje, hvor vi får en omvisning og nyter lunsj.

Like før ankomsten til Brønnøysund besøker vi Nevernes Havn, en fascinerende kulturskatt som inkluderer både et maritimt museum og et kunstgalleri.

Vi sjekker inn på Thon Hoell Brønnøysund for to netter, og den første kvelden nyter vi middagen på hotellet.

Vi tilbyr turplanlegging

Dag 2. Verdensarven Vega og Hildurs Urterarium

Denne dagen tar vi en dagstur til Vega-øya. Vi starter med et besøk på Vega Verdensarvsenter for å lære om den spennende historien bak verdensarvstatusen. Etter lunsj kan du prøve deg på Vegatrappa med 1300 trinn. Du trenger ikke å gå hele veien for å nyte den fantastiske utsikten.

På kvelden spiser vi en 5-retters middag på Hildurs Urterarium like utenfor Brønnøysund. Før vi går til bords blir tid til å vandre rundt i den flotte urtehagen.

Hullet gjennom fjellet Torghatten

Dag 3. Brønnøysund - Leka - Rørvik

Etter frokost drar vi ut til Torghatten, hvor nye flotte trapper har blitt laget opp til det kjente hullet. Her er det også muligheter for enklere turer, og vi spiser lunsj før vi begynner reisen sørover mot Leka.

Leka er Norges Geologiske Nasjonalmonument, og den beste måten å oppleve dette på er å ta en rundtur rundt øya. Det er når man kommer til vestsiden av øya at landskapet endrer karakter, og vi får se jordens indre. På Leka vil en lokal guide bli med oss på bussen.

Etter omtrent en times kjøretur ankommer vi kystbyen Rørvik, hvor vi sjekker inn på Kysthotellet Rørvik. Å krysse Herøysundbrua er alltid en unik opplevelse, da landskapet åpner seg og vi kjører over skipsleia.

Sør-Gjæslingan. Foto: Jørgen Hjelmsøy
Sør-Gjæslingan. Foto: Jørgen Hjelmsøy

Dag 4. Rørvik - Sør-Gjæslingan - Namsos

Fiskeværet Sør-Gjæslingan var en gang et livlig sted med opptil 4000 arbeidere i høysesongen. Hollandske fiskeoppkjøpere var blant dem som besøkte dette store fiskeværet sør for Lofoten. I dag er det et museum tildelt Olavsrosa. Vi tar hurtigbåten ut til fiskeværet og får den spennende historien fortalt av de lokale vertene.

Fra Rørvik følger vi Fv769 langs kysten til Namsos, kjent som rockebyen. Vi bor på rockehotellet Scandic Rock City og får muligheten til å besøke utstillingen, inkludert Åge Aleksandersens skrivestue, før middag.

Museumsbesøk ved Spillum Dampsag i Namsos

Dag 5. Namsos – Trondheim

Namsos har i nyere tid vært knyttet til rockemusikk, men historisk sett var trelast handelen byens livsgrunnlag. Før vi forlater Namsos, tar vi turen til Norsk Sagbruksmuseum, også kjent som Spillum Dampsag. Dette levende museet produserer listverk, paneler og alt du trenger for å restaurere et gammelt hus.

På vei mot Trondheim tar vi en avstikker fra E6 rett sør for Steinkjer, og kjører Den Gyldne Omvei. Vi stopper ved vakre Straumen for å besøke Nils Aas Kulturverksted og Mustrøparken.

Forventet ankomst til Trondheim ca. kl. 17.00.

 

Priser

Pris per person i dobbeltrom kr. 14 750

Enkeltromstillegg kr. 2 200

Prisen inkluderer:

4 overnattinger med frokost, 4 lunsjer og 4 middager. Båttur til Sør-Gjæslingan. Inngang på alle museer som er nevnt ovenfor. Snacks og enkel servering ombord på bussen. All transport. Lokalkjent reiseleder.

Prisen inkluderer ikke:
Eventuell drikke til maten. Lunsj på dag 3 ved Torghatten. Reiseforsikring må den enkelte ordne med selv.

Se våre bestillings- og reisevilkår.

Påstigning

Trondheim Sentralstasjon kl. 9.00

Trondheim lufthavn Værnes: ca kl. 9.40

Påstigning på Verdal, Levanger og Steinkjer kan avtales.

Avganger:

27. juni og 1. august

 

Hvem er vi

Vi som produserer denne turen er Kystriksveien Reiseliv AS og Book Central Norway AS (eid av Kystriksveien Reiseliv).  Book Central Norway er medlem av Reisegarantifondet og du vil motta faktura fra dette selskapet.

Om du har spørsmål til turen eller har spesielle behov kan du kontakte oss på telefon 74 40 17 17 eller 916 64 207 (Daglig leder Frode Lindberg).