SAGARIKET- BRØNNØY & BRØNNØYSUND

Et av Norges mest kjente landemerker ligger like ved kystbyen Brønnøysund; Torghatten med det store hullet rett gjennom fjellet er en fascinerende opplevelse. De senere årene har Brønnøysund fått flere spennende serveringssteder med svært høy kvalitet, og også utenfor sentrum finner du unike overnattings- og spisesteder hvor kvaliteten på maten er i fokus.

Brønnøysund er den sørligste byen på Helgelandskysten og i Nordland, samt regionsenter på Sør-Helgeland. Av mange forbindes Brønnøysund med Brønnøysundregistrene. Brønnøysund er virkelig en kystby - med hurtigruteanløp, skipstrafikk og ei flott gjestehavn. Her møter man gjerne Hurtigruta, som kommer innom hver ettermiddag på vei sørover.

Som regionsenter byr også Brønnøysund på et rikt utvalg av butikker. Er du på jakt etter noe spesielt anbefales Lokalmatbutikken.
Byen er et godt utgangspunkt for å oppleve både Himmelblåøya Ylvingen og Vega med sin verdensarv. Brønnøy kommune er en del av Trollfjell Geopark.

Bruk Brønnøysund som utgangspunkt til store sykkelopplevelser !

Brønnøysund er et naturlig utgangspunkt for sykkelturer på hele Helgelandskysten. Våre turforslag inkluderer både helgeturer til Vega og Torghatten, og også den klassiske øyhoppingsturen mellom Brønnøysund og Sandnessjøen.

Beklager, vi fant ingen innlegg. Vennligst prøv et annet søk.

Matopplevelser i Brønnøy og Brønnøysund

Visste du at Brønnøysund har flere av Kystriksveiens beste restauranter - alle med fokus på lokale råvarer, og en av de koseligste kafeene langs Nordlandskysten?

Restaurant Sagastua

Restaurant Sagastua

På restaurant Sagastua rett nord for Brønnøysund inviteres du bokstavelig talt inn i huset til vertskapet på Tilrem. Kystriksveiens mest hjemmekoselige restaurant har en helt spesiell atmosfære. Bordbestilling. Kom glad inn!

Torghatten Strandrestaurant

Torghatten Strandrestaurant

Book

Torghatten Strandrestaurant ønsker å gi matopplevelser med utgangspunkt i fersk fisk fra Helgeland. Restauranten har bordbestilling.

Svang

Svang

Velkommen til Svang Restaurant og Vinbar midt i hjertet av Brønnøysund. Svang serverer norsk og nordisk mat basert på lokale råvarer, gjerne ispedd inspirasjon fra både asiatisk og ulike europeiske kjøkken. 4- eller 7 retters skiftende meny etter råvaretilgang og sesong.

Attraksjoner i Brønnøy

Torghatten

Torghatten – Norges mest kjente fjellformasjon

Torghatten – fjellet med hull tvers gjennom Torghatten, med sitt særpregede hull tvers gjennom, er både nasjonalt og internasjonalt kjent. Sagnet sier at det var Hestmannens pil som er opphavet til hullet gjennom hatten, mens de faglærte mener det var isen som gravde ut det imponerende hullet. I dag kan du enkelt sykle eller kjøre … Les mer

Norsk Havbrukssenter

Norsk Havbrukssenter

Book

Har du lyst til å bli bedre kjent med oppdrettsfisk og livet i havet? På Campus Blå Norsk Havbrukssenter AS kan du lære om moderne fiskeoppdrett og miljøet rundt oppdrettsanleggene.

Nyhet: Cruise på Helgelandskysten

Helgelandyacht

Helgelandyacht

Utforsk Nord-Norge i luksus og sett kursen med M/Y Opus One. Våre skreddersydde turer er perfekte for familier, vennegrupper og par på jakt etter en luksuriøs opplevelse.

Overnatting i Brønnøy

Torghatten Camping og Strandrestaurant

Torghatten Camping og Strandrestaurant

Book

Torghatten Camping ligger vakkert til ved foten av fjellet Torghatten, ca 15-20 min. med bil fra Brønnøysund sentrum. Anlegget har høystandard leiligheter og hytter. Her kan du også spise godt på Strandrestauranten.

Thon Hotel Brønnøysund

Thon Hotel Brønnøysund

Book

Thon Hotel Brønnøysund ligger i sentrum av idylliske Brønnøysund. Like ved Hurtigruten og busstasjonen, og bare 2 kilometer fra Brønnøysund Lufthavn.

Skogmo familiecamping

Skogmo familiecamping

Skogmo familiecamping ligger ca 12 km sør for Brønnøysund langs Kystriksveien. Skogmo har utleiehytter, oppstillingsplass for bobil, campingvogn og telt, samt felles servicebygg.

Corner Hotell

Corner Hotell

Book

På Corner Hotell bor du sentralt og komfortabelt, midt i Brønnøysund. Hotellet ligger et steinkast fra busstasjon og anløp for hurtigbåt og hurtigrute. Restauranter og butikker ligger også innenfor gangavstand.

Vassenget

Vassenget

Vassenget ligger i praktfulle omgivelser i Velfjord, sør på Helgeland, ca. 6 km. fra tettstedet Hommelstø og ca. 35 km. fra Brønnøysund.

Norsk Havbrukssenter – rorbuer

Norsk Havbrukssenter – rorbuer

Ved Norsk Havbrukssenter på Toft rett utenfor Brønnøysund og på vei mot Torghatten kan du leie nye moderne rorbuer med sjøutsikt mot Toftsundet.

Torgarhaugen Gjestehus

Torgarhaugen Gjestehus

Torgarhaugen Gjestehus er et helt nytt overnattingssted ved foten av det sagnomsuste fjellet Torghatten rett utenfor Brønnøysund. Torgarhaugen tilbyr rimelig overnatting i rom med eller uten frokost.