NORGES GEOLOGISKE NASJONALMONUMENT- LEKA

Leka er Trøndelags nordligste kommune og valgt til Norges Geologiske Nasjonalmonument. De røde serpentinfjellene og den spesielle geologien gjør øya til en av Norges vakreste og mest spesielle. Velkommen til en reise inn i jordas indre!

Filmer fra Leka

Bli med inn i jordas indre

Historien om Lekas geologi strekker seg mer enn 500 millioner år tilbake og inkluderer kontinentkollisjoner og en øy som har blitt vippet på siden. Dette betyr at du i dag på Leka kan gå fra jordens indre og følge lagene oppover gjennom havbunnsskorpen. Det er få steder i verden som kan tilby en slik opplevelse!

Leka. Foto: Ole Hamnes

50 merkede vandreturer

Leka er et eldorado for den turglade. Du kan velge mellom 50 løyper, alt etter tid, lyst og form. Bruk planleggingskartet og turoversikten til å velge tur og finne parkering og rutestart. Alle turene på Leka er godt merket og med opplysningsskilt ved startpunktene.

Vandring på Leka. Foto: Kristin Floa

Opplev Leka med kajakk - 18 merkede padleløyper !

Leka kan som et av de første stedene i Norge tilby hele 18 merkede padleløyper - både fysisk merking av startpunkter og også gode padlekart med informasjon om utsatte punkter langs rutene, sikre landingsplasser og annen relevant informasjon. Merkingen er kvalitetssikret av Norges padleforbund etter ny nasjonal standard for padlemerking.

Padling på Leka. Foto: Thomas Pindard

Attraksjoner Leka

Leka rundt på sykkel

Leka rundt på sykkel

Leka rundt er en lettsyklet rundtur på 26 km. Turen følger hovedveien på Leka, rundt øya. Vi anbefaler å sykle med klokka.

Overnatting Leka

Leka Brygge

Leka Brygge

Leka Brygge har 13 høystandard leiligheter og 6 nybygde rorbuer ved vannkanten på vakre Leka. Her leies ut kajakk, båt og sykler, slik at man fritt kan utforske Leka. Har også gode konferansefasiliteter i form av egnede møterom og catering.

Leka Motell og Camping

Leka Motell og Camping

Steinhytter og caravanplasser med panoramautsikt. Motellrom og høystandard familieleiligheter. Romslige utleiebåter med vindskjerm og tak (15 - 230 HK 4 takt motorer).

Transport

Med fly og offentlig transport: Den enkleste måten å komme seg til Leka er enten fly med Widerøe til Rørvik eller Namsos, og derfra hurtigbåt helt fram, eller tog/buss Trondheim - Namsos, så hurtigbåten helt fram. Det er også mulig å ta tog til Grong og med buss videre.

Med bil til Leka: Kommer dere sørfra langs Kystriksveien er det to hovedruter opp til øya. Raskeste vei er Steinkjer - Grong - Høylandet via E6 og tar ca 4,5 timer fra Trondheim. Mange velger likevel ruta Steinkjer - Namsos - Rørvik - Leka som tar ca 6 timer i kjøretid.