NÆRØYSUND

Kystbyen Rørvik og øyriket Vikna

Kystbyen Rørvik ligger vakkert til langs skipsleia og er kommunesenteret i Nærøysund. Her besøker du kystkultursenteret Norveg og stifter bekjentskap med kystens kultur og historie gjennom 10 000 år.

Her begynner den enorme skjærgården som strekker seg videre nordover langs kysten. Ut i havet ligger det autentiske fiskeværet Sør-Gjæslingan som tidlig i forrige århundre var det største fiskeværet sør for Lofoten.

En spennende måte å bli nærmere kjent med kysten, kulturen og historien er å besøke kystkultursenteret Norveg som ligger i Rørvik. Det unike bygget ble oppført i 2004 og ble tegnet av Gudmundur Jonsson arkitektkontor.

Når du kjører over Nærøysundbrua åpner landskapet seg opp og du blir møtt av kystbyen Rørvik. Videre vestover ligger et øyrike med flere tusen øyer. Ta gjerne en bil- eller sykkeltur ut mot Ytre Vikna og opplev småstedene og kystlandskapet.

Gjør som mange lokale og gå en tur ned på kaia i Rørvik på kvelden. Da kommer både nord– og sørgående Hurtigrute inn til kai. Du kan gjerne gå om bord om du ønsker å ta skipene i nærmere øyesyn.

Bilder fra Nærøysund

Sykkelopplevelser med Rørvik som base

Rørvik er et fantastisk utgangspunkt for øyhopping med sykkel på Namdalskysten enten du kommer med fly eller med hurtigruta/hurtigbåten. Fra Rørvik når du spektakulære sykkelmål som Leka, Abelvær og Skrøyvdalen.

Kystriksveien

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten, 4-7 dager Opplev Norges mest spennende og spektakulære øy Leka, vakre Abelvær, og det fredede fiskeværet Sør – Gjæslingan. I dette turforslaget, som kan gjøres på 4 – 7 dager, hopper du fra høydepunkt til høydepunkt langs Namdalskysten. Turbeskrivelse Kombinasjonen hurtigbåt og sykkel gjør dette til en variert og spennende …

Les mer

Halvdagstur med sykkel Rørvik - Abelvær

Halvdagstur med sykkel Rørvik - Abelvær

Sykkelturen fra Rørvik til Abelvær, og så med hurtigbåten tilbake til Rørvik igjen, må være en av de vakreste og mest innholdsrike sykkelturene på Namdalskysten. Den er kun 37 kilometer og ender på vakre Abelvær.

Sykkeltur Kolvereid - Abelvær - Rørvik

Sykkeltur Kolvereid - Abelvær - Rørvik

Denne dagsturen på sykkel tar deg ned til vakre Abelvær før du tar hurtigbåten Foldafjord opp til Rørvik. Siste etappen går fra Rørvik til Kolvereid.

Attraksjoner i Nærøysund

Kystmuseet Rørvik

Kystmuseet Rørvik

Møt norsk kystkultur og kystnæring gjennom utstillinger og historiske vandringer i Kystmuseet Rørvik, Berggården gamle handelsted og andre bygninger i Rørvik.

Opplev Sør-Gjæslingan

Opplev Sør-Gjæslingan Book

Lei ei rorbu eller væreierens bolig i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, eller ta en dagstur via Namsos eller Rørvik. NB! For å komme deg til Sør-Gjæslingan er du avhengig av båt. Sjekk hurtigbåt på AtB https://www.atb.no/reise/ før bestilling eller ring Kystmuseet Norveg for mer informasjon tlf 488 80 024.

SalmoNor Visningssenter, Rørvik

SalmoNor Visningssenter, Rørvik Book

Bli med på visningstur i Namdalskystens skjærgård, opplev SalmoNors moderne lakseoppdrett i Bondøya og se gamle fiskeritradisjoner i det nasjonalt fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan.

Setran Opplevelsesgård

Setran Opplevelsesgård Book

Langs Skrøyvdalsevegen, en flott avstikker fra Kystriksveien, ligger Setran Gård. En gårdsferie på Setran legger til rette for fine opplevelser for hele familien. Her kan dere bli med på dyrestell, og ellers benytte dere av flotte friluftsområder.

64?Nord restaurant

64?Nord restaurant

64 grader nord ligger i havnesenteret i Rørvik sentrum og er en koselig kafé med småretter på dagtid og restaurant på kveldstid. På menyen står hjemmelagde retter med fisk fra havet utenfor, i tillegg til kjøttretter.

Overnatting i Nærøysund

Kleiva Camping

Kleiva Camping Book

Kleiva Camping er en campingplass som ligger i naturskjønne og barnevennlige omgivelser i Nærøysund kommune, 10 minutter med bil fra Rørvik.

Kysthotellet Rørvik

Kysthotellet Rørvik

Kysthotellet Rørvik ligger midt i Rørvik sentrum i Vikna kommune og har 73 rom fordelt på enkeltrom, dobbeltrom og familierom. I skjærgården rundt Rørvik og Vikna ligger 6000 øyer med ramsalt kystkultur!

Kolvereid Familiecamping

Kolvereid Familiecamping Book

Kolvereid Familiecamping ligger ved Kolvereid sentrum, og kan tilby overnatting i nye høystandard hytter med 1 - 3 soverom. De har også en enkel hytte for de som ønsker billig overnatting. Oppstillingsplasser for vogner og bobiler.

Abelvær Gård

Abelvær Gård

Abelvær Gård er et gammelt handelssted der familien Brandtzæg drev handel, fisketilvirkning, notbruk, og gårdsdrift fra 1802. I dag kan gjester på Abelvær gård bo i leiligheter og rom i historisk stil.

Sildvika Camping

Sildvika Camping

Sildvika Camping ligger flott plassert ved sjøen, ca. 50 km nord for Rørvik langs Rv 771. Sildvika tilbyr overnatting i hytter og leiligheter - oppredde senger og renhold er inkludert i prisene!

Rørvik rorbuer

Rørvik rorbuer

Rørvik Rorbuer ligger idyllisk til ved Nærøysundet, som fører ut til en skjærgård fylt med 6000 holmer og skjær. Der kan du trekke inn frisk luft og bare nyte den herlige naturen. Dreven fiskeentusiast eller ei, her vil alle kunne få fisk på kroken.

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant ligger ca en times kjøring øst for Rørvik og to timer sør for Brønnøysund, og tilbyr overnatting i enkeltrom / dobbeltrom /familierom. Gjestehuset har også en unik restaurant der de fleste råvarene er foredlet på stedet.

Bakkalandet Hotell

Bakkalandet Hotell Book

Flott totalrenovert hotell midt i sentrum av Kolvereid, 20 km fra Rørvik sentrum. Det er tråløst nett og tv på alle rom. Restaurant, bar, 25 rom, konferanselokale.

Setran Opplevelsesgård

Setran Opplevelsesgård Book

Langs Skrøyvdalsevegen, en flott avstikker fra Kystriksveien, ligger Setran Gård. En gårdsferie på Setran legger til rette for fine opplevelser for hele familien. Her kan dere bli med på dyrestell, og ellers benytte dere av flotte friluftsområder.

Transport

Hurtigruta anløper Rørvik to ganger (sør og nordgående hurtigrute møtes i Rørvik på kvelden). Fra Rørvik kan du reise med buss til Foldereid hvor du kan skifte buss og reise videre til Namsos og Steinkjer eller til Brønnøysund. Sjekk rutetidene når det gjelder hvilke dag du kan reise på. Foldafjord (hurtigbåten mellom Namsos og Leka) stopper i Rørvik.

2020-01-29_1140

Buss / Tog

Til Namsos: Det går regelmessig bussforbindelse mellom Steinkjer og Namsos, og det går regelmessig togforbindelse mellom Trondheim og Steinkjer. Det gjør det ganske enkelt å komme seg til Namsos sørfra. Det er også mulig å komme seg fra Rørvik/Leka med buss til Brønnøysund og Grong (med tog videre).

Togtider Trondheim - Steinkjer (NSB)

2020-01-29_1140_001

Hurtigbåt

Hurtigbåten tar deg med fra Rørvik til Leka, Abelvær, og Namsos. Hurtigbåten korresponderer med buss fra Trondheim og er perfekt for de som skal sykle på Namdalskysten.

 

Hurtigruten

Nordgående og sørgående hurtigrute møtes i Rørvik hver kveld. Hurtigruta er derfor en effektiv måte å reise Rørvik - Brønnøysund  eller fra Brønnøysund - Rørvik om ettermiddagen. Til Trondheim ankommer Hurtigruten neste morgen.

Hurtigruten

2020-01-29_1140_002

Fly

Rørvik Lufthavn, Ryum, ligger 6,4 km fra Rørvik sentrum og betjenes av Widerøe Flyselskap. Det går direkterute til/fra Namsos,Trondheim og Oslo. Rutene endrer seg (spesielt direkterutene) så sjekk avganger med Widerøe her.

Namsos Lufthamn ligger 4 km fra sentrum og betjenes av Widerøe. Det går direkterute til/fra Rørvik,Trondheim og Oslo. Rutene endrer seg (spesielt direkterutene) så sjekk avganger med Widerøe her.