Myken

Neste stopp Island !

Myken er et sjarmerende, lite fiskevær ytterst på Helgelandskysten i Nord-Norge; ca 25 km nord for Polarsirkelen og ca 32 km fra nærmeste fastland. Neste stopp er island !  På Myken kan du besøke verdens nordligste arktiske whisky destillery, restauranten Bruket Bord og Bar, og bo på det sjarmerende campingvognhotellet.

Attraksjoner og overnatting på Myken

Fiskebruket

Fiskebruket

Fiskebruket er en restaurant i etasjen over Myken Destilleri i det gamle fiskemottaket, med utsikt mot Myken Fyr.

Myken Destilleri

Myken Destilleri

I det gamle fiskemottaket i det tradisjonelle fiskeværet Myken, 32 km fra fastlandet, finnes nå verdens første arktiske whiskydestilleri, som startet opp i 2014.

Myken Apartments

Myken Apartments

Myken Apartments ligger på det lille sjarmerende fiskeværet Myken ytterst på Helgelandskysten i Rødøy kommune. Hus med fin utsikt over havna. Her kan du velge mellom store leiligheter, familierom eller ordinære dobbeltrom.

Komme seg til Myken

Til Myken reiser man med hurtigbåt hele året. På sommeren går «sommerruta» mellom Bodø – Myken og Sandnessjøen, noe som gjør det enkelt å reise til og fra Myken.

Sommer (21.juni – 18.august)

Til Bodø med NEXT Ruten mellom Bodø og Sandnessjøen som har anløp på Myken.
Med denne Hurtigbåtruten kan du reise til Myken fra en rekke steder som f.eks. Sandnessjøen, Nesna, Ørnes og Bodø med flere.

Denne nye sommerruta er en satsing fra Nordland fylkeskommune for å gjøre det langt lettere å besøke de mange øyene langs kysten og ikke minst reise fra øy til øy. Nå kan du for eksempel enkelt reise fra Lovund og Træna direkte til Myken uten å måtte reise via fastlandet.

Fra Bodø kl.08.00. Ankomst Myken kl.11.25 (mandag - fredag)

Fra Myken kl.12.00. Ankomst Bodø kl.15.25 (mandag - fredag)

Ruten anløper følgende steder mellom Bodø og Myken: Søranrøy, Støtt, Ørnes, Grønnøy, Bolga og Rødøy.

Fra Sandnessjøen kl.08.20. Ankomst Myken kl.11.40 (mandag - fredag)

Fra Myken kl.11.45. Ankomst Sandnessjøen kl.15.13 (mandag – fredag)

Ruten anløper følgende steder mellom Myken og Sandnessjøen: Selvær, Træna, Lovund, Sleneset, Onøy og Nesna.

Om du skal reise til eller fra Myken på lørdag eller søndag må du reise fra Tonnes eller Vågaholmen. Du kan også reise fra Bodø og Sandnessjøen via Tonnes eller Vågaholmen.

Ruten kan endres. Vi anbefaler alltid å ta en sjekk på www.177nordland.no 

Helårsruter – hurtigbåt til Myken:

Det er også mulig å reise til Myken på lørdag og søndag fra Bodø og Sandnessjøen.  Da reiser du via enten Tonnes eller Vågaholmen.

Det samme gjelder for returen fra Myken, bortsett fra at det ikke er mulig å reise fra Myken til Sandnessjøen på lørdag.

Du kan reise til Myken hele året.  Nordlandsekspressen tar deg til Tonnes eller Vågaholmen hvor du reiser med lokalbåt til Myken.

Vi anbefaler å bruke ruteplanleggeren på www.177nordland.no

Ruteplanleggeren gir deg de beste reisealternativene og er langt enklere å bruke enn tradisjonelle rutetabeller.