PORTEN TIL HELGELAND

Småbyen Sandnessjøen på Helgeland ligger åpent og solfylt til langs Kystriksveien, innrammet av de vakreste fjell. Byen er et godt utgangspunkt for små og store fjellturer på hele Alstenøya og på øyene rundt. Fjellrekken De Syv Søstre er lett tilgjengelig og gir en fantastisk utsikt over øyriket. Som en belønning kan det være deilig med en svømmetur i byens nye kulturbad.

Sandnessjøen er regionsenter og knutepunkt på ytre Helgeland med flyplass, hurtigruteanløp, ferje- og hurtigbåtforbindelse til områdene rundt. Byen er dermed et glimrende utgangspunkt og startsted for øyhopping med sykkel. Du kan tråkke deg sørover til Brønnøysund, videre til Vega, over til Herøy og Dønna eller nordover til Lovund og Træna.

Fjellrekken De Syv Søstre er et svært populært turmål og har merkede turløyper. Du kan nøye deg med å gå opp til en eller to topper, eller våge deg på å bestige alle syv og motta diplom som et synlig bevis på bragden.

En rekke sentrale personer fra Norgeshistorien har forbindelser til Alstahaug, blant annet bodde og virket dikterpresten Petter Dass her. Alstahaug kirke og Petter Dass-museet ligger midtveis mellom Tjøtta og Sandnessjøen.

Langs Kystriksveien ligger Tjøtta internasjonale krigskirkegård som et siste hvilested for sovjetiske krigsfanger som døde under tysk fangenskap i Nord-Norge under 2. verdenskrig. Her ligger også ofrene for senkingen av DS Riegel - Norgeshistoriens største skipsforlis.

ATTRAKSJONER I SANDNESSJØEN & ALSTAHAUG

Tvillingene fra Kvasstinden. Foto: Orsolya Haarberg

Vandring i De Syv Søstre

Vandring i De Syv Søstre Skjæringen – 1037 m.o.h (+ Tvillingene) Last ned kart og turforslag Kjøp vandrekart De Syv Søstre Vanskelighetsgrad: Middels krevende – regnes som de enkleste av toppene. Passer godt for barnefamilier. Kombinasjon: Mange tar alle de 3 toppene på denne turen (Skjæringen+Tvillingene) Tid: 4 – 5 timer tur/retur. Noe mer tid … Les mer

Petter Dass - Museet

Petter Dass - Museet

Alstahaug og Petter Dass-Museet er Nordland fylkeskommunes tusenårssted. Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass. Petter Dass-dagene arrangeres i juni annenhvert år. Er du interessert i historie eller arkitektur bør du stoppe her.

Kulturbadet Sandnessjøen

Kulturbadet Sandnessjøen

Kulturhus og badeanlegg i sentrum av Sandnessjøen. Her kan både store og små kose seg med vannsklie, stupetårn, terapibad med småbarnsone og boblebad. Kulturhuset inneholder også kino, bibliotek og konsertsaler.

Øyhopping på Helgeland: Offersøy

Øyhopping på Helgeland: Offersøy

Offersøy camping er den perfekte base for å oppleve Helgelandskysten med sykkel. Det er kun 8 km til Vegaferja, og ca 15 km opp til Herøy - så her er det bare å hoppe fra øy til øy!

OVERNATTING I SANDNESSJØEN & ALSTAHAUG

Offersøy camping

Offersøy camping

Offersøy Camping ligger ved fylkesvei 17, Kystriksveien, 33 km sør for Sandnessjøen og 8 km nord for Tjøtta. Campingplassen ligger idyllisk til i sjøkanten. Et flott utgangspunkt for å oppleve Helgelandskysten og ikke minst øyene Herøy og Dønna.

Sandnessjøen camping

Sandnessjøen camping

Sandnessjøen Camping ligger på Steiro ved Fv 17, Kystriksveien, 10 km sør for Sandnessjøen sentrum. Campingen er nærmeste nabo til De Syv Søstre og ligger i nærheten av flyplassen i Sandnessjøen.

Scandic Syv Søstre

Scandic Syv Søstre

Hos Scandic Syv Søstre bor du sentralt og idyllisk på Helgelandskysten. Overnatt på et moderne og delikat hotellrom og våkne uthvilt og klar for en ny dag av Helgelandsferien! Besøk også restauranten for et godt måltid i uformell atmosfære.

Napoli Restaurant & Hotell

Napoli Restaurant & Hotell

Napoli Restaurant & Hotell ligger i Sandnessjøen på Helgeland og langs Kystriksveien. Her bor du i helt nye dobbeltrom med bad, og med frokost inkludert. Restauranten har en variert meny med kebab, pizza, pasta og kjøtt og fiskeretter. Gratis parkering.