fbpx

Sykkelpakke Helgeland

SYKKELFERIE MED BAGASJETRANSPORT PÅ HELGELANDSKYSTEN

NYHET! Drømmer du om sykkelferie på Helgelandskysten? Vi har satt sammen en pakke med overnatting, nye kvalitetssykler, bagasjetransport og følgebil. I tillegg er matpakke og matopplevelser ved Vega Havhotell og Handelsstedet Forvik inkludert i pakken.

Vi tilbyr denne turen hver mandag fra 13. juni til og med 15 .august. Her er en oversikt over hva som er ledig: (oppdatert 14.juni).

13.juni: Fullbooket
20.juni. Fullbooket
27.juni: Fullbooket
4.juli:   Fullbooket
11.juli: Fullbooket
18.juli. Fullbooket
25.juli: Fullbooket.
1.aug: 2 ledige plasser i med hybrid sykler (2 dame og 1 herresykkel)
8.aug: Fullbooket.
15.aug: Ekstra tur*) Ledig. Alle typer sykler.

*) Turen har samme innhold som øvrige turer, men med annen reiseleder (Frode Lindberg, daglig leder i Kystriksveien Reiseliv)

Forespørsel og bestilling sendes på mail til post@kystriksveien.no eller ring oss på 916 64 207.

Du kan sette deg på venteliste hvis det er fullt på den datoen du ønsker.

Når du bestiller trenger vi å vite: dato for turen du ønsker, antall personer, type sykkel du ønsker (hybrid eller el-sykkel) og eventuelt om du ønsker ekstra overnatting før eller etter turen.  Vi kommer raskt tilbake med bekreftelse på om det er ledig plass.

Innholdsrik sykkelferie på Helgeland hvor det meste er tilrettelagt

Dette er sykkelturen for deg som vil oppleve det beste av Helgelandskysten. Du besøker Brønnøysund og verdensarvøya Vega. Turen går videre til vakre Herøy og Dønna, via Sandnessjøen og tilbake til Brønnøysund. Det blir også besøk på kaffebrenneriet på det 200 år gamle Handelsstedet Forvik. 

En 5-retters middag på Vega Havhotell er inkludert og på Handelsstedet Forvik serveres tradisjonsretten Boknafisk.

Du sykler på helt nye kvalitetssykler fra Merida, og kan velge mellom ordinære dame- eller herresykler eller unisex elsykler. Inkludert er også hjelm, reparasjonssett, sykkellås og sykkelvesker slik at du kan frakte med deg det du trenger i løpet av dagsetappen. Se mer informasjon om syklene nederst på siden.

Bagasjen blir fraktet av den erfarne syklisten Knut Erling Wedul (59 år).  Han har besøkt alle norske byer og syklet i 6 verdensdeler og 58 land. Har du lyst å høre litt om noen av disse turene blir det anledning til det underveis på turen.  Du sykler i ditt eget tempo og bestemmer selv hva du vil prioritere underveis på turen, men Knut Erling vil aldri være langt unna med hjelp og tips slik at du får en best mulig sykkelopplevelse.

Dette er ikke en tur hvor du sykler i en stor gruppe. Du sykler på egen hånd og i ditt eget tempo, men turen er organisert slik at du får en best mulig opplevelse. 

Når du har bestilt turen får du en detaljert rutebeskrivelse med tips til hva du kan se og gjøre underveis på turen. Turen har korte etapper, men det er naturligvis muligheter for å ta ekstra turer. Dette er beskrevet i turbeskrivelsen du får tilsendt.

 

6-dagers sykkeltur med oppstart i Brønnøysund

Turene går hver mandag fra 13. juni t.o.m 15. august. Oppstart fra Brønnøysund mandag og retur til Brønnøysund lørdag. Dersom du ønsker en natt til i Brønnøysund etter endt tur, kan det bestilles som tillegg.

Dag 1. Mandag: Ankomst Brønnøysund med sykkeltur til Torghatten (28 km)

Ankomst til kystbyen Brønnøysund. Her bor du på Thon Brønnøysund hotell som ligger midt i sentrum. 

Denne dagen kan du sykle ut til Torghatten. Turen opp i Torghatten-hullet er en opplevelse du må få med deg. Gå gjerne stien gjennom hullet og rundt fjellet (1.5 time).

torghatten_sykkelpakke

Dag 2. Tirsdag: Brønnøysund – Vega (27 km/ 49 km)

Etter frokost tar du hurtigbåten til Vega. Eller du kan ta en litt lengre tur med ferje fra Horn til Vega. Vi anbefaler å besøke Vega Verdensarvsenter, for å få en innføring i verdensarvstatusen til Vegaøyene. Sykle videre til Sundsvoll hvor du kan gå Vegatrappa - drøyt 1400 trinn opp til toppen av Ravnfloget. Søker du større utfordringer kan du prøve deg på den mer luftige Via Ferrata-løypa som også tar deg opp på Ravnfloget. 

Overnatting på Vega Havhotell, som er kjent for god mat. Her nyter du en 5-retter på kvelden som er inkludert i pakkeprisen.

Vegatrappa_sykkelpakke

Dag 3. Onsdag: Vega – Herøy (10 – 50 km)

Reisen med hurtigbåt fra Vega til Herøy er en flott opplevelse hvor du får et inntrykk av Helgelandskystens imponerende skjærgård. Herøy er som skapt for sykkelturer. Landskapet er flatt og de mange øyene er bundet sammen av utallige broer. Her er det flere sykkelruter å velge mellom.

Vi anbefaler varmt et besøk hos den spesielle blomsterbutikken Etcetera, som drives av flere ganger norgesmester i blomsterdekor.  

Du overnatter på Herøy Brygge som ligger sentralt i kommunesenteret Solvalen med utsikt mot De Syv Søstre. Middag spiser du på Herøy Brygge eller du kan velge blant de andre gode spisetilbudene på Herøy.

 

Herøy_sykkelpakke

Dag 4. Torsdag: Herøy – DønnaSandnessjøen (33 km)

Sykkelturen fra Herøy til Dønna er magisk. I øst har du utsikt mot De Syv Søstre, i vest Lovund og i nord ruver Dønnamannen.

På denne dagen får du bli med på en RIB-tur ut i skjærgården. Turen (2 timer) går fra Seløy ut til øya Sandsundvær og underveis er det ikke uvanlig å se havørna. 

Har du lyst på en enkel topptur (2 timer) foreslår vi en tur opp på Åkvikfjellet helt sør på Dønna. Utsikten er fantastisk i alle retninger. Anbefales.

Fra Bjørn på Dønna tar du ferje (30 min) over til Sandnessjøen hvor du sjekker inn på Scandic Syv Søstre.

sykkelferie på Helgeland

Dag 5. Fredag: Sandnessjøen – Forvik (39 km)

Denne dagen følger du Kystriksveien Fv17 sørover mot historiske Tjøtta hvor ferjen går over til Forvik. Underveis på denne etappen anbefaler vi en tur innom Petter Dass-museet som ligger midtveis på denne turen. Her er det fint å spise lunsj. Den Internasjonale Krigskirkegården på Tjøtta er også et interessant stopp underveis. 

Overnatting i autentiske omgivelser på Handelsstedet Forvik eller Vevelstad Gjestegård. På handelsstedet besøker du det trivelige kaffebrenneriet og på kvelden får du servert stedets signaturrett Boknafisk (dette måltidet er inkludert i pakken).

Overnatting den siste natten er rom uten privat bad/wc. Det er noen få rom på Vevelstad Gjestegård som har privat bad/wc. Tillegg for dette kr 400 per rom.

Forvik

Dag 6. Lørdag: Forvik – Brønnøysund (32 km)

Første etappe på turen tilbake til Brønnøysund er på 17 km og går fra Forvik til Andalsvåg hvor det går ferje (20 min) til Horn. Sykkelturen går langs havet og er stort sett flat og fin hele veien.

På turen mellom Horn og Brønnøysund passerer du Hildurs Urterarium hvor du fra kl. 12 kan spise lunsj og vandre omkring i den flotte urtehagen.

Turen avsluttes i Brønnøysund. 

Hildurs_sykkelpakke

Priser

Pakketilbudet koster kr 12 800 per person i dobbeltrom. Dette inkluderer 5 overnattinger i dobbeltrom, 5 frokoster, matpakke alle steder, 5-retters middagsmeny på Vega Havhotell, middag på Handelsstedet Forvik, bagasjetransport, leie av sykler* og RIB-tur på Herøy.

Aktuelle tillegg: Enkeltrom kr 2500. Rom med eget bad/wc siste natt kr 400. Elsykkel kr 1500.

Ikke inkludert i pakken er reise til og fra Brønnøysund, ferje og hurtigbåtutgifter, drikke til mat der hvor mat er inkludert, og øvrige måltider og drikke.

En dag til i Brønnøysund?

Ønsker du å forlenge oppholdet med en natt kan du overnatte på Hildurs Urterarium og spise en 5-retters meny på kvelden. Tillegg: kr 1350 per person inkl. middag og frokost i dobbeltrom. Enkelt-rom tillegg kr 675.

Alternativt kan du overnatte på Thon Hotel Brønnøysund. Hvis du vil ha en minneverdig matopplevelse, anbefaler vi gjerne Svang i sentrum av Brønnøysund. Vi kan bestille bord hvis du ønsker det.

 

Syklene våre

Vi har både vanlige sykler og elsykler. Inkludert er også hjelm, reparasjonssett, sykkellås og sykkelvesker slik at du kan frakte med deg det du trenger i løpet av dagsetappen.

Merida Crossway 100 sykler:

Fin tursykkel med oppreist sittestilling og slitesterke komponenter. Låsbar dempegaffel gir god komfort på grusveier, og setepinne med litt ekstra dempin. Lettrullende og solide dekk, og er utstyrt med skjermsett og bagasjebrett.

Merida eSpresso L 300 SE EQ

Klassisk Merida elsykkel med kjente Shimano komponenter. Sykkelen kommer med lys, skjermer, bagasjebrett, støtte og fullt shimano oppsett på motor, batteri og drivverk. Hjulene har lav rullemotstand og sikrer en enda bedre rekkevidde.
Høy og god sittestilling med bra komfort. Lavt innsteg for enklere å gå av og på sykkelen.
Batteriet kobles lett fra rammen og motoren er lavt plassert i senter av sykkelen for optimal balanse.

Egenskaper:
- Shimano E8014, 418wh batteri
- Shimano E5000, 40nm motor
- Shimano gir, 9spd
- Shimano bremser
- EQ modell - fullt utstyrt
- Lavt innsteg

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial