Sykkelferie med bagasjetransport på Helgeland

Vil du bli med på sykkeltur langs verdens vakreste kyst?

På denne turen trenger du ikke bekymre deg for tung bagasje eller at du skal bli stående fast med punktering eller andre kjedelige hindringer. Vi frakter bagasjen fra sted til sted, og reiseleder er alltid i nærheten med følgebil. Dette er en ferdig pakke bestående av sykler, overnatting og flere måltider. Slik at du bare behøver å tenke på å nyte omgivelsene fra sykkelsetet.

Her er en oversikt over de ulike turene. Det er 25 plasser per tur. Vi garanterer at alle turene vil bli gjennomført.

Avreise dato:

10.juni:            Fullbooket
17.juni:            Fullbooket
24.juni:            Fullbooket
1.juli:               Fullbooket
8.juli:               Fullbooket
15.juli:             Fullbooket
22.juli:             Fullbooket
29.juli:             Fullbooket
5.august:        Fullbooket
12.august:      En plass i delt rom (mann)
19.august:      10 plasser ledig
26.august:     Mer enn 10 plasser ledig

Turgåere i Vegatrappa

Reis sakte - opplev mer

På sykkelen kommer du tettere på landskap, natur og folk. Akkurat slik Kystriksveien er ment å oppleves!

Syklister på Herøy

Ingen bekymringer

Vi frakter bagasjen din fra sted til sted og er alltid i nærheten med følgebil hvis noe uforutsett skulle oppstå.

Nyter midnattssol ved Handelsstedet Forvik

Reis alene eller sammen

Du vil være en del av et følge (ca.25 personer) som reiser sammen, men du sykler på egen hånd og i ditt eget tempo.

Hvorfor bestille reise gjennom oss

Kystriksveien Reiseliv har skreddersydd turer i over 20 år. Når du bestiller tur gjennom oss kan du være trygg på at vi sitter med den beste kunnskapen om denne delen av Norgeskysten. I løpet av sesongene 2022 og 2023 har rundt 400 fornøyde sykkelturister vært med oss på tur.

Bli med på sommerens rundtur

Mellom 10. juni og 31. august 2024 gjennomfører vi 12 sykkelturer. Turene varer fra mandag til lørdag, og har oppstart og avslutning i Brønnøysund. I løpet av uka besøker vi verdensarvøya Vega, de to vakre øyene Herøy og Dønna, Sandnessjøen og Vevelstad. Turen er lagt opp med relativt korte sykkeletapper og mye innhold.

Dette er inkludert

Du får overnatting, leie av sykler*, båttransport underveis, frokost og selvsmurte matpakker alle dager. Tre middager er inkludert: en fem-retters på Vega Havhotell og en to-retters middag på Handelsstedet Forvik. I år skal vi for første gang ut til Brasøy og Havkanten Gjestehus. Her vil vi også bli servert en to-retters middag.

På Herøy blir vi  med på båttur ut til Sandsundvær fra Havkanten etter frokost.  Opprinnelig var dette en RIB-tur som desverre ikke lar  seg gjennomføre.

Vi frakter bagasjen din fra sted til sted, og er klare til å bistå ved problemer.

Du sykler på kvalitetssykler, og kan velge mellom vanlige hybridsykler eller elsykler. Sykkelhjelm, verktøysett, pumpe og veske er inkludert.

Priser og tilvalg

Basis (pris per person i dobbeltrom, og leie av hybridsykkel) kr 15 390.

Enkeltromstillegg kr 3100.

El-sykkel kr 1750.

Rom med eget bad på Vevelstad kr 400 per rom (begrenset antall).

Vi kan reservere rom på Thon Hotell Brønnøysund natten før turen starter. Det er naturligvis også mulig å bestille rom her natten etter avsluttet tur. Det er og et alternativ å spise middag og bo ved Hildurs Urterarium etter turen er avsluttet. Disse tilvalgene kan gjøres i bestillingen.

Thon Hotell Brønnøysund: kr 875 per person i dobbeltrom.

5 retters middag og overnatting ved Hildurs Urterarium etter turens slutt kr 1645 per person i dobbeltrom.

Utsikt og tåke fra Ravnfloget på Vega

Tilbakemeldinger:

"Jeg hadde lenge ønsket å oppleve Helgelandskysten - å gjøre det pr sykkel var virkelig den beste måten! Det ble en solid "overdose" med fantastisk natur og spennende opplevelser. Turen var profesjonelt og godt organisert, med et vidt spenn når det gjaldt overnattingssteder - fra de "kjedelige" (men gode) kjedehotellene til små, gamle, sjarmerende gjestehus. Hadde liten erfaring med elsykkel, og oppdaget at det var moro, men ikke særlig anstrengende å suse av sted med batterihjelp. Litt bedre informasjon til en ikke veldig erfaren syklist om hvor lette de vanlige syklene er, hvor overkommelige avstandene er, hvor flate veiene er osv. hadde kanskje fått meg til å velge vanlig sykkel, for treningens skyld. Men skal innrømme at jeg nøt følelsen av å seile bortover med elkraft... Reiseleder og følgebil gjorde at jeg følte meg godt ivaretatt, samtidig som man ikke ble "passet på" unødig. Jeg opplevde en stor grad av frihet og en fin balanse mellom felles- og individuelle aktiviteter. Jeg anbefaler gjerne denne turen til andre!"

"Fantastisk opplegg!! Anbefales!! "

"Topp natur og profesjonelt tilrettelagt tur, anbefales"

"Sykkeltur til Helgelandskysten sommer-22: En fantastisk sykkelopplevelse i storslått og vakker natur. Lett og fin tur å sykle med veksling mellom fjelltur, RIB-tur, kulturelle besøk. Forskjellige fine og artige overnattingssteder. Anbefales på det varmeste. Aud, 61 år, Sandnes "

"En herlig tur for alle som kan sykle😊"

"Fjell og sjø, stein og strand….sykkeltur på Helgeland ….Livsglede i hvert tråkk❤️❤️ Bodil, 59, Trondheim"

"En fantastisk tur selv med noe dårlig vær. Fikk sykle I vakker natur. Turen opp til Torghatten var nydelig I sol og fint vær. Vegatrappen var en opplevelse, stor ingeniørkunst. Oppholdet i Brønnøysund og Sandnessjøen var passelig lange. Båtturen fra Vega var nydelig, selv i dårlig vær.Turen ga fantastiske naturopplevelser. De syv søstre var innhyllet i tåke, så de fikk vi ikke se. Vi bodde godt og fikk god lokal mat. Middag på Vega havhotell var topp! Vi ble kjent med mange hyggelige mennesker. "

"Dette er en tur som anbefales på det varmeste! Flott natur, passe lengde på sykkelturene, hyggelig turleder og mange fine opplevelser. "