Dagsprogram sykkeltur på Namdalskysten

Opplev Namdalskysten på to hjul med vår unike øyhoppingstur! Turen starter i Steinkjer med sykling gjennom idyllisk jordbrukslandskap til Namsos. Fra Namsos tar vi båt til øya Jøa og videre til kystbyen Rørvik, hvor du får tid til å utforske på egenhånd. Vi reiser også ut til den spektakulære øya Leka, kjent for sin unike geologi. Vi runder av med en båttur til Sør-Gjæslingan, en historisk øygruppe, før sykkelturen avsluttes i Rørvik. I løpet av disse fem dagene kan du vente deg fine opplevelser og spennende kystkultur!

Her er noe av det du kan se frem til å oppleve underveis. Videoen gir en generell presentasjon av øyhopping på sykkel langs Namdalskysten.

Jordbruksområde i Namdalen
Mellom Steinkjer og Namsos sykler du gjennom fine jordbruksområder
Trønderrock-museet i Namsos
Trønderrock-museet i Namsos

Dag 1: Mandag – Steinkjer/ Namdalseid til Namsos

Turen starter i Steinkjer, og første etappe går til Namsos. For de som ønsker en kortere distanse denne dagen, er det mulig å starte fra Lensmannsgården på Namdalseid. Strekningen mellom Steinkjer og Namsos, via Beistad/Vellamelen, er 81 kilometer og byr på en utfordrende, men naturskjønn sykkeltur. For de som sykler hele veien, er avreise fra Steinkjer satt til ca. kl. 10.00. Den første delen av turen, frem til Lensmannsgården hvor vi skal spise lunsj, er 38 kilometer gjennom kupert terreng.

De som velger den kortere etappen, tar rutebuss fra Steinkjer busstasjon kl. 13.33, og ankommer Lensmannsgården kl. 14.00. Reiselederen vil transportere sykler og bagasje i følgebilen og ankommer Lensmannsgården rett før kl. 14.00. Lunsjen serveres fra kl. 14.00 til 15.00.

Etter lunsjen fortsetter vi sykkelturen fra Lensmannsgården til Scandic Rock City i Namsos, en 43 kilometer lang etappe. Vi forventer å ankomme Namsos ca. kl. 18.00. Middag serveres på hotellet kl. 20.00, og det blir anledning til å besøke Rock City-utstillingen (ca. 45 minutter) enten før eller etter middagen.

Øya Jøa på Namdalskysten
Jøa

Dag 2: Tirsdag – Namsos til Jøa

Start dagen med en sykkeltur på egenhånd i Namsos, inkludert en tur opp til byfjellet Klompen for en flott utsikt over byen. Båten til Jøa går fra Namsos kl. 12.10, med ankomst på Jøa kl. 12.50. Innsjekking på Segelsund kl. 13.00, der du kan gjøre deg klar for en fin ettermiddagssykkeltur på Jøa. Ruten er ikke helt bestemt enda, men vi samarbeider med Segelsund for å skape en spennende tur, inkludert Jøa-trappa. Middagen serveres kl. 19.00, hvor du kan nyte lokal mat og slappe av etter en aktiv dag.

Bryggerekke i Rørvik
Bryggerekke i Rørvik

Dag 3: Onsdag – Jøa til Rørvik

Etter frokost på Jøa, anbefaler vi en sykkeltur til et av øyas besøksmål, for eksempel Olav Duuns barndomshjem, før båten går kl. 12.50 fra Jøa til Abelvær med ankomst kl. 13.15. Deretter fortsetter vi med en sykkeltur på 40 kilometer til Rørvik. Vel fremme sjekker vi inn på Kysthotellet Rørvik, hvor du får litt egentid til å utforske den koselige kystbyen. Middagen er på egenhånd, så det er en perfekt anledning til å prøve noen av de lokale spisestedene. Reiselederen vil ta en annen rute, med ferjer fra Jøa til Ølhammeren og videre fra Lund til Hofles, og kan derfor måtte starte et par timer før gruppen tar båten.

Leka
Solnedgang på Leka

Dag 4: Torsdag – Utflukt til Leka

Vi starter dagen med en båttur fra Rørvik til Leka, hvor reiselederen kjører følgebilen 70 km for å møte gruppen ved ankomst. Etter å ha hentet sykler fra båten, legger vi ut på en sykkeltur rundt Leka, en strekning på ca. 30 kilometer. Vi setter av tid til flere stopp underveis, inkludert fotturer for å utforske Lekas unike natur og geologi. Tidspunkt for avgang avtales nærmere med skyssbåten. Vi runder av dagen med hyggelig middag på 64 Grader Nord kl. 20.00 (med forbehold om endringer).

Sør-Gjæslingan
Det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan

Dag 5: Fredag – Sør-Gjæslingan

Fredagen byr på en spennende båttur med mulighet for å besøke et lokalt oppdrettsanlegg, kombinert med et stopp på den historiske øygruppen Sør-Gjæslingan. Vi møtes ved Norveg kl. 10.00 for avgang kl. 10.30, og er tilbake ca. kl. 14.30. For de som ønsker det, er det mulighet til å besøke kystmuseet Norveg eller Berggården etter turen (ikke inkludert). Sykkelturen avsluttes offisielt rundt kl. 15.00, men det er flere alternativer for videre reise: Du kan ta hurtigruten nord- eller sørover, båten til Namsos, eller fly videre til Trondheim.

Pris og innhold:

Pris for turen er fra kr 15 900 per person i dobbeltrom.

Enkeltromstillegg kr 2500.

Tillegg for elsykkel (ordinær sykkel inkludert i pris) kr 1500.

Mer informasjon om hva pakken inneholder kommer.