Våre bussturer langs Kystriksveien

Påmelding til sommeren 2024 kommer! Det vil bli et utvidet tilbud, med flere og kortere turer. Vi kommer med mer informasjon i løpet av høsten.

Sommeren 2023 gjennomførte vi tre bussturer. To av turene gikk til Helgelandskysten, med besøk til øyene Lovund og Træna, Herøy og Dønna. Den andre varianten var en 8-dagers tur langs hele Kystriksveien mellom Bodø, Kjerringøy og Steinkjer. Turene startet i Trondheim og fulgte E6 nordover.

Reiseleder var fotograf og forfatter Olav Breen. Han har reist og fotografert Kystriksveien i mange år og står bak flere reiseguider om nettopp denne reiseruten.

Træna
Foto: Reinhard Pantke

Busstur på Helgelandskysten med Lovund og Træna

Utforsk Helgelandskysten og den sørlige delen av Kystriksveien på en ukes busstur. Bli med ut til de interessante og vakre øyene Lovund, Træna, Herøy og Dønna. Turen inkluderer også et besøk til den unike øya Leka før du returnerer til Trondheim/Trondheim Lufthavn Værnes.

 

Gildeskål
Foto: Olav Breen

Busstur langs hele Kystriksveien

På en åtte dagers reise langs Kystriksveien fra nord til sør vil du oppleve en mengde høydepunkter. På den nordligste delen av turen vil du utforske mektig natur og kjente steder som Kjerringøy og Saltstraumen. Du vil også komme tett på den vakre skjærgården på Helgeland, og ta turen ut til øyene Herøy og Dønna. Underveis vil du få oppleve småbylivet i kystbyene Sandnessjøen, Brønnøysund og rockebyen Namsos. Turen starter og ender i Trondheim/ Trondheim Lufthavn Værnes.