Unik overnatting langs Kystriksveien

Er du ute etter noe mer enn bare en seng å sove i? Kanskje er du interessert i å lære om hvordan livet langs kysten ble levd i tidligere tider, spise usedvanlig god mat, eller hva med å sove under en isbre? Langs Kystriksveien finnes det en rekke overnattingssteder som kan by både på spektakulære naturopplevelser, og spennende kystkultur. Vi gir deg tipsene.

Gammelbutikken på det gamle handelsstedet på Støtt
Gammelbutikken på det gamle handelsstedet på Støtt. Foto: Olav Breen

Der historien sitter i veggene

Handelsstedene var både maktsentra og livsviktige knutepunkt for handelen langs Nordlandskysten. I dag kan du besøke flere av de gamle handelsstedene, bo godt i de historiske bygningene, og bli kjent med den spennende historien. Alle disse overnattingsstedene har gode restauranter og et kjøkken basert på lokale råvarer, som ofte er fisk!

Lensmannsgården

Lensmannsgården

Book

Lensmannsgården tilbyr overnatting hele året. Lei rom i trivelig Trønderlån eller bo i et nyoppusset stabbur. Stedet ligger langs Fv17 mellom Steinkjer og Namsos. Sommeråpen kafé og galleri med glasskunst hvor du kan hente frem din indre glasskunstner.

Handelsstedet Forvik

Handelsstedet Forvik

Book

Handelsstedet Forvik har historie fra over 200 år tilbake, og er et av Nord-Norges eldste handelssteder. Handelsstedet Forvik finner du på ferjeleiet på Forvik i Vevelstad mellom Brønnøysund og Sandnessjøen. Her leies det ut 5 rom til overnatting. I tillegg drives Kaffebrenneriet og Naustloftet Kafé og Restaurant her.

Dønnes Gård

Dønnes Gård

Helt nord på øya Dønna ligger denne historiske gården. En gang et mektig gods, i dag et trivelig overnattingsted med 800 års historie. Her overnatter du i historiske omgivelser og spiser hjemmelaget mat. Ikke gå glipp av omvisningen i Dønnes Kirke.

Vevelstad Gjestegård

Vevelstad Gjestegård

Vevelstad Gjestegård tilbyr overnatting med frokost i historiske omgivelser like ved sentrum av Vevelstad, en liten kommune rett nord for Brønnøysund. Gjestegården byr på hjemmelaget lokal tradisjonsmat. Gårdsbutikk på stabburet.

FØLVIKA NORTHERN RETREAT

FØLVIKA NORTHERN RETREAT

Et idyllisk sted på ei halvøy på Sandhornøya i Gildeskål kommune. Utsikt mot skipsleia og to sandstrender omgir dette stedet som er perfekt for deg som søker stillhet og ro i naturen. Her bor du i eksklusive glassdomer, Følvika Eye og Følvika Eagle Eye, rett ved sjøen og med 360 graders utsikt.

Hildurs Urterarium

Hildurs Urterarium

Bo i nyoppussede og lune rom hos Hildurs Urterarium utenfor Brønnøysund. Her møtes du av hyggelig vertskap i hjemmekoselige og gode omgivelser.

Finn roen på Vega

Rett utenfor Brønnøysund ligger øya Vega og Vega Havhotell, med en av de beste restaurantene langs Kystriksveien. Menyen bestemmes av de råvarene som er tilgjengelig fra dag til dag, og her serveres hver kveld en fantastisk 5 retters meny. Så da er det bare å nyte kvelden etter en opplevelsesrik dag på Vega.

Vega Havhotell

Vega Havhotell

I velsignet ro, litt tilbaketrukket, ytterst på Vega med utsikt over øyer og hav, ligger Vega Havhotell.

Aktivitetsferie på Vega

På vei mot Sundsvoll og den etterhvert kjente Vegatrappa og Ravnfloget Via Ferrata, ligger Base Camp Vega. Her kan du bo i små hytter som etterligner ærfuglhusene som har blitt brukt på Vega i så mange år. Base Camp Vega er en glimrende base for aktivitetsferien på Vega.

Base Camp Vega

Base Camp Vega

Base Camp Vega tilbyr overnatting i helt nye enheter, som ligner ærfuglhus, og legger til rette for aktivitetsferie på Vega.

Ute på ei øy

Trodde du Kystriksveien "bare" var Fylkesvei 17, og ferdig med det? Da er det på tide å få opp ØYnene! Kystriksveien handler vel så mye om øyriket rett utenfor. Noen av disse øyene er av de mest spektakulære du finner i Norge - og på mange av de finner du helt spesielle overnattingssteder.

Lovund Hotell
Øya Lovund ligger ute i havgapet på Helgelandskysten. Her bor du godt på Lovund Hotell. Foto: Hans Petter Sørensen
Lovund Hotell

Lovund Hotell

Book

Langs Kystriksveien ligger mange flotte øyer. En av de mest særegne og spennende er Lovund og her ligger også Lovund Hotell. Reiser du hit får du oppleve et unikt øysamfunn i vekst, samtidig som du har kort vei til naturen, fjellet, fjæra og fuglelivet. Bo og spis godt på Lovund Hotell med en utsikt mange bare kan drømme om.

Opplev Sør-Gjæslingan

Opplev Sør-Gjæslingan

Book

Lei ei rorbu eller væreierens bolig i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, eller ta en dagstur via Namsos eller Rørvik. NB! For å komme deg til Sør-Gjæslingan er du avhengig av båt. Sjekk hurtigbåt på AtB https://www.atb.no/reise/ før bestilling eller ring Kystmuseet Norveg for mer informasjon tlf 488 80 024.

Myken Apartments

Myken Apartments

Myken Apartments ligger på det lille sjarmerende fiskeværet Myken ytterst på Helgelandskysten i Rødøy kommune. Hus med fin utsikt over havna. Her kan du velge mellom store leiligheter, familierom eller ordinære dobbeltrom.

VED FOTEN AV EN BRE

Bo rett ved Svartisen og nyt utsikten og freden når siste båt er gått, og du har området for deg selv. Det er noe magisk både med lyset og stillheten som senker seg - det må rett og slett oppleves. Hyttene har høy standard og alt av nødvendig utstyr.

Hytter ved Svartisen

Hytter ved Svartisen

Book

Bo i Storhytta eller Lillehytta ved foten av Svartisen på Kystriksvei/Meløy-siden (Engabreen). Opplev magien etter at siste båt har gått og dere er alene med elementene. Må oppleves!