Bilpakke: spesielle overnattingssteder fra Steinkjer til Lovund

Lovund Hotell
Øya Lovund ligger ute i havgapet på Helgelandskysten. Her bor du godt på Lovund Hotell. Foto: Hans Petter Sørensen

Bilpakken starter i sør og første overnatting er Lensmannsgården som ligger mellom Steinkjer og Namsos. Så går turen til Brønnøysund, Vega, Døna og Lovund.  Etappene er lagt opp slik at du får med deg mange høydepunkter. Vårt program vil hjelpe deg å velge hvilke opplevelser du ønsker å prioritere.

De øvrige overnattingsstedene er Hildurs Urterarium utenfor Brønnøysund, Vega Havhotell, Dønnes Gård på Dønna og Lovund Hotell.

Overnattingsstedene har særpreg og på to av overnattingene serveres en flott 5-retters meny. Du får muligheten for å gå opp i Torghatten og Vegatrappa, så maten kommer til å smake ekstra godt. Halvparten av overnattingene er på steder uten privat dusj og wc. Det er også disse overnattingsstedene som har mest særpreg.

Pakken inkluderer:

  • 6 overnattinger med frokost.
  • Fem-retters middag på Hildurs Urterarium.
  • Fem-retters middag på Vega Havhotell.
  • Fullstendig turbeskrivelse fra oss i Kystriksveien Reiseliv.

Vi vil bekrefte tilgjengeligheten innen en virkedag etter å ha sjekket med de relevante overnattingsstedene. Eventuelle spesielle forespørsler utover det som er inkludert i pakken, kan legges inn i kommentarfeltet i skjemaet.

Slik ser pakken vår ut:

Dag 1. Første overnatting er Lensmannsgården som ligger mellom Steinkjer og Namsos.

Dag 2. Fra Namdalseid til Brønnøysund med muligheter for en avstikker til øya Leka. Overnatting på Hildurs Urterarium, like nord for Brønnøysund. Her får dere servert fem-retters middag på kvelden.

Dag 3. Fra Brønnøysund til Vega. Fem-retters middag og overnatting på Vega Havhotell.

Dag 4. Fra Vega til Dønna. Overnatting på Dønnes Gård.

Dag 5. Fra Dønna til Lovund. Overnatting på Lovund Hotell. Her blir dere i to netter.

Dag 6. Utforske Lovund og/ eller dagstur til Træna. Overnatter på Lovund Hotell.

Priser:

Per person i dobbeltrom kr 7485

Ekeltromstillegg kr 3750.

 

Dette opplever du underveis

Første stopp er Lensmannsgården i Namdalseid, kun en halv times kjøring fra Steinkjer. Rommene er personlig innredet og dekorert med kunst av forskjellige kunstnere, og her deler man bad. Lensmannsgården kaller seg med rette en kreativ oase, og sjonglerer både kunstverksted, kafé, galleri og overnattingssted. Nyt en deilig middag på stedet, men husk å avtale på forhånd.

Lensmannsgården i Namdalseid

Neste dag skal du videre til Brønnøysund. Du kan velge å reise "straka vegen" eller ta en litt lengre vei for å besøke kystbyen Rørvik og/eller øya Leka. Vel fremme ved Hildurs Urterarium utenfor Brønnøysund, vil du få servert 5-retters middag, før du tilbringer natten her.

Sagastua_Hildurs

Dagen etter kan du besøke Brønnøysund sentrum eller ta turen ut til Torghatten for å se det unike geologiske fenomenet på nært hold. Turen går deretter videre til verdensarvøya Vega, hvor du vil overnatte på Vega Havhotell. På Vega besøker du gjerne Vega Verdensarvsenter og går den populære Vegatrappa.

Turgåere på vei opp Vegatrappa

Veien går videre til Dønna, og underveis kan du velge fra en rekke aktiviteter og attraksjoner på denne etappen. Turen går via Herøy og her ligger en flott blomsterbutikk du bare må besøke. Fra Herøy får du også den beste utsikten mot De Syv Søstre. Nyt overnattingen på Dønnes Gård helt nord på øya, med omvisning i Dønnes kirke og tur opp på Dønnesfjellet.

Fjellrekken De Syv Søstre sett fra Herøy

Turen avsluttes på Lovund. Her skal du tilbringe to netter på Lovund hotell og oppleve øyas vakre natur og dagligliv.

Lovund er et velegnet utgangspunkt for å fortsette reisen nordover. Vi bistår gjerne med hjelp til planlegging av veien videre.

Lurer du på noe? Send e-post til post@kystriksveien.no eller ring 74401717

Tær i midnattsol på Lovund Hotell