Museer langs Kystriksveien

Lokalhistoriske samlinger og bygdemuseum finnes langs hele Kystriksveien. Her finner du redskaper, gjenstander og bygninger som forteller om livet langs verdens vakreste kyst - fra kystbondens tøffe virkelighet til handelsstededenes posisjon som maktsentra.

Norsk Havbrukssenter

Norsk Havbrukssenter

Book

Har du lyst til å bli bedre kjent med oppdrettsfisk og livet i havet? På Campus Blå Norsk Havbrukssenter AS kan du lære om moderne fiskeoppdrett og miljøet rundt oppdrettsanleggene.

Kjerringøy Handelsted

Kjerringøy Handelsted

På Kjerringøy, like nord for Bodø,er det et autentisk og særlig godt bevart handelsanlegg fra 1800-tallet. Vi anbefaler alle som kommer til Handelsstedet å se bildespillet ”Anna Elisabeth av Kjerringøy”, som gir en fin introduksjon til et besøk hos oss.

Norsk luftfartsmuseum

Norsk luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum er Norges nasjonale museum for luftfart. På museet kan du oppleve luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold.

Egge museum

Egge museum

Egge museum ligger rett nord for Steinkjer sentrum, i et landskap med kulturminner og spor fra hele den menneskeskapte historien. Få innblikk i mellomkrigstidens Steinkjer, 100 år med traktorhistorie og vikingehistorien til Egge gård. Barna kan delta i aktiviteter og hilse på dyrene på tunet.

Kystmuseet Rørvik

Kystmuseet Rørvik

Møt norsk kystkultur og kystnæring gjennom utstillinger og historiske vandringer i Kystmuseet Rørvik, Berggården gamle handelsted og andre bygninger i Rørvik.

Petter Dass - Museet

Petter Dass - Museet

Alstahaug og Petter Dass-Museet er Nordland fylkeskommunes tusenårssted. Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass. Petter Dass-dagene arrangeres i juni annenhvert år. Er du interessert i historie eller arkitektur bør du stoppe her.

Salmon Center Gildeskål

Salmon Center Gildeskål

I visningssenteret på land kan du gå ned i midten av et kjempestort akvarium (over ti meter i diameter). Da befinner du deg med laks svømmende rundt deg på alle kanter!

Myrvoll Kulturgård

Myrvoll Kulturgård

Ved Svartisen i Meløy kommune ligger Myrvoll Kulturgård. Dette er en opplevelse du bør unne deg og ditt reisefølge. Spis hjemmelaget mat, besøk gårdens kunstgalleri og nyt fred og ro. Noen beskriver det som en reise 100 år tilbake i tid.

Vega Verdensarvsenter

Vega Verdensarvsenter

Vega Verdensarvsenter ligger på Gardsøya, der himmel møter hav - like ved vakre Nes. Gjennom utstillinger og aktiviteter blir du tatt med inn i fiskerbondens og øyværingenes liv, og får lære om bakgrunnen for verdensarvstatusen. I løpet av besøket kan du se, høre, smake og lukte verdensarven.

Jektefartsmuseet

Jektefartsmuseet

Jektefartsmuseet i Bodø tar deg med om bord på en seilas inn i den spennende historien om jektefart og handel langs norskekysten. Vår unike bevarte jekt Anna Karoline er navet i vår utstilling.

Ørnes handelssted

Ørnes handelssted

Ørnes handelssted ble etablert i 1794 på Ørnes i Meløy. I dag er dette et museum med en koselig kafé og to utstillinger; den ene tar for seg de historiske linjene fra "fiskerbondesamfunn til industrisamfunn". Den andre forteller historien om Operasjon Muskedunder fra 2. verdenskrig.

Bymuseet i Bodø

Bymuseet i Bodø

Ønsker du å bli bedre kjent med Bodø by legger du turen innom Bymuseet i Bodø. Den ærverdige bygningen fra 1903 ligger midt i sentrum. I tillegg til den faste utstillingen har museet skiftende utstillinger gjennom året.

Saltstraumen Stories

Saltstraumen Stories

Saltstraumen Stories tilbyr natur- og kulturhistoriske opplevelser rundt Saltstraumen utenfor Bodø. Aktivitetstilbudene er primært knyttet til historiske vandringer i det vakre landskapet ved Saltstraumen.

Elias Blix Cafeen på Sandhornøy

Elias Blix Cafeen på Sandhornøy

Legg turen innom Elias Blix Cafeen på Sandhornøy. Her ligger også Elias Blix museet. Smak på våre populære bakevarer og spesialiteten Møsbrømlefse.

Karl Erik Harr-Museet AS

Karl Erik Harr-Museet AS

Helt siden 1960-tallet har Karl Erik Harr vært en av Norges fremste nyromantiske kunstnere. Han arbeider i en romantisk realisme med figurative, effektfulle bilder blant annet av nordnorsk natur og folkeliv.