Egge museum

  • Olav Breen
  • Egge museum
  • Egge museum
  • Egge museum
  • Egge museum
  • Kystriksveien Reiseliv
  • Egge museum
  • Olav Breen

Hovedbygget

Her finner du utstillinger, informasjon og billettsalg. Kafeen har salg av is, brus, kaffe, byens beste vafler og lun eplekake med is hele sesongen. Ta også en titt i museumsbutikken! Det er også heis i bygget, så alle kan besøke de tre innholdsrike etasjene.

Utstillinger

I 3. etasje finner dere utstillingen "Gamle Steinkjer – portretter av en by". Her kan du fordype deg i byens historie på flere vis. I en nostalgisk bygate kan dere kikke inn i sjarmerende verksteder og butikker fra mellomkrigstidas Steinkjer, og barna kan gå inn i rollen som landhandler. 

I midtetasjen med publikumsmottaket finner du to utstillinger. Disse forteller om et spennende funn fra vikingtida – "Gullgubbene på Mærin", og vikingetidshistoria til Egge gård. Det er 1000 år siden hovgoden Olve på Egge ble drept av Olav Haraldsson under blotet på Mære, og denne historien belyses også i utstillingsform.

Nederst i underetasjen finner du den spennende landbruksutstillingen "Traktor". Her kan du se et representativt utvalg traktorer og landbruksmaskiner som viser hvordan landbruket ble modernisert med motorhjelp – fram til den hotteste og nyeste John Deere! 

Populære lekekroker

I hovedbygget er det hele tre lekekroker for barna. Oppe i bygata har de egen forretning der de kan ta på seg et forkle og sette handelen i gang. I kafeen er det lekekrok under trappa, og nede i traktor-utstillingen kan de blant annet kjøre rundt på trø-traktor.

Friluftsmuseet

Hygg dere ute på friluftsmuseet i sommer, og bruk det gjerne som turmål. Her er det tilrettelagt et trivelig uteområde, som er tilgjengelig for gjester uavhengig av museets åpningstid. Tradisjonen tro er det både griser, høner, sau og kaniner å hilse på.

Informasjon om aktiviteter på museet kommer fortløpende i arrangementskalender og på museets Facebook-side.

Åpningstider sommeren 2023

18. Juni - 06. August, tirsdag - søndag kl. 11.00-15.00.

Er dere en større gruppe som har tenkt dere hit, ta kontakt på forhånd så vi sikrer oss at dere får et godt tilbud.

Velkommen!