Ruteinformasjon ferjer og hurtigbåter

En reise langs Kystriksveien innebærer mange ferjer. De binder kysten sammen og er en viktig del av livet langs kysten. Her får du en oversikt over ferjestrekningene.

Hurtigbåt langs Kystriksveien

Ferjene langs Kystriksveien dekkes av tre transportselskaper: FosenNamsos Sjø dekker Namdalskysten i sør, Torghatten trafikkselskap og datterselskapet Torghatten Nord opererer både på den sørlige delen av Helgelandskysten og den nordlige delen av Kystriksveien mens Boreal dekker midtre del av Helgelandskysten.

RUTEOVERSIKT FERJER LANGS KYSTRIKSVEIEN

Det er 6 ferjer langs hovedveien FV 17 når en kjører Kystriksveien, og 7 totalt når en  kjører om Rørvik, langs Fv769.  I tillegg kommer en rekke ferjestrekninger til de ulike øyene. Vi anbefaler å bruke www.reisnordland.no (hele Nordland) og www.atb.no (hele Trøndelag).  På begge disse sidene finner du en ruteplanlegger.

Gå til fullstendig ruteoversikt over ferjene langs Kystriksveien.

MANGE AV FERGENE ER NÅ GRATIS

Fra 16. august 2023 er fire av seks fergestrekninger langs Fv17 gratis for både kjøretøy og personer. Unntakene er Holm-Vennesund og Levang- Nesna.

Her kan du finne prisoversikt på gjenværende ferger.

HURTIGBÅTRUTER LANGS KYSTRIKSVEIEN

Her finner du ruteinformasjon om hurtigbåtruten Namsos - Rørvik - Leka.

Informasjon om alle hurtigbåtruter og annen offentlig transport for Nordland er tilgjengelig på www.reisnordland.no

Nordlandsekspressen (NEX) er den regionale båtruten i Nordland. I sommersesongen har ruten mellom Bodø og Sandnessjøen (NEX1) doblet antall avganger på hverdager. Sommerruta kjører ut til øyer som Støtt, Bolga, Myken, Træna og Lovund med flere, og gjør det enklere å reise mellom øyene på gunstige tidspunkt. Det anbefales å forhåndsbestille billetter. Med Travel Pass Nordland kan du reise så mye du vil med buss og hurtigbåt i en uke for kr 1290 (kr 645 for barn under 16 år). Tilsvarende tilbud finnes også i Trøndelag - se www.atb.no