Busstur til Helgelandskysten med Lovund og Træna

Bli med på en uforglemmelig busstur til øyene Lovund, Træna, Herøy og Dønna på Helgelandskysten. Her vil du få noen innholdsrike dager i vakre omgivelser.

Med avreise fra Trondheim følger vi E6 til Mosjøen, og reiser derfra ut til kysten og øyene. Vi kommer til å bli godt kjent med øysamfunnene i løpet av disse dagene.

Dette er en innholdsrik reise med flott natur, korte dagsetapper, en lokalkjent reiseleder og gode matopplevelser.

Sjøgata i Mosjøen sett fra Fru Haugans Hotell

Dag 1. Mandag.  Trondheim – Mosjøen

Denne dagen kjører vi E6 fra Trondheim til Mosjøen, med et stopp underveis på det sørsamiske museet Saemien Sijte i Snåsa.

Mosjøen er blant annet kjent for den hyggelige Sjøgata, og vi runder av dagen på det historiske Fru Haugans Hotell, som ligger i enden av gaten. Hotellet i seg selv er en opplevelse, og vi avslutter dagen med en kveldsmiddag der.

Lovund i solnedgang. Foto. Olav Breen
Lovund sett fra Dønnesfjellet
Lovund Hotell
Lovund Hotell

Dag 2. Tirsdag.  Mosjøen – Lovund

Etter Mosjøen beveger vi oss mot kysten og følger Kystriksveien til Nesna og videre opp til Stokkvågen. Etter omtrent to timer når vi den vakre øya Lovund, kjent for sin store lundefuglkoloni og sin pionerrolle innen havbruk.

Ved ankomst til Lovund hotell ønsker en lokal guide oss velkommen og tar oss med på Dronningerunden. Vi får et innblikk i øyas nyere historie (visste du at gjennomsnittsalderen på Lovund bare er 30 år?)

Avslutningsvis nyter vi en deilig middag på hotellets restaurant.

 

Påstigning båt til Sanna
Påstigning båt til Sanna. Fra juni 2023.
Petter Dass-kapellet på Træna
Petter Dass-kapellet på Træna

Dag 3. Onsdag.  Lovund – Træna – Sandnessjøen

Etter frokost tar vi en guidet tur på det lokale museet før vi drar med hurtigbåten ut til Træna.

På Træna besøker vi det lille, men innholdsrike Træna museum med rørende utstillinger. Lunsjen inntas på Havfolkets Hus, før vi tar en kort spasertur til Petter Dass Kapellet.

De karakteristiske fjellene på Træna, som omfavner øya Sanna, er kun en 5-minutters båttur unna. Her kan vi ta deler av Kjærlighetsstien og nyte en rusletur på det VG har beskrevet som Norges vakreste ferieøy.

Dagen avsluttes med en båttur til Sandnessjøen, der vi ankommer sent på kvelden og blir servert litt kveldsmat.

Fjellrekken De Syv Søstre sett fra Herøy
Fjellrekken De Syv Søstre sett fra Herøy
Bussgruppe på Dønnesfjellet
Utsikt fra Dønnesfjellet mot Lovund

Dag 4. Torsdag.  Sandnessjøen – Herøy – Dønna – Sandnessjøen

Etter frokost går vi om bord i bussen som tar oss til Petter Dass museet.

Her får vi omvisning og lunsj. Så tar vi ferge ut til Herøy hvor vi besøker den spektakulære blomsterbutikken Etcetera Botaniske Utskeielser m.m  Kjøreturen fra Herøy over til naboøya Dønna er spesielt flott, med utsikt mot De Syv Søstre i øst, Dønnamannen i nord og Lovund i vest.

Vi drar til nordspissen av Dønna for å besøke Dønnes kirke og bli med på en spennende omvisning. Senere kjører vi opp til Dønnesfjellet, hvor vi kan nyte utsikten over den fantastiske skjærgården.

Deretter tar vi fergen fra Dønna til Sandnessjøen og sjekker inn på Scandic Syv Søstre, hvor vi også nyter kveldens middag.

Turist tar bilde av Laksforsen
Laksforsen

Dag 5. Fredag.  Sandnessjøen – Trondheim

Vi reiser tilbake til Mosjøen og følger E6 til Trondheim. Sør for Mosjøen besøker vi det imponerende fossefallet Laksforsen. Vi tar en lunsjpause på Snåsaheia før vi når Nils Aas Kultursenter på Straumen, en del av Den Gyldne Omvei. I nærheten av kultursenteret ligger også Mustrøparken, som er vel verdt et besøk.

Vi ankommer Trondheim Lufthavn Værnes kl. 17.30 og Trondheim sentralbanestasjon kl. 18.15.

 

Priser

Pris per person i dobbeltrom kr. 15 700

Enkeltromstillegg kr. 2 600

Prisen inkluderer:

4 overnattinger med frokost, 5 lunsjer og 4 middager. Inngang på alle museer som er nevnt ovenfor. Snacks og enkel servering ombord på bussen. All transport. Lokalkjent reiseleder.

Prisen inkluderer ikke:
Eventuell drikke til maten.  Reiseforsikring må den enkelte ordne med selv.

Se våre bestillings- og reisevilkår.

Påstigning

Trondheim Sentralstasjon kl. 9.00

Trondheim lufthavn Værnes: kl.  9.40

Påstigning på Verdal, Levanger og Steinkjer kan avtales.

Avganger:

10. juni

8. juli

Olav Breen
Olav Breen

Reiseleder

Olav Breen er reiseleder på turen.

I over 20 år har Olav Breen reist opp og ned Kystriksveien for å fotografere.  Han har også gitt ut flere bøker om Kystriksveien og den siste kom ut i 2022. Tittel: Kystriksveien, Reis sakte – Opplev mer».  Den kan du kjøpe i vår nettbutikk www.travel-shop.no

Olav Breen har vært reiseleder på bussturene våre de siste to årene.

Hvem er vi

Vi som produserer denne turen er Kystriksveien Reiseliv AS og Book Central Norway AS (eid av Kystriksveien Reiseliv).  Book Central Norway er medlem av Reisegarantifondet og du vil motta faktura fra dette selskapet.

Om du har spørsmål til turen eller har spesielle behov kan du kontakte oss på telefon 74 40 17 17 eller 916 64 207 (Daglig leder Frode Lindberg).