Til og fra Kystriksveien

De fleste reiser langs Kystriksveien med bil, men det finnes mange muligheter også for de som ønsker å reise med offentlig transport. Vi gir dere oversikten over transportmuligheter, fergeruter, flyplasser og trafikknutepunkter.

Ferjeruter langs Kystriksveien

Ruteinformasjon ferjer og hurtigbåter En reise langs Kystriksveien innebærer mange ferjer. De binder kysten sammen og er en viktig del av livet langs kysten. Her får du en oversikt over ferjestrekningene. Ferjene langs Kystriksveien dekkes av tre transportselskaper: FosenNamsos Sjø dekker Namdalskysten i sør, Torghatten trafikkselskap og datterselskapet Torghatten Nord opererer både på den sørlige … Les mer

Med bil

Du får aller mest ut av opplevelsen ved å kjøre hele strekningen på 650 kilometer. Har du ikke mulighet til det, går det an å kombinere Kystriksveien med strekninger på E6 og ta forskjellige avstikkere.

Kommer du fra sør, kjører du av E6 seks kilometer nord for Steinkjer. Fra Lofoten kan du ta ferge fra Moskenes til Bodø. Kommer du nordfra på E6, kan du ta av på Fauske og kjøre vestover.

Det er mulighet for flere flotte fergeturer langs Kystriksveien. Langs hovedvegen Fv. 17 mellom Steinkjer og Bodø, er det seks ferger. Det er ikke mulig å bestille plass på forhånd, men i høysesongen i juli, bør du møte opp minst 30 minutter før avgang.

Dere kan få 50 % rabatt på ferjer med Autopass forskuddsavtale for ferje. Mer informasjon om ordningen finner dere på autopassferje.no.

Med elbil langs Kystriksveien

Foreløpig kreves det litt planlegging for å kjøre Kystriksveien med elbil, selv om det stadig kommer flere ladepunkter langs veien. Se mer informasjon om ladestasjoner langs Kystriksveien på denne siden.

Med fly til og fra Kystriksveien

Trondheim Lufthavn Værnes ligger 100 kilometer sør for Steinkjer. Bodø Lufthavn har flere innenlands flyforbindelser med både SAS og Widerøe. I Namsos, Rørvik, Brønnøysund og Sandnessjøen er det mindre flyplasser som trafikkeres av Widerøe.

Ferjer og hurtigbåt

Med båt kan du virkelig oppleve kysten, og reise mellom øyene. Prøv ekspressbåten fra Namsos til Rørvik eller en rundtur fra Sandnessjøen.

Nordlandsekspressen (NEX) er den regionale båtruten i Nordland. I sommersesongen har ruten mellom Bodø og Sandnessjøen (NEX1) doblet antall avganger på hverdager. Sommerruta kjører ut til øyer som Støtt, Bolga, Myken, Træna og Lovund med flere, og gjør det enklere å reise mellom øyene på gunstige tidspunkt. Det anbefales å forhåndsbestille billetter. Med Travel Pass Nordland kan du reise så mye du vil med buss, hurtigbåt og ferje i en uke for kr 1290 (barn under 16 kr 645). Se ellers reisnordland.no for mer informasjon.

Enten du bruker bil eller sykkel, kan du ta Hurtigruten en del av strekningen. Hurtigruten stopper i Rørvik, Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes og Bodø. Turen fra Bodø til Rørvik er for eksempel en flott dagstur.