Busstur langs hele Kystriksveien

Bli med oss på en flott bussturlangs hele Kystriksveien i sommer! Denne gang starter turen i Bodø, og følger Kystriksveien sørover til Trondheim. Turen har avreise 19. august og varer i 6 dager. Du kan melde deg på via påmeldingsskjemaet vårt, ved å sende epost til post@kystriksveien.no eller ringe oss på 74 40 17 17. Nederst på denne siden ser du priser og hva som er inkludert i pakken. Vi håper å se deg i sommer!

Noen av tilbakemeldingene fra turene våre i 2022 og 2023:

"Alle steder vi var innom var høydepunkter"

"Er fornøyd med alt, Hildurs matopplevelse, alle plasser ga meg en positiv overraskelse."

"At regnet sluttet: fikk sett den vakre naturen!"

"Høydepunkene var Herøy og Dønna. Petter Dass og Kjærringøy. Gården ved Svartisen"

Kjerringøy gamle handelssted

Dag 1. Mandag 19.august. Bodø – Kjerringøy – Bodø

Kommer du med nattoget til Bodø vil du bli møtt av bussen på togstasjonen i Bodø på morgenen.  Deretter kjører bussen til flyplassen for å plukke opp de som kommer med fly. Vi kjører fra Bodø lufthavn klokken 10.45.

Første stopp på turen blir det flotte Jektefartmuseet som ligger en kort kjøretur  fra flyplassen. Her får vi omvisning og en enkel, velsmakende lunsj. Resten av dagen tilbringer vi på Kjerringøy hvor vi både besøker Kjerringøy Handelssted og Karl Erik Harr-museet.

Etter en dag med mange flotte opplevelser finner vi roen på Clarion Collection Grand hotell som ligger midt i Bodø sentrum.

Saltstraumen
Ureddplassen i Gildeskål
Svartisen

Dag 2. Tirsdag 20.august.  Bodø – Mo i Rana

Denne dagen skal vi følge nordre del av Kystriksveien. Her skorter det ikke på dramatisk natur, med høydepunkter som Saltstraumen og Svartisen. Saltstraumen ligger bare 30 km sør for Bodø og vi begynner med et besøk på det lokale museet før vi rusler ned til straumen.

På turen nedover Kystriksveien stopper vi på Ureddplassen, som ligger på grensen mellom Gildeskål og Meløy. Rasteplassen har spennende arkitektur (hevdet å være verdens vakreste utedo av britisk presse) og ligger vakkert til. Ikke minst er Ureddplassen også et minnesmerke, dedikert til minnet om de som mistet livet etter at ubåten Uredd gikk på en mine i Fugløyfjorden under andre verdenskrig.

Vi tar dagens lunsj på sjarmerende Myrvoll Kulturgård som ligger innerst inne i Holandsfjorden. Å besøke gården fra 1915 er som å åpne en tidskapsel. Driverne oppsummerer selv filosofien sin slik:

Dette gamle miljøet kan gi et pusterom i en ellers travel hverdag. Her kan tiden stå litt stille. Kan gi gjenkjenning, minner, blir rørt, forstå mer av fortiden og få litt påfyll av ro, fred og stillhet.

Vi tar oss også tid til å utforske gårdens kunstgalleri.

Etter lunsj stopper vi også for å beskue Svartisen, eller nærmere bestemt brearmen Engenbreen, som strekker seg ned mot Holandsfjorden.

Kystriksveien bindes som kjent sammen av flere fergestrekninger, og vi skal i løpet av dagen ta to ferger før vi når Meyergården hotell i Mo i Rana på kvelden.

Alstahaug prestegård
Utsikt mot Lovund fra Dønnesfjellet

Dag 3. Onsdag 21.august.  Mo i Rana – Herøy – Dønna – Sandnessjøen

Vi kjører fergefritt ned til Sandnessjøen og fortsetter mot Petter Dass-museet. Her får vi omvisning og lunsj. Så tar vi ferge ut til Herøy hvor vi besøker den spektakulære blomsterbutikken Etcetera Botaniske Utskeielser m.m  Kjøreturen fra Herøy over til naboøya Dønna er spesielt flott, med utsikt mot De Syv Søstre i øst, Dønnamannen i nord og Lovund i vest.

Vi drar til nordspissen av Dønna for å besøke Dønnes kirke og bli med på en spennende omvisning. Senere kjører vi opp til Dønnesfjellet, hvor vi kan nyte utsikten over den fantastiske skjærgården.

Deretter tar vi fergen fra Dønna til Sandnessjøen og sjekker inn på Scandic Syv Søstre, hvor vi også nyter kveldens middag.

 

Vega Havhotell.

Dag 4. Torsdag 22.august.  Sandnessjøen – Vega

Fra Sandnessjøen følger vi Kystriksveien (Fv17) til Tjøtta. Herfra skal vi ta ferge til Vega, men først gjør vi et lite stopp på den Internasjonale Krigskirkegården på Tjøtta.

Vi spiser lunsj på Base Camp Vega før vi besøker det flotte Verdensarvsenteret. Her bruker vi god tid og får anledning til å sette oss inn i historien bak verdensarvstatusen.

Vi sjekker inn på Vega Havhotell, og de som vil kan følge reiselederen opp Vegatrappa som har blitt Vegas største turistattraksjon.  De ca. 1300 trinnene opp Ravnfloget gir en makeløs utsikt og du trenger slett ikke å gå helt opp for å nyte utsikten.

På kvelden blir vi servert en 5-retters middag på Vega Havhotell.

Torghatten. Foto Olav Breen

Dag 5. Fredag 23.august.  Vega – Torghatten – Rørvik

Etter en god frokost på Vega Havhotell setter vi kursen mot Brønnøysund og Torghatten. På turen ut til Torghatten besøker vi Norsk Havbrukssenter for lunsj og et lite besøk i deres interessante utstilling.

Det er bygget helt nye trapper opp til hullet i Torghatten og de som ønsker å gå opp i hullet kan gjøre det.  En blir garantert imponert over både dimensjonene og utsikten herfra.

Så returnerer vi til Brønnøysund og fortsetter sørover, inn i Trøndelag, og til kystbyen Rørvik.

Her overnatter vi på Kysthotellet Rørvik, hvor vi også får servert middag.

 

Kystmuseet i Rørvik - Norveg. Foto: Steinar Johansen
Kystmuseet i Rørvik - Norveg. Foto: Steinar Johansen

Dag 6. Lørdag 24.august.  Rørvik – Namsos – Trondheim

Vi begynner dagen med et besøk på kystmuseet Norveg som ligger midt i Rørvik sentrum. Foruten en spektakulær arkitektur, har museet interessante utstillinger, som gir et innblikk i kystens historie gjennom 10 000 år.

Mellom Rørvik og Namsos tar vi Fv769, den ytre veien, og besøker Norsk Sagbruksmuseum etter en lunsj på Scandic Rock City i Namsos.

Vi ankommer Trondheim sentralstasjon kl. 18.30.

Priser

Per person i dobbeltrom kr. 18 350

Enkeltromstillegg kr. 3250

Prisen inkluderer:

5 overnattinger med frokost.
6 lunsjer.
5 middager hvorav en 5-retters middag.
Alle innganger på museum som er nevnt.

Kaffe/te og enkel servering på bussen.
All transport.
Lokalkjent reiseleder og sjåfør.

 

Prisen inkluderer ikke:
Drikke til maten.
Reisen til Bodø og reisen fra Trondheim. Reiseforsikring må den enkelte ordne med selv.

Se våre bestillings- og reisevilkår.

 

Påstigning:

Turen starter fra Bodø togstasjon. Det er også påstigning fra Bodø lufthavn.

 

Avgang:

Avreise 19. august

Olav Breen
Olav Breen

Reiseleder

Olav Breen er reiseleder på turen.

I over 20 år har Olav Breen reist opp og ned Kystriksveien for å fotografere.  Han har også gitt ut flere bøker om Kystriksveien og den siste kom ut i 2022. Tittel: Kystriksveien, Reis sakte – Opplev mer».  Den kan du kjøpe i vår nettbutikk www.travel-shop.no

Olav Breen har vært reiseleder på bussturene våre de siste to årene.

Litt om fysiske utflukter på denne turen

Det er lagt opp muligheter for å gå Vegatrappa.  Dette er en bred og fin tretrapp med ca. 1300 trinn.  I rolig tempo bruker man ca. 2 timer på turen.  Før denne turen sjekker vi inn på Vega Havhotell og det vil være muligheter for å skifte til fritidsklær. Om du ikke ønsker å ta denne turen er det fine og enkle fotturer like utenfor hotellet eller du kan bare slappe av på hotellet før middag.

Turen opp i Torghatten, opp i selve hullet, tar ca. 20-30 min hver veg.  Går man opp og ned samme veg tar turn ca. en time.  Går man gjennom hullet og rundt fjellet må man beregne ca. 1,5 time.  Også her finnes alternative fotturer uten stigning ved fjellet.

 

Buss fra Helgeland Transportservice

Vi har valgt å samarbeide med Helgeland Transportservice i Sandnessjøen.  De har gode busser og ikke minst lokalkjente sjåfører.

 

Hvem er vi

Vi som produserer denne turen er Kystriksveien Reiseliv AS og Book Central Norway AS (eid av Kystriksveien Reiseliv).  Book Central Norway er medlem av Reisegarantifondet og du vil motta faktura fra dette selskapet.

Om du har spørsmål til turen eller har spesielle behov kan du kontakte oss på telefon 74 40 17 17 eller 916 64 207 (Daglig leder Frode Lindberg).