Lovund og Lundefuglen

  • Reinhard Pantke
  • olav breen
  • Reinhard Pantke
  • olav breen
  • olav breen

Lundefuglen er ikke stor, men lett gjenkjennelig med det fargerike nebbet.  Hvert år i april feires Lundkommerdagen, den 14 april. De har samlet seg i store flokker ute på havet og flyr til Lovund med et mål, å legge egg.  Å være der når de kommer er en helt spesiell opplevelse kan de som har sett det fortelle.  Lunden kommer i store flokker og flyr i formasjoner.   

Lunden trives best på havet og om vinteren befinner den seg ute på de store havområdene utenfor norskekysten. På sommeren søker de til steder som Lovund for å formere seg før de setter kursen mot havet ut på høsten. 

Ønsker du å oppleve Lundkommerdagen 14 april må du være tidlig ute med å bestille overnatting på Lovund hotell.  

Besøker du Lovund i sommerhalvåret kan du se Lunden.  Da må du gå opp i Lundeura.  Ta gjerne med kikkert.  

Gå hit for mer informasjon om Lundefuglen

En tur langs Kystriksveien bør absolutt omfatte en overnatting (eller flere) på Lovund.  I tillegg til Lunden har øya et tilbud for deg som ønsker fotturer eller ganske enkelt slappe av.  Lovund hotell har både god mat og et meget godt overnattingstilbud.  

Du kommer til Lovund med hurtigbåt.  De viktigste stedene du kan reise fra er Sandnessjøen, Nesna, Ørnes og Bodø. Du kan også reise med ferje fra Stokkvågen.   Sett gjerne igjen bilen på Stokkvågen - det er bare 800 meter med veg på Lovund.