Camp Saltstraumen Elvegård

  • camp saltstraumen Elvegård
  • camp saltstraumen Elvegård
  • camp saltstraumen Elvegård
  • camp saltstraumen Elvegård
  • Reinhard Pantke
  • Silje Lindberg

Camp Saltstraumen Elvegård ligger ved verdens sterkeste malstraum  Saltstraumen.  Her kan du overnatte i stille og rolige omgivelser.  Saltstraumen er også et fint utgangspunkt om du ønsker å ta turer til Bodø, Kjerringøy eller Gildeskål i sør.  

Camp Saltstraumen tilbyr overnatting i små og store hytter.  De minste enhetene er uten vann, mens de største er romslige og har alle fasiliteter. 

Det er godt med plass for bobil og campingvogn. Her er det også muligheter for telt.  

På campingplassen er det en kiosk og enkel matservering. Det er 700 meter til nærmeste butikk.  

Saltstraumen - verdens sterkeste tidevannsstrøm.

Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm, oppstår hver 6. time ved at vannmasser (saltvann) på nær 400 mill m3 passerer i en hastighet på opp til 20 knop gjennom det 3 km lange og 150 m brede sundet mellom Saltfjorden og Skjerstadfjorden.

Samtidig dannes strømvirvler (kjeler) som kan bli opp til 10 m i diameter med en dybde på 4-5 m. Tidevannet er månens krefter som virker her nede på jorden, derfor er det tidevannet og månefasen som bestemmer når strømmen er på sitt sterkeste. Mars er måneden med størst tidevannsforskjell og strømmen er da på sitt sterkeste, aller sterkest er den når det er fullmåne.

Saltstraumen er et verdenskjent fiskeeldorado for havfiske med rike forekomster av bl.a. sei, torsk, steinbit og kveite.

Tidspunktet for når strømmen er på sitt sterkeste varierer, se tidevanntabellen slik at du får den beste opplevelsen. 

Aktiviteter i og rund Salstraumen: 

Med utganngspunkt fra Camp Salstraumen Elvegård kan du få en aktiv og opplevelsesrik ferie.  Vandring i Børvasstindan, dykking, snorkling i Saltstraumen, havørn-titting ved campingplassen eller elgsafari.  Ved Saltstraumen går det en fornminnesti som viser spor etter bosetning 10 000 år tilbake i tid.