Ørnes Hotell

  • Kystriksveien Reiseliv
  • olav breen
  • olav breen
  • olav breen
  • ørnes hotell
  • ørnes hotell
  • ørnes hotell

Ørnes Hotell ligger i kommunesentret Ørnes i Meløy Kommune. Hotellets fasiliteter inkluderer: Gratis trådløst internett, Cafe, restaurant, bar og møtelokaler – og vi er også  arrangør av opplevelseturer og har utleie av sykler.

Vår restaurant kjører egne menyer for alle sesonger og vi baserer mye av vår daglige meny på tradisjonsrik sesong-mat med gode råvarer. På vår faste meny finner du alle typer retter fra saltkjøtt, sprøstekte torsketunger, grillet tørrfisk, mm til enkle retter for de små. Cafe og restaurant har åpent fra kl. 08:00 til 21:30 på hverdager og 09:00 – 21:30 i helgene.

Sammen med våre samarbeidspartnere tilbyr vi et bredt spekter av opplevelsetilbud. Hotellet er et supert utgangspunkt for å oppleve flotte severdigheter som Svartisen, Saltstraumen , Fjellheimen i Glomfjord og et fantastikk øyrike med ca 700 øyer.

Ørnes har et variert antall butikker som Vinmonopolet, apotek, sykehjem og legesenter m.m. Stedet har daglige avganger med hurtigbåt til Bodø og Sandnessjøen og daglige anløp av Hurtigruta. Flere bussavganger daglig til Bodø.

Den mest populære utflukten fra Ørnes Hotell er Svartisen som ligger en drøy halvtimes kjøring lengre sør.  For å komme deg til Svartisen tar du båt over Holandsfjorden. 

En tur til Svartisen tar fort 4-6 timer (fra du starter fra Ørnes til du er tilbake).  Du kan velge å gå helt opp til brekanten (ca. 60 min) eller stoppe ved Brestua og nyte utsikten derfra (20 min). 

Like ved Brestua ligger Svartisen Moose, en elgfarm hvor du kan kysse elgen om du føler for det.  

Den beste måten å oppleve Svartisen på er er å være med på en guidet bretur. Både Meløy Adventure og Beyond Limits tilbyr brevandringsturer. En brevandringstur tar ca. 5-6 timer. 

Et populær utfluktsmål fra Ørnes er Ureddplassen (eller Grensen) som ligger nord for Ørnes, langs Kystriksveien. I alle år har dette vært et yndet sted for å se midnattsola.  Nasjonal Turistveg Helgelandskysten utgjør store deler av Kystriksveien og på Ureddplassen har de annlagt en flott rasteplass. Ifølge britisk presse er dette verdens flotteste utedo.