KYSTRIKSVEIEN

Verdens vakreste reiserute

Kystriksveien strekker seg over 650 km og byr på noe av det flotteste norskekysten har å vise frem. Noen av høydepunktene er Saltstraumen, Svartisen, De Syv Søstre og Torghatten. Og da har vi ikke engang nevnt øyene. Vega, Herøy, Dønna, Myken og Lovund er bare en håndfull av dem. Kystriksveien bør reises langsomt, og er velegnet for sykkelferie. Ta med sykkelen og dra på øyhopping. På våre sider finner du oversikt over overnatting, spisesteder og opplevelser.

Opplev en av de mest utsøkte strekningene langs Kystriksveien og Helgelandskysten med vår sykkeltur med bagasjetransport. Fra den vakre kystbyen Brønnøysund til øyhopping mellom de særegne øyene Vega, Herøy og Dønna, til regionssenteret Sandnessjøen og historiske Forvik.

Tilrettelagt sykkelferie på Helgelandskysten

Dette er turen for deg som ønsker en opplevelse for livet - godt tilrettelagt! Her er det meste inkludert: leie av nye høykvalitets sykler med utstyr, overnatting, frokost og matpakker alle dager og to middager, bagasjetransport i følgebil, båttransport og et praktisk og spennende turopplegg dag for dag.

Alt ligger til rette for en aktiv ferie uten mye planlegging og stress, vi ordner alt så du kan nyte de naturskjønne omgivelsene til fulle! P.S. Syklingen må du gjøre selv...

Nå har vi åpnet påmeldingen for sommeren 2023!

Utsikt mot Lovund fra Dønnesfjellet

Bussturer sommeren 2023

Kystriksveien Reiseliv satte i august opp to ulike bussturer langs Kystriksveien med forfatter og fotograf Olav Breen som reiseleder. Den første gikk opp til Sandnessjøen og ut til et utvalg øyer. 

Den andre turen gikk langs hele Kystriksveien opp til Kjerringøy. Begge turene hadde en varighet på 7 dager. 

Vi kommer snart med informasjon om neste års turer!

Kystriksveien strekker seg fra Steinkjer i sør til Bodø i nord. Veien er lang og opplevelsene som venter deg er enestående. Husk at Kystriksveien ikke er ment som noen fartsetappe! Sett av tid, ta avstikkere, reis på øyhopping. Du vil ikke angre.

Vi tilbyr turplanlegging

Våre turer i 2023

Sommeren 2023 utvider vi tilbudet med arrangerte sykkelturer og bussturer. Vi kommer snart med informasjon og påmelding til neste års turer. Send oss en mail på post@kystriksveien.no eller ring oss på 74 40 17 17 hvis du ønsker å vite mer om turene neste sommer.

I nettbutikken vår finner du den årlige reisehåndboka for Kystriksveien. Vi har i tillegg diverse kart, brosjyrer og bøker. I vår ga vi ut en helt ny reiseguide om Kystriksveien av forfatter og fotograf Olav Breen. Den er også med i den populære startpakken vår. Begynn planleggingen av ferien i travel-shop.no.

Kystriksveien reiseguide

Ny bok om reisen langs Kystriksveien! Forfatter og fotograf Olav Breen kjenner Kystriksveien bedre enn de fleste. Bli kjent med stedene, historien og de spennende menneskene langs denne strekningen. En oppfordring til å reise sakte – og oppleve mer.

«Kystriksveien – reis sakte opplev mer » tar deg med på den eventyrlige reisen mellom Steinkjer og Bodø. Reiseleder er Olav Breen, som godt hjulpet av lokale ildsjeler, tar deg tettere på historien og attraksjonene som former og særpreger de enkelte stedene.

Kystriksveien Reisehåndbok

Kystriksveien Reisehåndbok er en innholdsrik brosjyre på 150 sider med informasjon om ferjeruter, kart, overnattingstilbud og attraksjoner. Reisehåndboka gis ut hvert år og er gratis. Du finner den på utvalgte steder langs Kystriksveien og E6 fra Trøndelag og nordover. Den kan også bestilles i nettbutikken.

Vandring langs Kystriksveien

Toppturer og vandring langs Kystriksveien De Syv Søstre, Dønnamannen, og Rødøyløva er bare noen av mange kjente fjellformasjoner langs Nordlandskysten. Nedenfor presenteres noen av de mest populære fjellturene, med tilhørende turbeskrivelse.

Kajakk og padling langs Kystriksveien

Kajakk og padling Tusenvis av øyer, holmer og skjær venter på den som ønsker å utforske Kystriksveien med kajakk. Helgelandskysten er av mange rangert som et av Norges beste kajakkområder, men også Namdalskysten og Meløy kan by på store padleopplevelser. Stadig flere bedrifter tilbyr nå utleie av kajakk, SUP og lignende. Opplev Leka med kajakk …

Les mer

Opplev Kystriksveien på sykkel

Med sykkel langs Kystriksveien Kystriksveien kan by på noen av Norges beste sykkelopplevelser. Øyhopping med sykkel på Helgelandskysten og Namdalskysten er to av de mest populære. Det er fra sykkelsetet en virkelig får tid til å nyte naturen langs Kystriksveien. Takket være flere hurtigbåter og ferjer i området er det enkelt å dra fra sted …

Les mer

Planlegg reisen

Kystriksveien

Turforslag langs Kystriksveien

Turforslag Kystriksveien med bil Kystriksveien er ikke en strekning du skal haste gjennom, det er så mye du kan se …

Les mer

Ferjeruter langs Kystriksveien

Ruteinformasjon ferjer og hurtigbåter En reise langs Kystriksveien innebærer mange ferjer. De binder kysten sammen og er en viktig del …

Les mer

Træna. Foto: Olav Breen

Planlegg reisen langs Kystriksveien

Planlegg drømmereisen langs Kystriksveien God planlegging gir de beste ferieopplevelsene. Langs Kystriksveien kan det være lurt å både sette av …

Les mer

Kystriksveien Reisehåndbok

Kystriksveien Reisehåndbok

Kystriksveien Reisehåndbok – gratis brosjyre Kystriksveien Reisehåndbok er et «must» for den som skal reise langs Kystriksveien. Den inneholder informasjon …

Les mer

Hva er Kystriksveien

Opprinnelig er Kystriksveien det som tidligere het Riksvei 17, og som i dag har skiftet navn til Fylkesvei 17 (Fv17). Fylkesvei 17 starter ved Asp like nord for Steinkjer i Trøndelag, og ender ved Løding, halvannen mil øst for Bodø sentrum. Imidlertid omfatter Kystriksveien som begrep mer enn Fylkesvei 17. Kystriksveien er også avstikkerne, de spennende omveiene - og ikke minst å ta turen ut til øyene!

Kystriksveien er en veistrekning, men ikke en du reiser for å komme raskest mulig fra A til B. Kystriksveien handler om alt det du kan se, oppleve og utforske langs veien, og alle de flotte og kreative folkene som gjør dette mulig. På disse sidene ønsker vi å gi deg inspirasjon til hvor du bør reise, og hva du kan se og gjøre langs denne flotte kyststrekningen.

Hvem er Kystriksveien Reiseliv

Vi markedsfører Kystriksveien som helhet, og gir blant annet ut den årlige Reisehåndboka. Den og mye annet finner du i vår nettbutikk. Vi tilbyr også bookinghjelp og turplanlegging. Overnatting og aktiviteter som kan bookes online via oss, finner du her.

Årets nyhet er vårt pakketilbud. Her har vi tatt utgangspunkt i en velprøvd sykkelrute på Helgelandskysten, investert i helt nye sykler av høy kvalitet, og hanket inn en svært erfaren kar som har syklet store deler på kloden. Han skal i sommer frakte bagasje og stille som servicemann.

 

Inspirasjon