Vegatrappa_utsikt_eget

Vegatrappa og Ravnfloget Via Ferrata

Vest på Vega ligger Sundsvoll. Her finner du Vegatrappa og Ravnfloget Via Ferrata.

Selve Vegatrappa startet litt opp i fjellsiden, hvor første del består av kloppbelagt sti frem til trappa begynner. De 1400 trappetrinnene tar deg til toppen av Ravnfloget, 350 meter over havet. Herfra har du en fantastisk utsikt mot øya Søla og Vegaøyan verdensarvområde. På dager med klarvær kan du se det karakteristiske omrisset av Træna.

Turen opp til Ravnfloget er bratt, men overkommelig for de fleste. Underveis kan du benytte deg av flotte rasteplasser med bålpanner.

En alternativ rute til toppen er den noe mer luftige via ferrataen. Det er to klatreløyper opp til Ravnfloget: den røde og den grønne. Begge løypene er spennende og eksponerte, samtidig som de ikke er for fysisk krevende. For å ta den røde løypa, som er den mest krevende, må man ha tatt den grønne først.

Grønn løype er 510 m lang og har 225 høydemeter. Den starter bratt, men er veldig varierende og morsom å gå, med en utrolig utsikt. Underveis er det bygd en rasteplass hvor man kan sitte ned. Herfra er det noe slakkere klatring som etter hvert går over i noe tøffere utfordringer igjen. Helt på toppen er det anlagt ei ‘nepalbru’. For de som ikke ønsker å gå over denne kan man  kople seg fra løypa og gå de siste få meterne opp til toppen av Ravnfloget.

Den røde har en lengde på 550 m, og den har samme antall høydemeter som den grønne, 225 m.  Den røde går nesten loddrett opp veggen de første 150 meterne, men deretter litt slakkere fram til den går sammen med den grønne løypa. Returen går ned Vegatrappa.

Oppmøtepunktet for klatringen er et nybygget servicebygg som ligger ved stien etter ca. 10 minutters gange.

Mer informasjon om Ravnfloget Via Ferrata her.