IDYLLISK LANGS HELGELANDSKYSTEN

Leirfjord ligger sentralt på Helgelandskysten, 5 km nord for Sandnessjøen (Alstadhaug) over Helgelandsbrua. Det er forbindelse via Fv78 til Mosjøen. Kommunesenteret Leland ligger ved Fv17, på nordsiden av Leirfjorden. Leirfjorden er omkranset av fiskerike havområder og fjordarmer, og flere rorbu- og campinganlegg tilbyr fiske fra land og båt. Kommunen er ellers kjent for sin varierte  og frodige natur og flotte, velstelte gårder.

Utenfor kulturhuset har barna i kommunen bidratt til å lage en barnekunstpark. Her står det blant annet totempæler som ble satt opp i forbindelse med at Indianerfestivalen gikk av stabelen første gang. Dette er en festival primært rettet mot barn og ungdom, og arrangeres i juni annenhvert år.

I Leirfjord kan du ta turen til Øvre Forsland kraftverk - Norges vakreste vannkraftanlegg. Hit går det en 3 km lang turvei gjennom naturskjønt område med flere flotte rasteplasser underveis. Vel fremme ved kraftanlegget er det også rasteplass med grill.

Attraksjoner i Leirfjord

Øvre Forsland kraftverk

Øvre Forsland kraftverk

Bare et par steinkast fra FV17 30 kilometer nord for Sandnessjøen har en nå muligheten til å gå tur inn til et av Norges absolutt vakreste kraftverk. Fra parkeringa går tilrettelagt vei 3 km opp vakre Forslandsdalen og ender opp ved Øvre Forsland Kraftverk.

Overnatting i Leirfjord

Kvitneset camping

Kvitneset camping

Kvitneset Camping tilbyr overnatting i høystandard hytter, i tillegg til oppstillingsplasser for bobil/campingvogn. Kvitneset ligger ideelt plassert i Leirfjord kommune ca 30 km fra Sandnessjøen og 50 km fra Mosjøen.