Lundefuglkoloni og vakre øyer i Lurøy

Alle har hørt om øya mot strømmen, altså Lovund, med fjellet som ser ut som en knyttneve mot storhavet. Lurøy med sin vakre og storslåtte natur ligger rett sør for Polarsirkelen. Halvparten ligger på fastlandet, resten er øyer. Noen øyer har alltid vært kjente sjømerker med sine spesielle fjellformasjoner: Aldra, Lurøy, Stigen, Onøy og Lovund.

Reiser du langs fastlandet vil du se at dette er en kommune med spredt bosetting og et berglendt landskap. Du kjører hele tiden ved strandflaten. Herfra stiger spisse tinder bratt opp til over 900 moh. Ta deg tid til å nyte landskapet langs Aldersundet, dette er en av de vakreste partiene av Kystriksveien.

Kort vei etter avkjørselen til ferjeleiet i Stokkvågen ligger Grønsvik Kystfort, med sin utstilling om hva som skjedde under 2. Verdenskrig og dens store Omegastasjonen på Brattland.

Lurøy er et livskraftig samfunn hvor det florerer av aktivitet og kreativitet. Innbyggerne er stolte over å være Lurøyfjerdinger og lever som i sangen: ”Folket i Lurøy skal bygge og bo der de bor”!

Bruk den lokale hurtigbåten eller ferje til å komme deg til øyene. Det går ferje fra Stokkvågen til Onøy, Sleneset, Lovund, Træna og Selvær.

Attraksjoner i Lurøy

Lovund og Lundefuglen

Lovund og Lundefuglen

Omlag 200 000 Lundefugler befinner seg på øya Lovund i sommerhalvåret. Om du tar turen opp i Lundeura får du sett fuglen med det karakteristiske og fargerike nebbet. Skal du du besøke Lovund bør du beregne minimum en overnatting. Du vil ikke angre.

Overnatting i Lurøy

Lovund Hotell

Lovund Hotell

Book

Langs Kystriksveien ligger mange flotte øyer. En av de mest særegne og spennende er Lovund og her ligger også Lovund Hotell. Reiser du hit får du oppleve et unikt øysamfunn i vekst, samtidig som du har kort vei til naturen, fjellet, fjæra og fuglelivet. Bo og spis godt på Lovund Hotell med en utsikt mange bare kan drømme om.

OscarBrygga

OscarBrygga

Book

OscarBrygga er ei gammel fiskebrygge som er bygd om til restaurant. I tilknytning til brygga er det også flotte overnattingsmuligheter med utsikt mot skipsleia og Hestmannen.

Rådhusplassen Overnatting

Rådhusplassen Overnatting

Rådhusplassen Overnatting ligger på øya Lurøy - en kort ferjetur fra Stokkvågen. Her tilbys overnatting i rom med selvhushold i det gamle kommunehuset.