ROCK CITY

Namsos ligger ved samløpet av elven Namsen og Namsenfjorden. Byen har sin opprinnelse i tømmerindustrien, og derfor kalles den også "trebyen". Sagbrukene lå tett langs fjorden, og både tømmerprodukter og ferdighus ble eksportert i stor skala. I dag er Namsos mest kjent for artister som Prudence, Åge Aleksandersen og D.D.E. Fra tidlig på 1960-tallet og frem til i dag har denne kystbyen i Namdalen fostret flere nasjonale rockestjerner.

GJENSREISINGSBYEN NAMSOS

Namsos, den største byen i Namdalen, ble grunnlagt etter Stortingets vedtak i 1845 om å etablere en by her. I dag fungerer Namsos som et viktig handelssenter for hele Namdalen og deler av Helgeland. Byen har opplevd flere branner opp gjennom årene, og under andre verdenskrig ble den også bombet av nazistene i 1940. Som en typisk gjenreisingsby, på linje med Steinkjer og Bodø, har Namsos blitt rekonstruert etter disse ødeleggelsene.

ROCK CITY NAMSOS

Unge gutter bega seg ut på sjøen og kom tilbake med en ny musikkstil fra den store verden. Denne musikalske oppdagelsesreisen markerte begynnelsen for mange av de talentene som senere har blitt knyttet til begrepet "Trønderrock".

Disse unge musikerne var ivrige etter å utforske og eksperimentere med nye lyder og sjangre. De tok med seg inspirasjonen de hadde fått fra internasjonale musikkscener og kombinerte den med sin egen trønderske identitet. Resultatet var en unik form for rockemusikk som kom til å prege Trøndelags musikkscene.

Med tiden har Trønderrocken utviklet seg og blitt en viktig del av den norske musikkhistorien. Den har inspirert og påvirket nye generasjoner av musikere og har fortsatt å være en kilde til musikalsk utfoldelse og identitet for både trøndere og musikkelskere over hele landet.

Dette har resultert i Trønderrockmuseet, hvor du kan bli bedre kjent med Trønderrockens utvikling. Museet ligger som seg hør og bør vegg i vegg med Scandic Rock City.

BILDER FRA NAMSOS

SYKKELOPPLEVELSER MED NAMSOS SOM BASE

Er du på gjennomreise med ønsker en aktiv dag kan sykkelopplevelser med Namsos som base være midt i blinken. Sykkel kan leies på Scandic Rock City via Namsos Sykkelsenter. Start dagen med en deilig frokost på hotellet og pakk en næringsrik matpakke i sekken. Syklene og det du trenger står allerede utenfor hotellet, klar for en ny dag og nye eventyr.

Kystriksveien

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten, 4-7 dager Opplev Norges mest spennende og spektakulære øy Leka, vakre Abelvær, og det fredede fiskeværet Sør – Gjæslingan. I dette turforslaget, som kan gjøres på 4 – 7 dager, hopper du fra høydepunkt til høydepunkt langs Namdalskysten. Turbeskrivelse Kombinasjonen hurtigbåt og sykkel gjør dette til en variert og spennende … Les mer

Sykling i Namsos. Foto: Olav Breen
Sykling i Namsos. Foto: Olav Breen

Gjøre i Namsos

Magisk Friminutt hos Lensmannsgården

Magisk Friminutt hos Lensmannsgården

På Lensmannsgården kan du ta et Magisk Friminutt i glassgalleriet. Dette er en aktivitet som passer for hele familien, for vennegjengen eller kollegaer som ønsker å samles til et hyggelig avbrekk. Kanskje du vil lage din glassbit i «verdensbildet»?

Spise og drikke i Namsos

Braa Bar & Barmat

Braa Bar & Barmat

BRAA BAR & BARMAT etablert på Braaholmen (Namsos sentrum), omtrent der man tenker seg de gamleste naustene stod før byen ble etablert. Her serverer vi deg et godt og enkelt måltid, noe å drikke, samt aktiviteter egnet for trivsel i gode venners lag.

Overnatting i Namsos

Lensmannsgården

Lensmannsgården

Book

Lensmannsgården tilbyr overnatting hele året. Lei rom i trivelig Trønderlån eller bo i et nyoppusset stabbur. Stedet ligger langs Fv17 mellom Steinkjer og Namsos. Sommeråpen kafé og galleri med glasskunst hvor du kan hente frem din indre glasskunstner.

Scandic Rock City

Scandic Rock City

Book

Bo på Norges første rockehotell og opplev Rock City - et ressurs- og opplevelsessenter for profesjonell musikk.

Lundstua

Lundstua

Nyrenovert kafè på Lund ferjeleie med flott utsikt over Follafjorden.

TRANSPORT

Namsos er et naturlig kommunikasjonssenter i Namdalen med gode bussforbindelser til Trondheim via Steinkjer (mange ganger daglig). Det går også buss til Grong og Brønnøysund. Det er hurtigbåtforbindelse fra Namsos til Leka via Jøa, Abelvær og Rørvik. Widerøe betjener Namsos Lufthavn, og via Trondheim lufthavn kan en enkelt ta buss opp til Namsos.

2020-01-29_1140

BUSS

Det går buss regelmessig til Namsos fra Trondheim/Steinkjer (Trønderekspressen). Det går også buss regelmessig Namsos - Grong - Brønnøysund.

2020-01-29_1140_001

BÅT

Hurtigbåten tar deg med fra Namsos til Jøa, Abelvær, Rørvik, og Leka. Hurtigbåten korresponderer med buss fra Steinkjer og er perfekt for de som skal sykle på Namdalskysten.

2020-01-29_1140_002

FLY

Det går fly regelmessig til Namsos fra Trondheim og til/fra Rørvik med Widerøe.

Namsos Lufthamn