ROCK CITY

Namsos ligger der hvor elva Namsen møter Namsenfjorden. Byen ble bygd opp rundt tømmerdrift og Namsos kalles derfor også for trebyen. Sagbrukene lå tett langs fjorden og både materialer og ferdighus ble eksportert i stor stil. I dag er Namsos for mange mest kjent for Prudence, Åge Aleksandersen og D.D.E. Fra tidlig på 60-tallet og fram til i dag har denne kystbyen i Namdalen fostret flere nasjonale rockestjerner.

GJENSREISINGSBYEN NAMSOS

Namsos er den største byen i Namdalen. Det var i 1845 at Stortinget vedtok at det skulle bygges en by her. I dag er Namsos en viktig handelsby for hele Namdalen og deler av Helgeland. Namsos har brent ned flere ganger og i 1940 ble byen bombet av nazistene. Namsos er en typisk gjenreisningsby på lik linje med Steinkjer og Bodø, starten og slutten på Kystriksveien.

ROCK CITY NAMSOS

Unge gutter dro til sjøs og kom hjem med ny musikk fra den store verden. Dette var starten for mange av de som senere har blitt forbundet med begrepet Trønderrock.

BILDER FRA NAMSOS

SYKKELOPPLEVELSER MED NAMSOS SOM BASE

Er du på gjennomreise med ønsker en aktiv dag kan sykkelopplevelser med Namsos som base være midt i blinken. Sykkel kan leies på Scandic Rock City via Namsos Sykkelsenter. Start dagen med en deilig frokost på hotellet og pakk en næringsrik matpakke i sekken. Syklene og det du trenger står allerede utenfor hotellet, klar for en ny dag og nye eventyr.

Kystriksveien

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten, 4-7 dager Opplev Norges mest spennende og spektakulære øy Leka, vakre Abelvær, og det fredede fiskeværet Sør – Gjæslingan. I dette turforslaget, som kan gjøres på 4 – 7 dager, hopper du fra høydepunkt til høydepunkt langs Namdalskysten. Turbeskrivelse Kombinasjonen hurtigbåt og sykkel gjør dette til en variert og spennende … Les mer

Sykling i Namsos. Foto: Olav Breen
Sykling i Namsos. Foto: Olav Breen

GJØRE I NAMSOS

Magisk Friminutt hos Lensmannsgården

Magisk Friminutt hos Lensmannsgården

På Lensmannsgården kan du ta et Magisk Friminutt i glassgalleriet. Dette er en aktivitet som passer for hele familien, for vennegjengen eller kollegaer som ønsker å samles til et hyggelig avbrekk. Kanskje du vil lage din glassbit i «verdensbildet»?

OVERNATTING I NAMSOS

Lensmannsgården

Lensmannsgården

Book

Lensmannsgården tilbyr overnatting hele året. Lei rom i trivelig Trønderlån eller bo i et nyoppusset stabbur. Stedet ligger langs Fv17 mellom Steinkjer og Namsos. Sommeråpen kafé og galleri med glasskunst hvor du kan hente frem din indre glasskunstner.

Scandic Rock City

Scandic Rock City

Book

Bo på Norges første rockehotell og opplev Rock City - et ressurs- og opplevelsessenter for profesjonell musikk.

Tinos Hotell

Tinos Hotell

Tinos Hotell ligger i sentrum av Namsos og er et ekte familiehotell på flere måter. Et hotell for familier like mye som for par og enkeltgjester, men også et familiedrevet hotell hvor andre generasjon Fortunato driver hotellet i familiens ånd.

Lundstua

Lundstua

Nyrenovert kafè på Lund ferjeleie med flott utsikt over Follafjorden.

TRANSPORT

Namsos er et naturlig kommunikasjonssenter i Namdalen med gode bussforbindelser til Trondheim via Steinkjer (mange ganger daglig). Det går også buss til Grong og Brønnøysund. Det er hurtigbåtforbindelse fra Namsos til Leka via Jøa, Abelvær og Rørvik. Widerøe betjener Namsos Lufthavn, og via Trondheim lufthavn kan en enkelt ta buss opp til Namsos.

2020-01-29_1140

BUSS

Det går buss regelmessig til Namsos fra Trondheim/Steinkjer (Trønderekspressen). Det går også buss regelmessig Namsos - Grong - Brønnøysund.

2020-01-29_1140_001

BÅT

Hurtigbåten tar deg med fra Namsos til Jøa, Abelvær, Rørvik, og Leka. Hurtigbåten korresponderer med buss fra Steinkjer og er perfekt for de som skal sykle på Namdalskysten.

2020-01-29_1140_002

FLY

Det går fly regelmessig til Namsos fra Trondheim og til/fra Rørvik med Widerøe.

Namsos Lufthamn