Øyhopping med sykkel på Namdalskysten, 4-7 dager

Opplev Norges mest spennende og spektakulære øy Leka, vakre Abelvær, og det fredede fiskeværet Sør - Gjæslingan. I dette turforslaget, som kan gjøres på 4 - 7 dager, hopper du fra høydepunkt til høydepunkt langs Namdalskysten.

Turbeskrivelse

Kombinasjonen hurtigbåt og sykkel gjør dette til en variert og spennende tur. Turen starter i Namsos med hurtigbåten Foldafjord, til vakre Abelvær. Du sykler til Rørvik, og kan bli med på en spennende båttur til det (i sin tid) største fiskeværet sør for Lofoten - Sør Gjæslingan. Videre går turen til øya Leka - Norges Geologiske Nasjonalmonument og del av UNESCO Trollfjell Geopark.

Varianter: Turen kan gjøres i flere varianter, alt fra 4 - 7 dager.

Denne turen kan uten problem også starte i Rørvik.

Dag 1: Reisen til Namsos

Fra Trondheim lufthavn Værnes kan du ta tog eller buss til Namsos. En kan også fly til Namsos flyplass og få syklene levert direkte dit.

Etter ankomst Namsos utleveres sykler (eller etter avtale), og du sykler til overnattingsstedet. Les mer om Namsos her.

Overnatting Namsos.

Dag 2: Namsos - Abelvær

Dere skal ta hurtigbåten Foldafjord til Abelvær (kl. 1210/1610 hverdager), og bruker første del av dagen i Namsos. Her kan en blant annet sykle på Dresin, ta tur til byfjellet Klompen, eller gå på et av museene. Vi kan skreddersy opplegg.

Du tar båten til Abelvær og overnatter i historiske omgivelser på Abelvær gård. Abelvær gård er et gammelt handelssted der familien Brandtzæg drev handel, fisketilvirkning, notbruk og gårdsdrift fra 1802. I dag kan gjester bo på Abelvær gård i leiligheter og rom i historisk stil. Middagsservering.

Dag 3: Abelvær - Rørvik - Leka: 38 km

Sykkelturen opp til Rørvik er en flott tur.

I Rørvik besøker du utstillingene i Kystkultursenteret Norveg, og får lære om kysthistorie 10 000 år tilbake i tid. I sommersesongen kan en bli med på spennende båtturer i øyriket - blant annet til det største fiskeværet sør for lofoten - Sør - Gjæslingan.

Om ettermiddagen/kveld tar du hurtigbåten Foldafjord til øya Leka.

Overnatting på Leka.

Dag 4: Leka rundt på sykkel: 30 km

Se eget turforslag - Leka rundt på sykkel.
Leka er en av Norges mest spektakulære øyer, og sykkelturen rundt Leka vil for mange være turens høydepunkt. Å sykle på vestsiden av Leka er som å komme til en annen planet - dette er det eneste stedet i landet hvor vi kan foreta en geologisk reise til jordas indre ! Det er mange flotte vandreturer på Leka - se visitleka.no

Overnatting Leka.

Dag 5: Leka - Kolvereid: 53 km

Dere tar ferge fra Skei (Leka) til Gutvik og sykler til Kolvereid. Småkupert. Overnatting på Kolvereid Familiecamping, eller Bakkalandet Hotell.

Dag 6: Kolvereid - Namsos: 59 km

Etappen ned til Namsos er ganske kupert og krevende, men går i flott natur. Det er også mulig å sykle inn til Rørvik (22km), og ta hurtigbåten Foldafjord ned til Namsos (1400). Denne båten korresponderer med bussen ned til Værnes - som går kl. 15.39.

Detaljer

kartforslag_hele

Sesong: Mai - oktober.
Fra sted: Namsos/Rørvik (Trondheim)
Antall dager: 4-7 dager*
Båtturer sesong: Juli.

* Turen som er beskrevet er på 6 dager, men kan tilpasses etter behov.