PERFEKT BASE FOR Å UTFORSKE HELGELANDSKYSTEN

Midtveis langs Helgelandskysten ligger Nesna. Mange forbinder dette naturskjønne stedet med utdanning, og ikke minst den kjente Nesnalobben.  Gjestehavna er en meget populær møteplass for fritidsbåter, så her finner du et yrende liv på sommeren.  Hvorfor ikke la Nesna være base for din ferie og utforske øyriket rundt.

Utenfor tettstedet Nesna ligger Nesnaøyene: Tomma, Hugla og Handnesøya. I nord kommer du til Sjonfjellet og Rana. Fra Nesna sentrum er det gangavstand til de sentrumsnære naturområdene. Nesna er sentralt plassert langs Kystriksveien, med Sandnessjøen i sør. Mo i Rana ligger nord-øst for Nesna langs E6.

 

I det gamle handelshuset «Zahl» og i Klokkergården ligger Nesna museum, en avdeling under Helgeland Museum. Museet har skiftende utstillinger og er verdt et besøk.  Dikterpresten Petter Dass levde mesteparten av sitt liv på Nesna, og her skrev han blant annet Nordlands Trompet.

Attraksjoner på Nesna

Raus bryggeri

Raus bryggeri

RAUS bryggeri på Nesna er Helgelands største bryggeri. Her produseres lokalt og smakfullt øl til tørste og rause folk!

Nesna som base for utflukter

Det er enkelt å komme seg til Nesna både med hurtigbåt og buss fra Sandnessjøen og buss fra Mo I Rana. Fra Nesna kan du ta buss til Sandnessjøen og returnere med hurtigbåt samme dag. Både Nordlandsekspressen som går daglig mellom Bodø og Sandnessjøen, og Trænaruta som går mellom Sandnessjøen og Lovund/Træna har daglige anløp her. Ferja fra Nesna sentrum tar deg ut til Tomma, Hugla og Handnesøya, også kalt Nesnaøyene. Dette gjør Nesna som en tilnærmet perfekt base for å utforske Helgelandskysten.

Dagsturer til Træna og Lovund fra Nesna

Med Trænaruta og Nordlandsekspressen kan en ta dagstur til Træna eller Lovund hver onsdag eller fredag. En reiser da med Trænaruta kl. 1130 fra Nesna, og må velge hvilken øy en ønsker å hoppe av på. Til Træna kommer en kl. 1335. kl 1855 hopper du på Trænaruta igjen og tar denne ned til Onøy (ankomst 2020). Her hopper du på Nordlandsekspressen, som tar deg siste biten ned til Nesna.

Komme seg til og fra Nesna

Hurtigruta anløper Sandnessjøen to ganger daglig (sør og nordgående). Nesna har bussforbindelse med Mo i Rana i nord, Mosjøen i øst og Sandnessjøen i sør. Det er hurtigbåtforbindelse fra Sandnessjøen og Bodø til og fra Nesna. Se ruteinfo på www.reisnordland.no

Noen viktige ruter:

Trænaruta.
Nordlandsekspressen.
Ferjeruta Levang - Nesna.