JORDBRUKSKOMMUNEN SØMNA

Strandflaten og det milde klimaet har siden jernalderen skapt det frodige jordbruket som gjør Sømna til Nordlands største landbrukskommune. Mange reiser gjennom landskapet for å komme fortest mulig til neste ferje, men det er det ingen grunn til! Ta en pause og opplev gjestfriheten her.

Vid strandflate og mildt klima har siden jernalderen skapt et frodig, gjestfritt og stort landbruk i Sømna. Halvøya omkranset av grunt hav, små holmer og idylliske kalkstrender er i tillegg et eldorado for kajakkpadlere og dykkere. Strandflaten er dyrket helt til fjellskråningene, der du kan følge tilrettelagte stier opp til svimlende utsikt.

Lysingen er med sine 648 meter høvdingen blant fjellene. Samme navn har også ferja som går mellom Holm i Bindal og Vennesund i Sømna. På Vennesund er det lange tradisjoner som handelssted. Her finnes camping, rorbuer, båtutleie og ei restaurert brygge med matservering.

Attraksjoner i Sømna

Overnatting i Sømna

Vennesund Camping

Vennesund Camping

Overnatting på det gamle handelsstedet Vennesund i Sømna, like ved ferjeleiet på Vennesund, 5 mil sør for Brønnøysund. Campingplass med rom, hytter og rorbuer.

Sømna kro og gjestegård

Sømna kro og gjestegård

Sømna Kro & Gjestegård ligger i kommunesentret Vik i Sømna kommune, 40 km sør for Brønnøysund og 350 km nord for Trondheim. Gjestegården har 65 senger fordelt på 39 rom, alle tilpasset handikappede og allergikere.