Sykkeltur i Svartisens rike

Sykkeltur i Svartisens rike

Bli med på en flott sykkeltur i Svartisen rike.  I denne pakken inngår flotte sykkelopplevelser med gode el-sykler. Du kan bli med på brevandring eller topptur til Rødøyløva.  Du får oppleve fantastiske Glomfjellet og mye mer.  

 

Dag 1. Bodø – Glomfjord (Søndag)

På ettermiddagen reiser du fra Bodø med hurtigbåt kl. 16.15.  Båten anløper flere steder, blant annet øya Støtt, før den ankommer Ørnes kl. 17.45. Her får du utlevert sykkelen som er utstyrt med vesker og alt du trenger til sykkelturen (slange, verktøysett osv.).  Bagasjen din blir fraktet til Glomfjord.  

Turens første sykkeletappe går fra Ørnes til Glomfjord (20 km), langs Kystriksveien (Fv17). 

Du sjekker inn på Gulbrakka, et overnattingssted som ligger innerst i Glomfjorden. Overnatting i dobbeltrom.  Rommene er nyoppusset, men uten privat bad/wc.  Det er felles stue til disposisjon, kjøkken og badstue. Utenfor er det hengekøye hvor du kan slappe av etter dagens gjøremål.  

Muligheter for kortere utflukter med sykkel. Vi kan for eksempel anbefale det gamle kraftverket innerst i Glomfjorden, kjent fra Operasjon Muskedunder (sabotasjeaksjon under 2. verdenskrig). Eller du kan sykle til Glomfjord sentrum for å se på det gamle industristedet, som i begynnelsen av forrige århundre var planlagt å bli en større by.  

På kvelden inntas en enkel middag og det blir en kort orientering om de neste dagers opplevelser. 

 

Dag 2. Glomfjellet og kanskje en kajakktur (Mandag)

Denne dagen er satt av til å besøke Glomfjellet. Selve sykkelturen er på 24 km med en del stigning. Her får du virkelig glede av å sykle på en el-sykkel.  

På toppen av fjellet ligger Glomvassdammen, verdens største steinfyllingsdam.  Et enormt byggverk som vitner om den store kraftutbyggingen i dette området. På samme tid er dette et naturskjønt område og porten til to nasjonalparker. Glomfjellet innbyr til fotturer og du kan følge de merkede løypene på en lang eller kort tur.  

På ettermiddagen/kvelden kan du bli med på kajakktur like nedenfor Gulbrakka. Turen er på 2 timer kan bestilles som tillegg til pakken. Du trenger ikke våtkort for å være med på denne turen, som ledes av en dyktig guide.  Underveis får du litt historiefortelling om industristedet Glomfjord. 

På kvelden inntas middagen på Gulbrakka.  Du blir selv med på matlagingen. Råvarene ligger klare i kjøleskapet.  

 

Dag 3. Besøk på Svartisen og en reise 100 år tilbake i tid (tirsdag)

Du blir fraktet med minibuss til Holandsvika, hvor vi går om bord i MS Isprins og blir ført over til Svartisen. Krysningen av Holandsfjorden tar bare ti minutter og er en flott opplevelse i seg selv.  

Denne dagen kan du velge om du vil bli med på brevandring (tillegg) eller bare bruke tiden til å vandre på egenhånd opp til isen og rundt i området. Kafeen Brestua ligger på turen fra kaia til breen og er et fint utgangspunkt for ulike turer.  

Brevandringen  foregår med guide. Det er noe klatring og du bør være i god fysisk form.  

Vi returnerer fra Svartisen tidlig på kvelden og spiser middag på Myrvoll Kulturgård. Et besøk hit er som en reise 100 år tilbake i tid. Er ikke skuldrene senket ennå, vil de gjøre det her. På gården er det også et kunstgalleri. 

Retur til Gulbrakka hvor det blir muligheter for badstue for de som ønsker det.  

Alternativ tur denne dagen med RIB og topptur på Rødøyløva.  

 

Dag 4. Glomfjord – Vassdalsvik – Ørnes (onsdag)

Denne dagen blir det en lengre sykkeltur på 48 km. Dagen begynner med at du blir fraktet med bil gjennom Svartistunellen (der er det forbudt å sykle). Sykkelturen går langs Holandsfjorden og nesten fram til Halsa.  Her svinger du av og sykler Fv452 mot Vassdalsvik, hvor du tar ferje til Ørnes.  

Denne turen er kupert, men med el-sykkel går det fint. Underveis får du flott utsikt mot Svartisen og du sykler langs både Holandsfjorden og Bjærangsfjorden. På turen passerer du skulpturen Varde, som er en del av Skulpturlandskap Nordland.  

Denne dagen er det muligheter for å ta  avstikkere.  Kanskje en ferjetur over til Ågskardet for å spise lunsj på Råkkhuset – en skikkelig American Diner, eller en liten topptur.  

Denne siste kvelden overnatter du på Ørnes hotell.  

 

Dag 5. Ørnes – Inndyr (torsdag)

Sykkeltur langs havkanten fra Ørnes til Inndyr. Dagens etappe er på 40 km.  Underveis får du flott utsikt fra rasteplassen Ureddplassen som ligger på grensen mellom Meløy og Gildeskål.  Litt lenger nord kommer du til ei flott sandstrand i Storvika.  

 

Dag 6. Inndyr – Saltstraumen (Fredag)

 

Dag 7. Saltstraumen – Bodø (lørdag) 

 

Pris per person i dobbeltrom kr. 

Pris for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer: 

 • Bagasjetransport
 • 6 overnattinger  
 • 6 frokoster.
 • 4 middager.
 • Selvsmurt matpakke/lunsj på dag 2,3,4,5 og 6
 • Minibuss til og fra Svartisen på dag 3 og gjennom Svartistunellen dag 4. 
 • Sykkel med vesker og hjelm.  Inkl. reparasjonssett, slanger etc.
 • Fyldig turprogram med kart og beskrivelser av turen.  

 

Prisen inkluderer ikke: 

 • Reisen til og fra Bodø
 • Hurtigbåt fra Bodø til Ørnes (pris ca. kr. 351 – 50 % rabatt på honnør billett)
 • Måltider som ikke er beskrevet som inkludert
 • Båtskyss til og fra Svartisen (kr.200 per person)

 

Mulige turer: 

 • Brevandring på Svartisen kr. 1800 per person.  
 • RIB og topptur til Rødøyløva kr. 1250 per person.
 • 2 timers kajakktur i Glomfjorden med guide kr. 990 per person.