Sandhornøya rundt med utgangspunkt Inndyr

Med utgangspunkt i Inndyr går denne to dagers turen over Sandhornøya med to behagelige dagsetapper.  Perfekt for deg som kanskje har med egen sykkel og ønsker et par dager på sykkelsetet, mens bilen får hvile.

Turbeskrivelse

Dag 1. Inndyr – Kjellingstraumen

På turen fra Inndyr til Sund stopper du på Gildeskål gamle kirkested og får en guidet omvisning i Gildeskål Gamle Kirke. En flott måte å bli kjent med stedets historie på. Ta også turen ut på kirkegården og se noen av de gamle gravsteinene med litt uvanlige inskripsjoner.

Fra Sund tar du ferje (10 min) til på Sandhornøy. Vær oppmerksom på at denne ferja ikke går ofte, så sjekk rutene på www.torghatten-nord.no

Sykkelturen over Sandhornøya og fram til Kjellingstraumen byr på mektig natur og tar du en avstikker på noen få kilometer kan du besøke den 2 km lange sandstranda Sandviksanden.

Overnatting på Kjellingstraumen Fjordcamp. Enkel overnatting i rom og hytte på en gammel samisk gård. Masse sjarm.

Inndyr - Sund: 5 km
Horsdal - Kjellingsstraumen: 32 km

Dag 2. Kjellingstraumen - Inndyr

Ønsker du ikke å sykle samme veg tilbake til Inndyr kan du sykle Fv17 sørover til Skaugvollkryssset og følge Fv472 til Inndyr. Dette vegvalget er ferjefritt. Vær oppmerksom på at denne etappen (fra Kjellingsstraumen til Skaugvollkrysset) har store høydeforskjeller og en del tuneller. Å sykle via Sandhornøya tilbake til Inndyr vil på mange måter være et bedre alternativ.

Etappen er på 34 km.

Overnatting på Heimsjyen (Tel. 981 04 183).

Sykkelutleie:
Ta kontakt med Heimsjyen på Tel. 981 04 183