Dagsprogram sykkeltur på Helgelandskysten

Hver mandag til lørdag 10. juni - 31. august 2024.

Reiseleder og sjåfør vil være Knut Erling Wedul på de 10 første turene.  Frode Lindberg (daglig leder i Kystriksveien Reiseliv) er reiseleder på de to siste turene.

Enkleste og raskeste måte å komme til Brønnøysund er med Widerøe.

Hullet gjennom fjellet Torghatten

Dag 1. Mandag (28 km)

Du ankommer Brønnøysund og får utlevert sykkelen din. Dette skjer utenfor Thon Brønnøysund Hotell hvor du overnatter til tirsdag.

Denne dagen går sykkelturen ut til Torghatten (28 km t/r). Det er en enkel og flott sykkeltur. Gåturen opp til Torghatten er en opplevelse verdt å få med seg. Best blir turen om du fortsetter gjennom hullet og rundt fjellet.

På kvelden spiser du middag der du ønsker i Brønnøysund.

Turgåere på vei opp Vegatrappa

Dag 2. Tirsdag (27 km)

På morgenen kl. 08.00 samles alle til et informasjonsmøte på Thon Brønnøysund Hotell. Deretter tar vi alle båt fra Brønnøysund til Vega. Vi ankommer Rørøy på Vega og sykler til Vega Verdensarvsenter og videre til Vegatrappa opp Ravnfloget.

På kvelden spiser vi 5-retters middag (inkludert i pakken) på Vega Havhotell, hvor vi også overnatter til neste dag.

Om du ønsker å sykle lengre denne dagen ligger forholdene godt til rette for det.

Syklister på tur på Herøy
Turgåer på Åkvikfjellet på Dønna

Dag 3. Onsdag (25 km)

Etter en god frokost sykler du til Gardsøy og tar hurtigbåt til Herøy. En flott båttur hvor du får en smakebit av den enorme skjærgården. Du kommer i land på Flostad på Herøy. Herøy er et «sykkelparadis» med et flatt landskap og mange bruer som forbinder de mange øyene. I sterk kontrast til det flate landskapet ruver Dønnamannen, De Syv Søstre og Lovund i horisonten. Vi anbefaler først å sykle til sydspissen, Tennvalen, og deretter opp til blomsterbutikken Etcetera.

I år har vi endret på programmmet i forhold til tidligere år. Vi skal videre ut til Brasøy, hvor vi skal tilbringe kvelden og natten ved Havkanten Gjestehus. Vi kommer snart med utfyllende informasjon om denne dagen.

Glade syklister på Herøy

Dag 4. Torsdag (39 km)

Etter en god frokost på Havkanten tar vi en båttur (ca. 2 timer) ut i skjærgården og besøker øya Sandsundvær.

Vel tilbake fra båtturen sykler vi 5 km og tar ferjen tilbake til Flostad.  Herfra sykler vi mot Dønna og underveis er det selvsagt mulig for et stopp på blomsterbutikken Etcetera.  Vi  besøker også Seløy helt nord på Herøy.  Her besøker vi gamle skolen på Seløy, Skolo, hvor vi kan spise lunsj eller bare ta en kopp kaffe før sykkelturen over til Dønna begynner.

Denne dagen overnatter du på Scandic Syv Søstre som ligger midt i sentrum av Sandnessjøen.

Syklister nyter drikke på brygge

Dag 5. Fredag (39 km)

Denne dagen sykler du langs De Syv Søstre mot Tjøtta. Underveis på turen gjør vi gjerne et stopp på Petter Dass-museet, som vi kommer forbi halvveis på turen. Ved Tjøtta ligger den Internasjonale Krigskirkegården, som også er verdt et besøk.

Vi tar ferje fra Tjøtta til Forvik. På ferjeleiet ligger Handelsstedet Forvik, hvor vi besøker  kaffebrenneriet.

Noen i gruppen overnatter på handelsstedet og noen på Vevelstad Gjestegård som ligger like ved.

På kvelden inntar vi en felles middag på Handelsstedet Forvik. Her får vi smake den nord-norske spesialiteten Boknafisk.

Middagsgjester i Sagastua restaurant ved Hildurs Urterarium

Dag 6. Lørdag (33 km)

På turens siste dag sykler vi langs Kystriksveien Fv17 fra Forvik til Brønnøysund.  Underveis er det en ferje fra Anddalsvåg til Horn.

Vi stopper innom Hildurs Urterarium, hvor det er muligheter for å kjøpe lunsj og se på urtehagen.

Det er mulig å forlenge oppholdet med en natt. Du kan da enten overnatte på Hildurs Urterarium i flotte rom (uten privat bad/wc) og med 5-retters middag på kvelden. Eller du kan overnatte på Thon Brønnøysund Hotell. Dette tilbudet er dessverre ikke tilgjengelig på turen som starter 8. juli.

Se våre bestillings- og reisevilkår.