Prestegårdsbutikken

  • Prestegårdsbutikken
  • Prestegårdsbutikken
  • Prestegårdsbutikken
  • Prestegårdsbutikken
  • Prestegårdsbutikken
  • Prestegårdsbutikken
  • Prestegårdsbutikken

Gildeskål kirkested er et populært møtested, og det har det vært i lang tid. Stedet har nå fått bekreftet fast bebyggelse så lang tilbake som til år 400 e. Kr.

På Gildeskål kirkested er det mye spennende å oppleve! To kirker nært hverandre, der Nordlandsmuseet står for omvisning i middelalderkirken fra år 1130, hver dag, hver hele time. Det er et vakkert uteområde, og gode bademuligheter. Du ønskes velkommen inn i prestegården fra 1600-tallet. I den høytidelige Brurstua, i prestegården, holder Kafè Jerngryta til og det selges tradisjonsbakst og kaffe. Prestegårdsbutikken drives som et samarbeid mellom fem lokale gründerbedrifter og tilbyr spennende produkter både tilvirket helt lokalt, men også med et sus fra eksotiske steder.

Prestegårdsbutikken har følgende åpningstider: 

Sommersesong: 17. juni- 12. august.
Åpent alle dager: kl. 11-16, omvisning hver hele time.
 

Dette opplever du hos oss:

Vi har forskjellig aktiviteter gjennom sommeren. Følg Prestegårdsbutikk på Gildeskål kirkested på Facebook og bli oppdatert på det siste!

Omvisning i Gildeskål gamle kirke hver dag, hver hele time. Vår lokale historie fortalt av dyktige og kunnskapsrike verter.

Omvisning kl. 1100-1600.

Prestegårdsbutikken består av fem lokale gründerbedrifter; Brudanger, FOGG Gildeskål, Jerngryta, Linemor og Øy&Ørken.  

Brudanger tilbyr eksklusive ansiktsoljer både for han og henne, alt tilvirket i Gildeskål. Alle produktene inneholder kun naturlige ingredienser, laget av pleiende ingredienser som tilfører næring og balanserer huden.

FOGG Gildeskål er et høykvalitetsmerke som designer luer skjerf og undertrøyer i rene naturmaterialer. Inspirert av Arktis og måten sjøfolk og oppdagere har brukt ull gjennom tidene, designer de for den moderne eventyreren. 

Kafè Jerngryta er en liten hyggelig kafè i den høytidelige Brurstua i Prestegården, der Jerngryta selger kaffe og tradisjonelle småkaker fra Gildeskål. Kakeoppskriftene kommer fra kokeboka med samme navn, ei veldig populær kokebok som tar for seg den lokale mattradisjonen i området.

Linemor er Line Evjen som håndlager bilder på studioet sitt på Sandhornøy. Inspirert av dagliglivet og de store øyeblikkene i det nære, lager hun bilder og kort med visdomsord til og fra hjertet.

Øy & Ørken tilbyr eksotiske varer i tradisjonelle omgivelser. Håndlaget kunst og bruksgjenstander fra Egypt, Chile, Montenegro, Norge og selvfølgelig Nordland. Et sus av Sahara på kirkestedet.