NORDLIGSTE BY LANGS KYSTRIKSVEIEN

Bodø er den nordligste byen langs Kystriksveien og for mange porten til Lofoten. Her ligger Norsk Luftfartsmuseum og verdens sterkeste malstraum Saltstraumen.

Her finner du et rikt kulturliv, samt ett stort utvalg av spisEsteder og butikker.

På samme måte som Steinkjer i motsatt ende av Kystriksveien, er også dette en gjenreisningsby etter andre verdenskrig. Bodø har også i moderne tid opplevd stor utbygging av sentrum, blant annet med nytt kulturhus og et stort hotell. I tillegg til å være fylkeshovedstad i Nordland er byen også det naturlige sentrum i Salten.

Byen er omsluttet av fantastisk natur. I vest ligger Lofotveggen og mot øst ligger Norges nasjonalfjell Stetind. Her er det rike muligheter for friluftsliv. I og rundt Bodø by er det mange turmuligheter blant annet til Rønvikfjellet og Keiservarden.

Bodø som utgangspunkt for sykkelturer

Mange bruker Bodø som utgangspunkt for sykkelturer til Lofoten, men stadig flere kombinerer også turen med en sykkeltur sørover langs Kystriksveien. Her er valgmulighetene uendelige - du kan sykle ned mot Meløy og Svartisen eller ta Nordlandsekspressen og lande i Sandnessjøen - og sykle ut herfra. Vi gir deg tipsene.

Båten til Svartisen. Foto: Olav Breen

Bodø – Svartisen på sykkel (5 eller 6 dager).

BODØ – SVARTISEN PÅ SYKKEL (5 ELLER 6 DAGER). Sykkelturen går til Saltstraumen og videre til Gildeskål med høye fjell og lange sandstrender og ender opp ved Norges nest største isbre Svartisen. Dette er en sykkeltur med dagsetapper opp til 60 km og høydeforskjellene på noen av strekningene gjør dette til en nokså krevende tur. … Les mer

Attraksjoner i Bodø

Kjerringøy Handelsted

Kjerringøy Handelsted

På Kjerringøy, like nord for Bodø,er det et autentisk og særlig godt bevart handelsanlegg fra 1800-tallet. Vi anbefaler alle som kommer til Handelsstedet å se bildespillet ”Anna Elisabeth av Kjerringøy”, som gir en fin introduksjon til et besøk hos oss.

Jektefartsmuseet

Jektefartsmuseet

Jektefartsmuseet i Bodø tar deg med om bord på en seilas inn i den spennende historien om jektefart og handel langs norskekysten. Vår unike bevarte jekt Anna Karoline er navet i vår utstilling.

Bymuseet i Bodø

Bymuseet i Bodø

Ønsker du å bli bedre kjent med Bodø by legger du turen innom Bymuseet i Bodø. Den ærverdige bygningen fra 1903 ligger midt i sentrum. I tillegg til den faste utstillingen har museet skiftende utstillinger gjennom året.

Saltstraumen Stories

Saltstraumen Stories

Saltstraumen Stories tilbyr natur- og kulturhistoriske opplevelser rundt Saltstraumen utenfor Bodø. Aktivitetstilbudene er primært knyttet til historiske vandringer i det vakre landskapet ved Saltstraumen.

Karl Erik Harr-Museet AS

Karl Erik Harr-Museet AS

Helt siden 1960-tallet har Karl Erik Harr vært en av Norges fremste nyromantiske kunstnere. Han arbeider i en romantisk realisme med figurative, effektfulle bilder blant annet av nordnorsk natur og folkeliv.

Overnatting i Bodø