NORDLIGSTE BY LANGS KYSTRIKSVEIEN

Bodø er den nordligste byen langs Kystriksveien og for mange porten til Lofoten. Her ligger Norsk Luftfartsmuseum og verdens sterkeste malstraum Saltstraumen.

Her finner du et rikt kulturliv, samt ett stort utvalg av spisEsteder og butikker.

På samme måte som Steinkjer i motsatt ende av Kystriksveien, er også dette en gjenreisningsby etter andre verdenskrig. Bodø har også i moderne tid opplevd stor utbygging av sentrum, blant annet med nytt kulturhus og et stort hotell. I tillegg til å være fylkeshovedstad i Nordland er byen også det naturlige sentrum i Salten.

Byen er omsluttet av fantastisk natur. I vest ligger Lofotveggen og mot øst ligger Norges nasjonalfjell Stetind. Her er det rike muligheter for friluftsliv. I og rundt Bodø by er det mange turmuligheter blant annet til Rønvikfjellet og Keiservarden.

Bodø som utgangspunkt for sykkelturer

Mange bruker Bodø som utgangspunkt for sykkelturer til Lofoten, men stadig flere kombinerer også turen med en sykkeltur sørover langs Kystriksveien. Her er valgmulighetene uendelige - du kan sykle ned mot Meløy og Svartisen eller ta Nordlandsekspressen og lande i Sandnessjøen - og sykle ut herfra. Vi gir deg tipsene.

Båten til Svartisen. Foto: Olav Breen

Bodø – Svartisen på sykkel (5 eller 6 dager).

BODØ – SVARTISEN PÅ SYKKEL (5 ELLER 6 DAGER). Sykkelturen går til Saltstraumen og videre til Gildeskål med høye fjell og lange sandstrender og ender opp ved Norges nest største isbre Svartisen. Dette er en sykkeltur med dagsetapper opp til 60 km og høydeforskjellene på noen av strekningene gjør dette til en nokså krevende tur. … Les mer

Attraksjoner i Bodø

Kjerringøy Handelsted

Kjerringøy Handelsted

På Kjerringøy, like nord for Bodø,er det et autentisk og særlig godt bevart handelsanlegg fra 1800-tallet. Vi anbefaler alle som kommer til Handelsstedet å se bildespillet ”Anna Elisabeth av Kjerringøy”, som gir en fin introduksjon til et besøk hos oss.

Bodø spektrum

Bodø spektrum

Bodø Spektrum inneholder to store haller, Bodøhallen og Nordlandshallen, som er tilrettelagt for idrett, messer, konserter, konferanser og events. Anlegget har et moderne badeland, Nordlandsbadet, med spa- og velværeavdeling samt restaurant.

Jektefartsmuseet

Jektefartsmuseet

Jektefartsmuseet i Bodø tar deg med om bord på en seilas inn i den spennende historien om jektefart og handel langs norskekysten. Vår unike bevarte jekt Anna Karoline er navet i vår utstilling.

Saltstraumen Stories

Saltstraumen Stories

Saltstraumen Stories tilbyr natur- og kulturhistoriske opplevelser rundt Saltstraumen utenfor Bodø. Aktivitetstilbudene er primært knyttet til historiske vandringer i det vakre landskapet ved Saltstraumen.

Bertnes Geo-Senter

Bertnes Geo-Senter

Bertnes Geo-Senter ligger sentralt langs Fv 80, snaut to mil fra Saltstraumen og 10 km fra Bodø sentrum. Her finner du det meste i steinprodukter, hvor størsteparten er egenprodusert. Besøk også Café Mineral, og spis det som kanskje er Saltens beste møsbrømlefse!

Karl Erik Harr-Museet AS

Karl Erik Harr-Museet AS

Helt siden 1960-tallet har Karl Erik Harr vært en av Norges fremste nyromantiske kunstnere. Han arbeider i en romantisk realisme med figurative, effektfulle bilder blant annet av nordnorsk natur og folkeliv.

Overnatting i Bodø

Saltstraumen hotel

Saltstraumen hotel

Her er det rolig og fredelig med mye frisk luft, og flott natur rett utenfor vinduet. Vi har 28 to-sengsrom og 12 hytter med 2 separate soverom, alle rom har egne bad, totalt 104 senger. Hos oss sover du godt!