GØYLANDET

Høylandet kommune er mest kjent som vertskap for Norsk Revyfestival, som arrangeres annethvert år. Høylandet er en livlig landbruksbygd og en utstrakt kommune som strekker seg mellom Kongsmoen og Vassbotna. Bygda ligger midt i Namdalen og fungerer som et viktig trafikknutepunkt mellom ytre og indre deler av Namdal. Det er kun 14 km fra sentrum til E6 i Grong via Fv 775.

I Høylandet kirke finner man en reproduksjon av det sjeldne, vevde middelalderteppe kjent som Høylandsteppet, som stammer fra 1100-tallet. Den originale teppet befinner seg på Vitenskapsmuseet i Trondheim.

Et kort stykke unna sentrum ligger Grongstadfossen, med sine imponerende 75 meter i fallhøyde. Dette er en flott syn å se spesielt når vannføringen er høy.

Hammer bru er en av de lengste gjenværende overdekkende broene (covered bridge) i verden. Nord for sentrum ligger flere rasteplasser i tilknytning til våtmarksområder. Her kan man finne utkikkstårn som gir utmerkede muligheter for fugletitting. En attraktiv rute for å utforske ytre Namdal kan også være "Skrøyvdalsvegen" (Fv 776).

 

 

Høylandet kommune har et imponerende utvalg med over 200 fiskevann, i tillegg til flere lakseførende elver som er ideelle for fiskeentusiaster. Syklister vil glede seg over tilrettelagte sykkelkart med mange merkede sykkelløyper. Det er også et mangfold av merkede turløyper tilgjengelig, inkludert de populære "Hållingtopp-turene" som er tydelig merket fra hovedveien.

Om vinteren er isfiske en populær aktivitet, og det er gode muligheter for rimelig fiske etter røye og ørret. Fiskekort og båtutleie er tilgjengelig for salg, blant annet på bensinstasjoner og campingplasser, som gjør det enkelt for besøkende å få tilgang til fiskemulighetene.