GØYLANDET

Høylandet kommune er best kjent som stedet der Norsk Revyfestival blir arrangert annethvert år. Stedets gjestegård ligger i tilknytning til Norsk Revyfaglig Senter. Høylandet er ei levende landbruksbygd - en langstrakt kommune som ligger mellom Kongsmoen og Vassbotna. Bygda ligger midt i Namdalen og er et trafikknutepunkt mellom ytre og indre Namdal. Det er bare 14 km til sentrum fra E6 i Grong via Fv 775.

I Høylandet kirke henger en reproduksjon av Høylandsteppet fra 1100-tallet som er et sjeldent, vevd middelalderteppe. Originalen er på Vitenskapsmuseet i Trondheim. Kort vei fra sentrum ligger Grongstadfossen (75 m fall), et flott syn ved stor vassføring.

Hammer bru er en av de lengste gjenværende covered bridge (overbygd bru) i verden. Nord for sentrum ligger flere rasteplasser i tilknytning til våtmarksområder. Utkikkstårn gir utmerkede muligheter for fugletitting. En attraktiv rute til rute til ytre Namdal kan også være ”Skrøyvdalsvegen” (Fv 776).

Kommunen har over 200 fiskevann, samt gode lakseførende elver. For syklister er det utarbeidet sykkelkart med flere merkede sykkelløyper. Det finnes også en rekke merkede turløyper. ”Hållingtopp-turer”, og disse er merket fra hovedveien. Isfiske om vinteren og billig fiske etter røye og ørret er populært. Fiskekort og båtutleie selges bla. på bensinstasjoner og campingplasser.

Norsk Revyfestival

Norsk Revyfestival

Annenhvert år møtes de morsomste av de morsomste til Norges morsomste festival på Høylandet med ett mål for øyet – Å få flest mulig til å flire mest mulig og lengst mulig.