KYSTKOMMUNEN UNDER POLARSIRKELEN

Rødøy er kystkommunen under Polarsirkelen. På ferjeturen Kilboghamn-Jektvik krysses Polarsirkelen, markert med en globe. Et omfattende nett av merkete turstier gjør de spektakulære fjellene og eventyrlige turområdene i Rødøy lett tilgjengelige, både de på øyene og på fastlandet. Ferje og hurtigbåt tar deg på rundtur i Rødøybassenget.

En rundtur i Rødøy er en reise i kystkultur. Selsøyvik Gamle Handelssted, fra 1770-tallet, er fremdeles i drift og verdt et besøk. Myken er et lite fiskevær langt til havs. Her kan du overnatte på det gamle fyret, med storhavet som nabo. På Nordnesøy finnes en strand med unike kalkstøtter som gjennom årtusener er tæret av vær og vind.

På Rødøy kan du besøke den vakre korskirken fra 1884, oppleve glasskunst og museum. Nedenfor fjellet Rødøyløva finner du det populære utfartsområdet Storsanden med lange, kritthvite strender.

Attraksjoner i Rødøy

Myken.

Myken

Myken Neste stopp Island ! Myken er et sjarmerende, lite fiskevær ytterst på Helgelandskysten i Nord-Norge; ca 25 km nord for Polarsirkelen og ca 32 km fra nærmeste fastland. Neste stopp er island !  På Myken kan du besøke verdens nordligste arktiske whisky destillery, restauranten Bruket Bord og Bar, og bo på det sjarmerende campingvognhotellet. Attraksjoner … Les mer

Rødøyløva: Foto: Terje Rakke

Turforslag: Rødøyløva

Turforslag: Rødøyløva Opplev en av Kystriksveiens flotteste fjellturer. Turen opp på Rødøyløva er kanskje en av de flotteste fjellturene langs Kystriksveien. Ikke bare er den relativ enkel, den gir også en luftig og spektakulær utsikt. Det er en topp alle bør unne seg. Foto: Terje Rakke nordnorge.com Rødøyløva: 443 m.o.h Last ned turforslag Vanskelighetsgrad: Middels … Les mer

Fiskebruket

Fiskebruket

Fiskebruket er en restaurant i etasjen over Myken Destilleri i det gamle fiskemottaket, med utsikt mot Myken Fyr.

Myken Destilleri

Myken Destilleri

I det gamle fiskemottaket i det tradisjonelle fiskeværet Myken, 32 km fra fastlandet, finnes nå verdens første arktiske whiskydestilleri, som startet opp i 2014.

A.Hansen - handelshus

A.Hansen - handelshus

"Kystens varehus" består av en Bunnpris butikk, post, Arnulf Hansen og XL (byggvarer). Lokalisert i kommunesenteret Vågaholmen i Rødøy kommune.

Overnatting i Rødøy

Svanereisers Villa Midnattsol

Svanereisers Villa Midnattsol

Svanereiser Villa Midnattsol ligger i Rødøy kommune like nord for Polarsirkelen, langs Helgelandskysten. Her kan du leie et helt hus med plass til 8 personer. Oppredde senger. Rolige og naturskjønne omgivelser.

Myken Apartments

Myken Apartments

Myken Apartments ligger på det lille sjarmerende fiskeværet Myken ytterst på Helgelandskysten i Rødøy kommune. Hus med fin utsikt over havna. Her kan du velge mellom store leiligheter, familierom eller ordinære dobbeltrom.