Spisesteder langs Kystriksveien

Langs Kystriksveien finnes det mange mennesker som er lidenskapelig opptatt av matkultur og de byr på lokale spesialiteter av utsøkte råvarer. De siste årene har det vokst fram flere restauranter som holder høy kvalitet, og flere lokalmatbutikker som byr på spennende lokalprodusert mat. Vi gir dere oversikten nedenfor. Hvis du er ute etter de helt spesielle matopplevelsene, kan du ta en titt på anbefalingene våre.

Restauranter og spisesteder

Scandic Rock City

Scandic Rock City

Book

Bo på Norges første rockehotell og opplev Rock City - et ressurs- og opplevelsessenter for profesjonell musikk.

Glomfjord hotell

Glomfjord hotell

Glomfjord Hotell ligger midt i Glomfjord sentrum, med kort gangavstand til butikker, industriparken, badebasseng og alpinsenteret. Glomfjord ligger langs Kystriksveien, i Meløy kommune, og herfra er det kort vei til Svartisen og Glomfjellet.

Sømna kro og gjestegård

Sømna kro og gjestegård

Sømna Kro & Gjestegård ligger i kommunesentret Vik i Sømna kommune, 40 km sør for Brønnøysund og 350 km nord for Trondheim. Gjestegården har 65 senger fordelt på 39 rom, alle tilpasset handikappede og allergikere.

Handelsstedet Forvik

Handelsstedet Forvik

Book

Handelsstedet Forvik har historie fra over 200 år tilbake, og er et av Nord-Norges eldste handelssteder. Handelsstedet Forvik finner du på ferjeleiet på Forvik i Vevelstad mellom Brønnøysund og Sandnessjøen. Her leies det ut 5 rom til overnatting. I tillegg drives Kaffebrenneriet og Naustloftet Kafé og Restaurant her.

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant ligger ca en times kjøring øst for Rørvik og to timer sør for Brønnøysund, og tilbyr overnatting i enkeltrom / dobbeltrom /familierom. Gjestehuset har også en unik restaurant der de fleste råvarene er foredlet på stedet.

Restaurant Sagastua

Restaurant Sagastua

På restaurant Sagastua rett nord for Brønnøysund inviteres du bokstavelig talt inn i huset til vertskapet på Tilrem. Kystriksveiens mest hjemmekoselige restaurant har en helt spesiell atmosfære. Bordbestilling. Kom glad inn!

Torghatten Strandrestaurant

Torghatten Strandrestaurant

Book

Torghatten Strandrestaurant ønsker å gi matopplevelser med utgangspunkt i fersk fisk fra Helgeland. Restauranten har bordbestilling.

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

Restauranten / gårdskafeen 3 kalver på Dønna serverer mat tuftet på lokale mattradisjoner, og med råvarer fra lokale leverandører. Meny etter sesong og råvaretilgang, men med hovedfokus på fisk. De tilbyr også overnatting.

Dønna Rorbuer Bøteriet

Dønna Rorbuer Bøteriet

Book

I det gamle Bøteriet på Dønna finner du restaurant og overnatting. Flott beliggenhet ved sjøen og muligheter for fiske. Overnatting i rom, rorbuer, eller leiligheter.

Bakkalandet Hotell

Bakkalandet Hotell

Book

Flott totalrenovert hotell midt i sentrum av Kolvereid, 20 km fra Rørvik sentrum. Det er tråløst nett og tv på alle rom. Restaurant, bar, 25 rom, konferanselokale.

Fiskebruket

Fiskebruket

Fiskebruket er en restaurant i etasjen over Myken Destilleri i det gamle fiskemottaket, med utsikt mot Myken Fyr.

Vega Havhotell - restaurant

Vega Havhotell - restaurant

Mat som er inspirert av det moderne klassiske kjøkken, tuftet på kontinentale og norske mattradisjoner.

Svang

Svang

Velkommen til Svang Restaurant og Vinbar midt i hjertet av Brønnøysund. Svang serverer norsk og nordisk mat basert på lokale råvarer, gjerne ispedd inspirasjon fra både asiatisk og ulike europeiske kjøkken. 4- eller 7 retters skiftende meny etter råvaretilgang og sesong.

Napoli Restaurant & Hotell

Napoli Restaurant & Hotell

Napoli Restaurant & Hotell ligger i Sandnessjøen på Helgeland og langs Kystriksveien. Her bor du i helt nye dobbeltrom med bad, og med frokost inkludert. Restauranten har en variert meny med kebab, pizza, pasta og kjøtt og fiskeretter. Gratis parkering.

64?Nord restaurant

64?Nord restaurant

64 grader nord ligger i havnesenteret i Rørvik sentrum og er en koselig kafé med småretter på dagtid og restaurant på kveldstid. På menyen står hjemmelagde retter med fisk fra havet utenfor, i tillegg til kjøttretter.

Restaurant Syv Søstre

Restaurant Syv Søstre

Restaurant Syv Søstre gir deg opplevelsen av ekte Helgeland - med kortreist mat, lokal kunst og uformell atmosfære. Kjøkkenet henter inspirasjon fra kystkultur, lokale råvarer og internasjonale trender.

Sjokoladebrygga

Sjokoladebrygga

Velkommen til Sjokoladebrygga! Kanskje verdens minste sjokoladefabrikk ligger på Stavsengkaia på Dønna. Her produserer, serverer og selger vi høykvalitets sjokolade i flotte omgivelser.

Lensmannsgården - servering

Lensmannsgården - servering

Book

Stopp innom Lensmannsgården for lunsj eller middag på vei langs Kystriksveien. Aller helst bør du tilbringe en natt her. Kanskje har du lyst til å være med å lage egen glasskunst?

Lundstua

Lundstua

Nyrenovert kafè på Lund ferjeleie med flott utsikt over Follafjorden.