Skrøyvdalsvegen

Vakkert og magisk

Det er ikke alle som er oppmerksomme på denne perlen av en avstikker fra Kystriksveien, Skrøyvdalsvegen, der den smyger seg over til Salsbruket fra Høylandet.

Turfakta

Adkomst nordfra: Ta av ved Foldereid, og kjør ned til Kolvereid - deretter til fergeleiet på Hofles.
Adkomst sørfra: Ta av mot Salsbruket på 776 ved Høylandet.
Distanse: 57 km, se reiserute.

Ferge Geisnes - Hofles (Lund).

Omlag 3,5 timer nord for Trondheim, og 3 timer sør for Brønnøysund ligger Skrøyvdalen. En mils kjøring fra Høylandet kommer du virkelig tett på naturen, utenfor allfarvei og mobildekning. Mektige fossefall, loddrette fjellsider og store innsjøer, midt i elgens rike. Her har samene holdt til i flere hundre år med sin reindrift.

På Salsbruket, innerst i Opløfjorden, finner du et historisk industrimiljø, tuftet på en vel hundreårs lang tremasseindustri og vannkraft i Colletts eie.

For barnefamilier er opplevelsesgården Setran et must. Her kan du gjøre en kort stopp for en omvisning i kulturlandskapet, eller bo på gården noen dager. Gården er også utgangspunkt for fottur til jettegrytene i Galtneset.

Videre utover mot Geisnes har du nærkontakt med Opløfjorden fra bilsetet. Ved fergekaia på Geisnes ser du over Buøyvalen til Buøy Gård. Det tidligere handelsstedet eies og drives fortsatt av Sverdrupfamilien. Her bør du nå ha bestilt et gourmedmåltid i den ærverdige hovedbygningen på gården.

Attraksjoner langs Skrøyvdalsvegen

Skrøyvstadfossen

Skrøyvstadfossen

Skrøyvstadfossen ligger langs Skrøyvdalsvegen (Fv 776), 25 kilometer nordvest for Høylandet i Trøndelag. Fossen er en mektig foss, spesielt i nedbørs- og snøsmelteperioder, og har et fritt fall på rundt 60 meter.