UT I ØYAN- DØNNA

Dønna har alt – naturen er frodig og gavmild og det hviler et historisk sus over øya. Her kan du oppleve innlandsnatur med skog, våtmark og høye fjell, samt typisk kystnatur med nakne holmer og skjær. Dønna er en selvfølge hvis du velger å øyhoppe på sykkel, og kombiner det gjerne med en vandretur på Dønnesfjellet for å nyte midnattssola. På øya er det synlige spor etter mange hendelser fra fortiden; Dønnes Kirke og Dønnes gård kan anbefales på det sterkeste.

Dønna ligger en kort ferjetur fra Sandnessjøen. Øya anløpes også av hurtigbåt til og fra Bodø/Nesna/Sandnessjøen. En annen mulighet er å ta ferje fra Søvik i Alstadhaug til Silvalen på Herøy. Du kjører eller sykler gjennom Herøys kystlandskap, over imponerende men til dels smale broer, og videre gjennom et fint kupert landskap til Dønna. Det er mange fine fotostopp underveis som kan by på uforglemmelige opplevelser.

FLOTTE FJELLTURER PÅ DØNNA

En populær attraksjon er den 858 meter høye Dønnamannen på sørsiden av Dønna. Fra toppen tilbyr Dønnamannen en enestående utsikt til en rekke særpregede fjellformasjoner på Helgelandskysten, som Vega, Lovund, De Syv Søstre og Træna. Dønnamannens lillesøster Åkvikfjellet er et godt alternativ for den som ikke ønsker en lengre fjelltur. Det er merket sti til begge toppene. Man bør også ta turen opp til Dønnesfjellet, som på grunn av tilgjengeligheten og den enormt flotte utsikten, er et glimrende sted å se solnedgangen og midnattsolen fra. Det går både bilvei og tursti (1 km) opp hit.

Kommunesenteret på Dønna heter Solfjellsjøen, og ferjeleiestedet er Bjørn.

ATTRAKSJONER PÅ DØNNA

Dønnesfjellet

Utsikt mot Lovund og midnattsol fra Dønnesfjellet DØNNESFJELLET Helt nord på Dønna, like ved Dønnes gård, ligger Dønnesfjellet. Dønnesfjellet er bare 127 moh, men utsikten er likevel slående! Herfra ser du utover skjærgården, med Lovund og Træna som de mest åpenbare øyene. Dersom været er fint kan du se helt fra Vega i sør til … Les mer

Åkvikfjellet

ÅKVIKFJELLET ÅKVIKFJELLET (287 moh) Varighet: ca 1 time. Vanskelighetsgrad: Middels Åkvikfjellet helt sør på Dønna er et godt alternativ for de som ikke har lyst eller tid til å bestige Dønnamannen (858 moh), men som likevel kunne tenke seg en flott fjelltur med fantastisk utsikt. Turen går i åpent lende, og på vei opp har … Les mer

Mektige Dønnamannen: Foto: Inge Ove Tysnes

Turforslag Dønnamannen

Turforslag Dønnamannen Dønnmannen ligger på øya Dønna, som er lett tilgjengelig fra Sandnessjøen med ferje. Turen er klassifisert som utfordrende, og passer best for de litt turvante. En del bratte partier gjør rutene fysisk krevende, og det er ikke anbefalt for de med høydeskrekk. Beregn ca 5 – 6 timer på turen. Turbeskrivelse Vanskelighetsgrad: Utfordrende, … Les mer

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

Restauranten / gårdskafeen 3 kalver på Dønna serverer mat tuftet på lokale mattradisjoner, og med råvarer fra lokale leverandører. Meny etter sesong og råvaretilgang, men med hovedfokus på fisk. De tilbyr også overnatting.

Dønnes Kirke

Dønnes Kirke

Dønnes kirke på Dønna på Helgelandskysten har blitt kåret til Nord-Norges vakreste kirke. Her befinner Norges mest tallrike maousuleum seg. Kirken ligger like ved Dønnes Gård. En omvisning i kirken er noe du bør få med deg når du besøker Dønna.

Sjokoladebrygga

Sjokoladebrygga

Velkommen til Sjokoladebrygga! Kanskje verdens minste sjokoladefabrikk ligger på Stavsengkaia på Dønna. Her produserer, serverer og selger vi høykvalitets sjokolade i flotte omgivelser.

Overnatting på Dønna

Dønnes Gård

Dønnes Gård

Helt nord på øya Dønna ligger denne historiske gården. En gang et mektig gods, i dag et trivelig overnattingsted med 800 års historie. Her overnatter du i historiske omgivelser og spiser hjemmelaget mat. Ikke gå glipp av omvisningen i Dønnes Kirke.

Dønna Rorbuer Bøteriet

Dønna Rorbuer Bøteriet

Book

I det gamle Bøteriet på Dønna finner du restaurant og overnatting. Flott beliggenhet ved sjøen og muligheter for fiske. Overnatting i rom, rorbuer, eller leiligheter.