HERØY - FRA ØY TIL ØY

På Herøy kan du fiske, bade, spise godt, ligge på glattskurte svaberg og padle i den vakre skjærgården med sine 3122 øyer. Du tråkker deg lett på sykkel mellom de største øyene Herøy og Dønna, som er knyttet sammen med broer. Her finnes de kritthvite strendene som mange drømmer om, med de ”Syv søstre” som tilskuere.

Å komme seg ut i øyene i båt eller kajakk er å kjenne på frihetsfølelsen. Dette vakre øyriket fører deg tett på naturelementene. Her er et rikt dyre- og fugleliv, og fiskemulighetene er gode. De fleste overnattingsstedene leier ut båter. Du kan også bli med på en guidet ribtur fra Seløy kystferie. Her får du oppleve storhavet og kreftene som rår, samt besøke øyværene og høre deres spennende historier.

Å sykle på Herøy gir deg også mulighetene til å dra innom mange interessante steder på veien. Helgelandskatedralen er en steinkirke fra 1100-tallet med et mangfold av kulturskatter. På Herøyholmen ligger den spektakulære blomsterbutikken Etcetera som er en oase i seg selv i en kombinasjon av blomster, lakris, interiør og sjokolade.

UT I ØYAN - HERØY & DØNNA

Vanligvis snakker en ikke om Herøy eller Dønna hver for seg ettersom avstanden mellom dem er så kort og de henger sammen med bruer. Her ute kaller de seg bare "Ut i Øyan". Les mer på utioyan.no. Sykkelturen fra Herøy og opp til Nord Dønna er på ca 50 km, og er regnet som en av de beste på hele Helgelandskysten.

Attraksjoner på Herøy

Etcetera - botaniske utskeielser m.m.

Etcetera - botaniske utskeielser m.m.

Besøk denne fantastiske blomsterbutikken på Herøy som er drevet av flere ganger norgesmester i blomsterdekorering. I tillegg til et rikt utvalg av blomster har butikken også interiør, lakris og sjokolade. Ta turen innom for det lille ekstra.

Overnatting på Herøy

Elfis Sjøstuer

Elfis Sjøstuer

Elfis Sjøstuer er en liten og koselig campingplass på Herøy. Elfis Sjøstuer tilbyr ulik form for overnatting, fra sjøhus til PODs (enkle små hytter). Servicen er på topp og har du behov for frokost kan dette bestilles.

Havkanten Gjestehus

Havkanten Gjestehus

Havkanten er et ypperlig utgangspunkt for store opplevelser på Helgelandskysten.