STORSLAGEN KYSTNATUR

Gildeskål ligger i Salten og byr på storslagen kystnatur med fjorder og utallige øyer. Hvis du vil oppleve en vakker fjelltur bør du ta en avstikker fra FV17 til Sundsfjordfjellet eller Sandhornet. Langs Kystriksveien (Fv17) på grensen mellom Gildeskål og Meløy, ligger Ureddplassen. Her er det en bred terrasse med utsikt utover fjorden og havet, samt det som har blitt kalt "verdens flotteste utedo" av britisk presse. Ureddplassen er et minnested for de omkomne ombord på ubåten Uredd som gikk på en mine i Fugløyfjorden under 2. verdenskrig.

Du kan dra på øyhopping til Sandhornøy, Arnøyene, Fleinvær, Nord- og Sørfugløya med hurtigbåt fra Bodø eller bygdebåten fra Inndyr. På Sandhornøya ligger Langsanden, en to kilometer lang sandstrand. På øya finner du også Følvika, hvor du blant annet kan overnatte i den nye domen på stranda. Se ellers vår 10 på topp- liste over hva du kan se og gjøre i Gildeskål.

Fra sykkelsetet kommer du nærmere natur, folk og dyreliv, og mulighetene til å kombinere sykkel, hurtigbåt og ferje er mange. Gode gjestehavner finnes på Nygårdsjøen, Kjøpstad, Inndyr, Sandhornøy og Arnøyene.

DRA PÅ SYKKELTUR

Vi har laget et sykkelturforslag med utgangspunkt på Inndyr og med overnatting på Heimsjyen. Sykler kan leies på Gildeskål Vekst på Inndyr.

Foto: Nathan Hoover

Sykkeltur: Sandhornøya rundt med utgangspunkt Inndyr

Sandhornøya rundt med utgangspunkt Inndyr Med utgangspunkt i Inndyr går denne to dagers turen over Sandhornøya med to behagelige dagsetapper.  Perfekt for deg som kanskje har med egen sykkel og ønsker et par dager på sykkelsetet, mens bilen får hvile. Turbeskrivelse Dag 1. Inndyr – Kjellingstraumen På turen fra Inndyr til Sund stopper du på … Les mer

Båten til Svartisen. Foto: Olav Breen

Bodø – Svartisen på sykkel (5 eller 6 dager).

BODØ – SVARTISEN PÅ SYKKEL (5 ELLER 6 DAGER). Sykkelturen går til Saltstraumen og videre til Gildeskål med høye fjell og lange sandstrender og ender opp ved Norges nest største isbre Svartisen. Dette er en sykkeltur med dagsetapper opp til 60 km og høydeforskjellene på noen av strekningene gjør dette til en nokså krevende tur. … Les mer

ATTRAKSJONER I GILDESKÅL

Gildeskål kirkested

Gildeskål kirkested

På det gamle kirkestedet i Gildeskål, kan du oppleve suset av gammel kulturhistorie! Her ligger den tradisjonsrike middelalderkirken av stein fra 1100-årene med sitt vakre og særegne inventar, slik det var for over 300 år siden!

Elias Blix Cafeen på Sandhornøy

Elias Blix Cafeen på Sandhornøy

Legg turen innom Elias Blix Cafeen på Sandhornøy. Her ligger også Elias Blix museet. Smak på våre populære bakevarer og spesialiteten Møsbrømlefse.

OVERNATTING I GILDESKÅL

FØLVIKA NORTHERN RETREAT

FØLVIKA NORTHERN RETREAT

Et idyllisk sted på ei halvøy på Sandhornøya i Gildeskål kommune. Utsikt mot skipsleia og to sandstrender omgir dette stedet som er perfekt for deg som søker stillhet og ro i naturen. Her bor du i eksklusive glassdomer, Følvika Eye og Følvika Eagle Eye, rett ved sjøen og med 360 graders utsikt.

Storviksanden Camping

Storviksanden Camping

Storviksanden Camping er en ny, selvbetjent campingplass ved Storvik i Gildeskål kommune, beliggende langs Kystriksveien, Fv 17. Campingplassen har et nytt servicebygg og 35 plasser med strøm for bobiler og campingvogner.