ØYHOPPING PÅ NAMDALSKYSTEN

Bli med ut i øyriket ...

Med hurtigbåten Foldafjord fra Namsos eller Rørvik kommer du deg enkelt rundt i et spektakulært øyrike med høydepunkter som fiskeværet Sør-Gjæslingan, idylliske Abelvær, eller Norges mest spektakulære øy - Leka. Til Namsos og Rørvik kommer du deg enkelt med fly (Widerøe), eller via Værnes og Trondheim. Bli med og oppdag en et av norges minst kjente, og mest spektakulære øyriker !

Øyhopping med sykkel

Du trenger ikke mer enn en sykkel, kombinert med hurtigbåten, for å komme deg rundt på Namdalskysten. Korte avstander og noen av Norges flotteste sykkelruter gjør Namdalskysten til et av Norges (hitttil) ukjente sykkelparadiser.

Kystriksveien

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten, 4-7 dager Opplev Norges mest spennende og spektakulære øy Leka, vakre Abelvær, og det fredede fiskeværet Sør – Gjæslingan. I dette turforslaget, som kan gjøres på 4 – 7 dager, hopper du fra høydepunkt til høydepunkt langs Namdalskysten. Turbeskrivelse Kombinasjonen hurtigbåt og sykkel gjør dette til en variert og spennende … Les mer

Det hele starter i kystbyene Namsos og Rørvik

En tur til Namdalskysten starter som oftest  i Rørvik eller i Namsos. Enten kommer du med Widerøe med fly, med hurtigruta til Rørvik, eller med buss sørfra til Namsos. Bruk litt tid og utforsk disse byene før du setter deg på hurtigbåten på vei ut i øyriket. Kommer du med egen bil passer det godt å parkere enten på Leka, i Rørvik, eller i Namsos.

Nærøysund

Foto: Jørgen Hjelmsøy KYSTBYEN RØRVIK OG ØYRIKET VIKNA Kystbyen Rørvik ligger vakkert til langs skipsleia og er kommunesenteret i Nærøysund. Her besøker du kystkultursenteret Norveg og stifter bekjentskap med kystens kultur og historie gjennom 10 000 år. Her begynner den enorme skjærgården som strekker seg videre nordover langs kysten. Ut i havet ligger det autentiske … Les mer

Namsos

ROCK CITY Namsos ligger ved samløpet av elven Namsen og Namsenfjorden. Byen har sin opprinnelse i tømmerindustrien, og derfor kalles den også «trebyen». Sagbrukene lå tett langs fjorden, og både tømmerprodukter og ferdighus ble eksportert i stor skala. I dag er Namsos mest kjent for artister som Prudence, Åge Aleksandersen og D.D.E. Fra tidlig på … Les mer

Velkommen til jordas indre

Hva i all verden tenker du, der du står og ser ut over et landskap i gråsteinsgrått, rødt og gult. Historien om Lekas geologi starter for over 500 millioner år siden, og inneholder kontinenter som kolliderer og en øy som blir bikket over på siden. På en slik måte at du i dag på Leka kan gå fra jordas indre og følge lagene oppover i havbunnsskorpa. Det er ikke mange steder du kan i verden !

Leka – Norges Geologiske Nasjonalmonument

NORGES GEOLOGISKE NASJONALMONUMENT- LEKA Leka er Trøndelags nordligste kommune og valgt til Norges Geologiske Nasjonalmonument. De røde serpentinfjellene og den spesielle geologien gjør øya til en av Norges vakreste og mest spesielle. Velkommen til en reise inn i jordas indre! Overnatting Attraksjoner og aktiviteter Filmer fra Leka Bli med inn i jordas indre Historien om … Les mer

En magisk avstikker - Skrøyvdalsvegen

Det er ikke alle som er oppmerksomme på denne perlen av en avstikker fra Kystriksveien, Skrøyvdalsvegen, der den smyger seg over til Salsbruket fra Høylandet.

Skrøyvdalsvegen. Foto: Jørgen Helmsøy

Skrøyvdalsvegen

Skrøyvdalsvegen Vakkert og magisk Det er ikke alle som er oppmerksomme på denne perlen av en avstikker fra Kystriksveien, Skrøyvdalsvegen, der den smyger seg over til Salsbruket fra Høylandet. Turfakta Adkomst nordfra: Ta av ved Foldereid, og kjør ned til Kolvereid – deretter til fergeleiet på Hofles. Adkomst sørfra: Ta av mot Salsbruket på 776 … Les mer

Opplev det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan

Opplev det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ble fredet som kulturmiljø i 2010. Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen. Sør-Gjæslingan ligger drøye 40 minutters båttur fra Rørvik, og er en velbevart idyll i havgapet. Når du går i land, er stillheten noe det første du legger merke til. Her kan du virkelig nyte sjøluften og den unike atmosfæren.

Opplev Sør-Gjæslingan

Opplev Sør-Gjæslingan

Book

Lei ei rorbu eller væreierens bolig i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, eller ta en dagstur via Namsos eller Rørvik. NB! For å komme deg til Sør-Gjæslingan er du avhengig av båt. Sjekk hurtigbåt på AtB https://www.atb.no/reise/ før bestilling eller ring Kystmuseet Norveg for mer informasjon tlf 488 80 024.

Spesielle overnattingssteder på Namdalskysten

Å bo godt og spise godt er viktig når du er på tur. På Namdalskysten finner du i tillegg spesielle overnattingssteder som gjør turen til en unik opplevelse !

Scandic Rock City

Scandic Rock City

Book

Bo på Norges første rockehotell og opplev Rock City - et ressurs- og opplevelsessenter for profesjonell musikk.

Opplev Sør-Gjæslingan

Opplev Sør-Gjæslingan

Book

Lei ei rorbu eller væreierens bolig i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, eller ta en dagstur via Namsos eller Rørvik. NB! For å komme deg til Sør-Gjæslingan er du avhengig av båt. Sjekk hurtigbåt på AtB https://www.atb.no/reise/ før bestilling eller ring Kystmuseet Norveg for mer informasjon tlf 488 80 024.